Sahlin i desperat behov av Margot Wallström


[column width=”49%” padding=”2%”]
Även om de rödgröna hade tur med vädret igår i Kungsträdgården så uppväger det på långa vägar det tråkiga besked som Mona Sahlin får idag på morgonen. Man har tappat närmare tio procent av väljarsympatierna i huvudstaden det senaste året.

DN: ”De borgerliga partierna behåller – och stärker – greppet om Stockholm. Socialdemokraterna tappar kraftigt, 8,8 procentenheter från den senaste mätningen för ett år sedan, till 21,6 procent.

–?Det här är Socialdemokraternas sämsta resultat sedan den allmänna rösträtten infördes, säger Nicklas Källebring på Synovate. Om det vore val till kommunfullmäktige i dag skulle de borgerliga partierna få 56,9 procent av rösterna, en statistiskt säkerställd uppgång med 5,9 procentenheter sedan september 2008.”

Dessutom så tycks det enligt Synovate vara så att Folkpartiet ökat med över tre procent vilket innebär att (FP) och (M) ensamma skulle få en majoritet i Stadshuset om det vore val idag. Värdet av denna opinionsundersökning är högre än i de som görs nästan dagligen, orsaken är att denna bara görs en gång om året. Den följer dessutom trenden, den socialdemokratiska kräftgången bekräftas således. Att Carin Jämtin är den politiker som har störst förtroende i Stockholm hjälper inte partiet.

Egentligen borde man strunta i att läsa alla de opinionsundersökningar som presenteras varje vecka, men finns det ett politiskt intresse så är det svårt att undvika. Sedan vet tidningarna att läsarna slänger sig över materialet, något som givetvis innebär att vi kommer att få dras med detta fram till 19 september nästa år. Eftersom jag själv inte kan låta bli att läsa så kommer jag inte heller att kunna undvika att skriva om det.

Jag nämnde det i en bisats igår, men jag tror att Margot Wallström skulle bli en given succé för Sahlin & Co om hon kunde förmås ställa upp på en ministerpost i en kommande rödgrön regering. En sådan sak skulle ge socialdemokraterna mängder av goodwill och skulle ställa de borgerliga inför ett

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]sahlin

svårlöst problem. Ett dilemma för högeralliansen är att de inte har någon politiker med stor genom-
slagskraft, något som mycket väl kan uppväga socialdemokraternas siffror i Stockholm.

En sak som jag lagt märke till bland dem som kommenterar på bloggen är den bitvis hatiska inställning som många har mot Sahlin. Den påminner mig delvis om Palmehatet vilket inte säger så lite. En sak som skiljer är möjligen att dessa människor tycks tillhöra socialdemokraternas egen väljartrupp, när det gäller Palmehatet så var det praktiskt taget utreslutande moderater som utmärkte sig.

Klart är att valtemperaturen stigit, men jösses vad trötta vi kommer att vara på valet om ett år…

intressant Andra om: , , , , , , , , , , dn123 svd12 ab12 ex1 t

[tags]Mona Sahlin, Val 2010, Rödgrön, Palmehat, Moderater, Folkpartister, Högerpolitik, Stockholm, Fjollträsk, Jämtin, Politik[/tags]
[/column]


6 svar till “Sahlin i desperat behov av Margot Wallström”

 1. Mona Sahlin valdes enhälligt, i ett demokratiskt val, till partiordförande av medlemmarna i SAP.
  Att instämma i den borgerliga lanseringen av Margot Wallström ( som avsagt sig uppdrag) är minst sagt blåögt.
  Vem tror på fullt allvar att det borgerliga mediadrevet inte skulle drabba Margot Wallström på samma sätt som tidigare Palme, Karlsson, Persson och nu Sahlin ?

  • Kjell: Vem tror på fullt allvar att det borgerliga mediadrevet inte skulle drabba Margot Wallström på samma sätt som tidigare Palme, Karlsson, Persson och nu Sahlin ?

   Jag är så gärna blåögd medan jag inser att du har ett kyligt och beräknande intellekt. Alla kan inte vara lika stora tänkare som du, det är bara att inse.

   Det JAG tänkte i min blåögdhet var att folk i allmänhet är tämligen förtjusta i Margot samt att det är en kvinna med betydande internationell erfarenhet. Troligen skulle (S) lyckas nå en betydligt större valframgång med henne som blivande minister. Men jag fattar ju trögt för att jag har nåt fel på tänket eller om det är glasögonen… :-P

   Dessutom har du ju rätt. Högern skulle hoppa på Margot, men det KOSTAR! Hur tror du folkopinionen reagerar om högern sågar Margot jäms med fotknölarna varje dag? Det blir en backlash som kan kosta många röster. Men det är ju bara lilla blåögda jag som tänker så kort.

   Kan inte du kommentera hör VARJE dag här och rätta mig när jag flummar ut om sådant jag inte begriper? Snälla!?

 2. Så tänkte nog många socialdemokrater när dom valde en kvinna till att efterträda ”dryge” Göran Persson, att nu funkar inte drevet lika bra.

  Sen vore det ju olyckligt om borgare skulle få utse socialdemokratiska partiledare.

 3. Enhälligt och enhälligt … Ja vad skulle de göra när samtliga andra möjliga kandidater antingen tackade nej eller var för mycket traditionella socialdemokrater för att passa dagens s-ledning ? Någon måste ju ändå utses, då valde man Mona, som ju var den ende kvarvarande som ville bli partiledare.

  Från början stod hon dock väldigt långt ner på valberedningens lista.

 4. Vad 17 har Wallström som somliga är så imponerade av? Jag har inte upptäckt en enda vettig sida hos henne.

  Så en fråga. Alla talar om att S förlorar i Stockholm. Talar man om hela Storstockholm, eller talar man om den centrala delen av huvudstaden? Om man gör det senare så är det väl inte konstigt om S förlorar där. Man har väl i stort sett kört ut alla vanliga människor från valkretsarna där. Där har väl numer bara rikt folk råd att bo.

  Men som sagt, jag vet inte om det är Storstockholm eller centrala stan man talar om.

 5. Margot Wallström är diskvalificerad i en sosseregering hon har ju blivi mångmiljonär på sin EUperiod.
  Hon har dessutom en son som står med båda fötterna i borgerligheten.
  Kanske skulle det hellre vra lämpligt med Vanja.