Rädda världen från kristendomen

Idag skriker tidningarna ut nyheten att påven, Benedict XVI, anser att det är lika angeläget att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda regnskogen. Det är ett märkligt uttalande, och frågan som man automatiskt kan ställa måste ju bli om inte mänskligheten bör räddas från religionen.

AB: ”Enligt påven måste människan respektera Guds skapelse och de förutsatta rollerna för män och kvinnor. Han förtydligade att traditionella äktenskap är det enda rätta och sa att homosexuella handlingar är emot Guds vilja. I sitt tal sa påven att kyrkan förutom miljön även måste skydda människan mot att förstöra sig själv, rapporterar Daily Mail. – Regnskogen förtjänar vårt skydd, men människan som varelse förtjänar inte mindre.”

Personligen har jag svårt att förstå varför två kvinnor, eller två män, inte ska få vara tillsammans om de tycker om varandra. Så länge som människor inte skadar varandra så måste de rimligen få göra som de själva vill. Ett påvligt bud innebär givetvis inte speciellt mycket här i Sverige, men man kan utgå ifrån att det faktiskt spelar roll i de katolska länderna. Här hemma är det väl bara homofoberna inom Krist- och Sverigedemokraterna som hurrar.

Sedan kan jag tycka att Italien redan har problem, varför gör inte påven någonting åt dem? Landet leds av Silvio Berlusconi, bara det är ett betydande problem. Sedan har man en grov organiserad brottslighet som får våra kriminella gäng att te sig som kamrater från Bullerbyn.

Påvens uttalande är i och för sig inte konstigt, folk i allmänhet tror mindre och mindre på gud för varje dag som går. Det är säkerligen ett problem för den katolska kyrkan precis som det är för den svenska. Jag var in i den katolska domkyrkan för att foto-

grafera förra sommaren, det var en (1) person till i den stora kyrkolokalen och det var minst tio tomma biktbås. Påven måste säkert, precis som politiker, göra ett utspel lite då och då för att inte helt glömmas bort.

SvD DN1 it Dagen

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Påven, Benedict XVI, Homosexualitet, Bögar, Flator, Religion, Gud, Kristendom, Katolicism, Trans, Politik[/tags]

  51 comments for “Rädda världen från kristendomen

 1. 23 december, 2008 at 18:22

  Till Påven: Medeltiden ringde, de ville ha tillbaka sina religiösa vanföreställningar och andra mossiga värderingar.

 2. FER
  23 december, 2008 at 18:26

  DET ÄR VERKLIGEN DAGS ATT KASTA HONOM FRÅN PÅVENSSTOLEN. HAN HAR INGET VÄRDE FÖR MÄNSKLIGHETEN. KASTA EN SKO PÅ HONOM EFTERSOM SÅ MYCKET SKIT KOMMER FRÅN HANS MUN.

 3. 23 december, 2008 at 18:35

  Att vara homosexuell och kristen är väl ungefär lika smart som att vara jude och nazist?

 4. 23 december, 2008 at 18:49

  FER: Det är en bra idé i teorin, men jag tror nog schweizergardisterna är lite snabbare upp med sina MAC10 än vad Secret Service var…

 5. 23 december, 2008 at 19:05

  hallelujah!

 6. observer
  23 december, 2008 at 19:23

  Homosexualiteten är nyliberalisternas påhitt i syfte att ha kontroll över människor! Så länge man duger som arbetskraft så skitter man i vad man gör i sin kammare,dvs om man gör det så äckligt med djur,barn eller med person av samma kön!

 7. Rebell
  23 december, 2008 at 19:24

  Påven har helt rätt! Gud skapade Adam och Eva, inte Adam ock Evert!!!!!!

 8. Mikey
  23 december, 2008 at 19:25

  Du har aldrig funderat över vad religionens roll är? Dels har påven all rätt att i sin tolkning av SIN religion att tolka bibeln. Det är liksom hans roll inom katolicismen.

  Religionsfriheten går inte hand i hand med att de religösa tyckandena ska vara politiskt korrekta. Det kommer de aldrig att vara (möjligen med undantag för några bleka svenska biskopar, som gärna vänder kappan efter vinden).

  Homosexuella får väl leva precis hur de vill, men hävda inte att påven ska ändra sin religion för deras skull. Att leva ut sin homosexualitet är lika lite förenligt med kristendomen, som ett promiskuöst leverne egentligen är.

 9. homo?
  23 december, 2008 at 19:34

  Jag är inte kristen eller homosexuell, men är den inte lite idiotiskt att vilja vara både kristen och homosexuell? Eller att vilja gifta sig i en kyrka? Det känns som att så kallade kristna homosexuella beter sig som trotsig tonårsbarn! Bibeln säger ju klart och tydligt att homosexualitet är en synd? Både i gamla och nya testamentet. Om man vill var läggningen åt homo hållet då är det väl bara acceptera att man inte är kristen, för det står ju att sånna inte kommer ärva guds rike.
  Sen är äktenskapet också något som är hämtad ur bibeln, och det står att det ska vara mellan en man och en kvinna, men homosexuella kristna vill vara trotsiga och vill gifta sig i kyrkan. Barnsligt tycker jag. Vill man leva med en person med samma kön så gör det, men töntigt att leka ”kristen homo”.

 10. Mr Biz
  23 december, 2008 at 19:38

  Om de två första människorna på jorden var Adam och Eva blir alltså de två sista Adam och Evert..?

 11. MikaelF
  23 december, 2008 at 19:59

  Svar till homo.

  Man kan tycka vad man vill om vad man vill…..
  Vill man vara homo, vilket jag inte tror ær ett val!!!!!! Så låt upp med att vara ett homofob tack
  Eller tala klarspråk

 12. 23 december, 2008 at 20:01

  Vart är världen på väg ?? Ska vi stoppa nya människor , för med dom homo blir det förhoppningsvis ej flera . Vissa länder är det förenat med döden att visa att man är homo. Nu har det blivit någon form av sport att komma ut ur garderoben. Synd det var bättre när dom var där. I media är det visst väldigt populärt med dessa ??? eftersom de blir fler o fler..

 13. 23 december, 2008 at 20:02

  Även om man tror på bibeln, Bikstavligen. Var det rätt längesen Adam och Eva kom till. Vi är några fler människor nu. Och inte bara Eva- eller Adam-kopior. Olika färger och fasoner och olika sexuell läggning. Låt inte skapelseberättelsen och lagar i tredje mosebok in absurdum användas för att fördöma och utesluta kärlek mellan människor som har förmågan att älska någon av samma kön.

 14. 23 december, 2008 at 20:22

  Nicklas E: Jag tycker Schweizergardet är värda lite respekt med tanke på deras totala förakt för modets växlingar sedan 1400-talet, både vad gäller uniformer och beväpning…

  Hans helighet själv har jag dock ingen respekt för, särskilt inte efter det här yttrandet. Heliga stolen är dessvärre ett självreproducerande ämbete, eftersom det är påven som väljer de kardinaler som ska välja nästa påve, så samma åsikter går automatiskt igen oavsett vem som sitter på Petri stol. Det är beklagligt, med tanke på att katolska kyrkan har radikala strömningar som skulle kunna bidra till en bättre värd om de fick en chans att komma fram.

 15. sawol
  23 december, 2008 at 20:47

  Han är ju faktiskt PÅVEN, ledare för MILJARDER kristna. Så vem är jag att betvivla hans ord ?

  Jag kan bara framföra min egen något mindre betydelsefulla åsikt och den är att det vore ju bra om vi kunde lägga några miljoner på ett problem som vi alla är så intresserade av, nämligen: Vad förorsakar homosexualitet ?

  Kanske inte så lönsamt med den forskningen och forskningen ska ju numera vara lönsam i en strikt pekuniär mening, men vore det inte intressant att VETA vad som är orsakerna till homosexualitet ?

  Själv tror jag på sociala skäl som orsak. Som t.ex. i amerikanska fängelser där starka konflikter under hot till livet skapar homosexualitet hos tidigare heterosexuella män. Det finns dock flera andra skäl också. Antagligen även hormonella skäl, sjukdomar m.m.

  Det är dock helt fel, anser jag, att kritisera enskilda individer för deras sexualitet. Bortkastad energi som inte ger nån ränta …

  Vill nån vara homosexell så kan jag inte se varför vi ska förbjuda det. Däremot kunde vi kanske erbjuda mer sexualterapi som en del av hälsoindustrin ? Så viktig är sexualiteten !

 16. 23 december, 2008 at 20:57

  Jag har för mig att Kristendom och för övrigt de flesta andra religioner har ett budskap om kärlek. Jag tror inte på Gud men enligt vad jag förstått så predikade Jesus ett kärleksbudskap. Så därför förstår jag inte vad kyrkan känner för hot mot homosexuella- bi eller transpersoner. Homosexuella får väl leva precis hur de vill, men hävda inte att påven ska ändra sin religion för deras skull.

  Mickey i kommentar nr. 8 säger ”Att leva ut sin homosexualitet är lika lite förenligt med kristendomen, som ett promiskuöst leverne egentligen är.” Vad har religionen med att göra vilka livsval en människa gör så länge man inte skadar sig själv eller andra.

  Jag tycker Påvens ord i dag är eko från det förflutna och det är tråkigt att man inte kan acceptera människors livsval

 17. Robert W
  23 december, 2008 at 21:00

  Det är väl inte speciellt anmärkningsvärt att Påven uttrycker Katolska kyrkans uppfattning. Det hade varit märkligare om han hade tagit avstånd från kyrkans lära.

  Om ni tycker att detta är upprörande skulle ni höras vad som sägs i wahabiternas moskeer i Saudi-Arabien.

 18. Hasse
  23 december, 2008 at 21:48

  Påven har helt rätt!

  Meningen med livet för oss människor precis som för allt annat på jorden är att se till artens fortlevnad. Och det kan inte en kille+kill eller tjeje+tjej!

 19. Oratio
  23 december, 2008 at 22:14

  Jag håller med ”Rebell”! Gud skapade Adam av lera, o så blåste han i munnen på honom så att han kunde andas o skit. Sen så blrv Adam trött i högerhanden, så gud skapade Eva av hans revben. Fan, va snygg hon vart.

 20. Arebir
  23 december, 2008 at 23:21

  Var det inte samma sak han fick lära sig under sin tid i Hitlerjugend ?

  Ränderna går aldrig ur som de säger….

 21. 23 december, 2008 at 23:24

  Religion är ett j**la gissel. Den har lyckats trycka ner människor i tusentals år. Borde det inte vara dags nu för förnuftiga människor att ta över? Varför ska en person vara mindre värd bara för att att han inte passar in i en trångsynt norm bestämd av 2000 år av vidskepelse!?

 22. 23 december, 2008 at 23:25

  Homofober känns så jävla 1950-tal…

 23. 23 december, 2008 at 23:42

  1. Det krävs att en eller fler spermier perforerar membranet på ett ägg för att skapa ett mänskligt liv. Penis i vagina är att föredra ur ett ömhetsmässigt perspektiv, men mänskligt liv är inte längre beroende av att man och kvinna kopulerar.

  2. Religion är ett gammalt sätt att skapa och upprätthålla lagar och moral, inget annat. Det finns BEVISLIGEN ingen gud. Om ni inte förstår det, prova att GÅ I SKOLAN!

  3. Bögar och flator är ingen ny uppfinning. De har funnits hela tiden. Förhoppningsvis kommer alla så småningom att acceptera dem som de bröder och systrar de är.

  God Jul och hoppas ni religiösa får en stor klase insikt i julklapp. Häpp!

 24. Stefan
  24 december, 2008 at 00:26

  I Sverige har vi en miljöminister (Andreas Carlgren) som är både katolik och homosexuell.
  Jag är säker på att han förstår påvens jultal med kontext bättre än oss alla andra här.

 25. carina
  24 december, 2008 at 00:28

  Helt otroligt att gubbdj får uttala sig på detta vis år2008 må hans hud äta bort inifrån.Hur tror han att det känns för alla som är homosexuella med hans uttalande.Jag förstår inte att vi kan aceptera hans uttalande nu måste vi göra något.

  • 24 december, 2008 at 00:33

   Jag undrar verkligen om flator och bögar reagerar? Knappast i Sverige i alla fall. Man rycker nog mer på axlarna och säger att religionen har överlevt sig själv. Det är så mycket som är snett i religionen, de tror ju t.o.m. på gud… :P

   Hade det stannat vid det så var det väl ok, men…

 26. Stefan
  24 december, 2008 at 00:34

  carina? Göra vad? Har påven inte precis som du, yttrandefrihet kanske?

 27. Heffa
  24 december, 2008 at 00:54

  Eknomisk kollaps, hungersnöd i afrika, krig i mellanöstern och afrika, översvämningar, jordbävningar, bränder med mera. Av alla saker man kan ägna sin tid och energi till så väljer påven att fokusera på homosexualitet. Det är alltså vuxna människor som av egen fri vilja och kärlek väljer en lite annorlunda livsstil. Låt de homosexuella leva sitt liv lyckliga på sott sätt och lös problemen för de som verkligen har problem istället.
  Människosläktet lär knappast dö ut på grund av en mycket liten minoritet homosexuella. Desasutom kan man ju förmoda att homosexuella är klart underrepresenterade när det gäler aborter. De har liksom inte de biologiska förutsättningarna för abort.
  Det om något borde glädja de religiösa fanatikerna.

 28. Daniel
  24 december, 2008 at 02:27

  Världen hade kunnat bli en så mycket bättre plats att leva på om ordet ”religionsfrihet” hade ändrats så smått till ”religionsförbud”. Hur svårt kan det vara att leva med att man själv är ansvarig för sina beslut och inte kan skylla det på någon skäggtomte i kulisserna.

 29. Jonny
  24 december, 2008 at 02:50

  Läs kommentarsreglerna ínnan du postar något! / Jinge

 30. Sture
  24 december, 2008 at 03:08

  xxx

 31. Sergej
  24 december, 2008 at 03:34

  Påven brukar ta upp, frånsett problem med hungersnöd, ekonomi, krig etc etc, homosexualiteten. Katolocismen har en sen tidigare känd åsikt i frågan. Det som verkligen skulle vara kränkande (sic!) vore att hans åsikt i denna fråga inte skulle få föras fram i Sverige. Har inte gaykollektivet fått föra fram sin kränkthet över det mesta på Socialhögskolan i Stockholm?
  Bort med de rosa khmererna!

 32. Regnguden
  24 december, 2008 at 03:36

  Påvens uttalanden i sitt jultal är sådant som man bör väcka åtal emot. Han borde definitivt dömas för sina s.k. ”åsikter” och det gäller de flesta som uttalar sig nedvärderande om homosexuella – med vilken rätt har folk att uttala sig illa om denna läggning? Fy skäms och skam åt alla bigotta pajasar. Det räckler med erat tramsiga svammel – ni kanske vill ha det som på medeltiden? Lägg ned kristendomen och börja med arbetet för fred i stället! Och rädda miljön och låt de bigotta få avnjuta sitt pajasskap så mycket de orkar i sin egen dumhet! Okunnig är påven och den där usle Gud (en förrädare ser jag i Jesus).

 33. Arebir
  24 december, 2008 at 08:26

  Påven Benedictus är ju känd för att höra till den konservativa falangen bland de redan väldigt konservativa krafterna inom katolska kyrkan.

  Som kardinal i the Holy office på 1980-talet, gjorde han sitt bästa för att fördöma de av kyrkans män o kvinnor som bekämpade de brutala högerdiktaturerna i centralamerika.
  Detta trots att både präster och nunnor mördades av dödspatrullerna i bl a El Salvador (bl a Rutilio Grande García, S.J. 1980, 4 amerikanska nunnor som blev våldtagna av mördade 1980 och ytterligare 6 jesuitpräster 1989)! Och in i det längsta vägrade han också att be om ursäkt för de grova övergrepp katolska präster begått mot barn i USA!

  Hans senaste utspel bekräftar bara att påven är en extremt konservativ herre! Men alla katolska präster är ju knappast så extrema som Ratzinger! Tänker då bland annat på Desmond Tutu, en herre som är värd all respekt!

 34. blackraven
  24 december, 2008 at 09:43

  påvens jul tal om homosexuella det är inte okej att va homo eller trans men de är helt okej att knulla små pojkar & flickor? varför inte fördöm pedofiler som finns i guds hus? vad är det för gud att följa? tur man inte följer den guden nej häng asset högt……….

 35. Pia
  24 december, 2008 at 10:36

  Vill bara varna: Jag och frugan tänkte strax ge oss av mot Stockholm, så se upp: stäng alla dörrar och fönster för nu kommer vi snart…
  GOD JUL!

 36. Mikko
  24 december, 2008 at 11:11

  vatikanstaten är pro avrättning av homosexuella

 37. Dave
  24 december, 2008 at 12:08

  Regnguden skrev: «ni kanske vill ha det som på medeltiden?»

  Nej. De (påven och övriga katolska präster) ogillar konkurrens. De vill behålla monopolet. Det kryllar ju av bögar och pedofiler inom katolska kyrkan.

  Vill man veta mer om problemet, då ska man se detta:

  —————————————————————-
  «Sex Crimes and the Vatican

  Sex Crimes and the Vatican (2006) is a documentary film (39 min) filmed by Colm O’Gorman, who was raped by a Catholic priest in the diocese of Ferns in County Wexford in Ireland when he was 14 years old…»
  —————————————————————-

  http://xxxxxx
  http://xxxxxxx

  http://xxxxt

 38. Dave
  24 december, 2008 at 12:24

  Bättre länk

  http://xxxxxxxxxxx

 39. Marcus R
  24 december, 2008 at 21:31

  Jesus levde ogift och omgiven med en massa pojkar, i en tidsperiod och i en kultur där man gifte sig när man var runt 12. Fundera på den ni.

  Alternativet är att han var gift med en prostituerad…

 40. bögen
  24 december, 2008 at 21:55

  Jag bara skrattar åt påven, I belittles him, little pope…kan inte vara lätt för honom den stackars lille mannen…vad vet han om verkligheten?
  Hmm…vill någon förresten veta vad de gör med sina korgossar när ingen ser på…don’t think so, för DET, om något, är riktigt vidrigt, och något som världen borde räddas ifrån.

  over and out.

 41. Härj
  25 december, 2008 at 01:56

  Gud hatar räkor, det står i bibeln:

  3 Mosebok 11:9-12 (Levande Bibeln)

  9Av fiskar kan ni äta alla som har fenor och fjäll, vare sig de fångas i floderna eller i havet,

  10men allt annat som lever i vatten är otillåten föda.

  11Ni får inte äta deras kött eller ens röra vid deras döda kroppar.

  12Jag upprepar: allt som lever i vatten och inte har fenor och fjäll är otillåtet.

  5 Mosebok 14:9-10 (Levande Bibeln)

  9Av det som lever i vatten får ni bara äta det som har fenor och fjäll. Allt annat är orent för er.

  10-18Fåglar kan ni äta med undantag av följande arter: Örn, lammgam, fiskgjuse, vråk, falk av alla arter, korp av alla arter, struts, nattskärra, fiskmås, hök av alla arter, uggla, uv, tinsemetfågel, pelikan, asgam, dykfågel, häger, regnpipare av alla arter, härfågel och fladdermus.

 42. Sara G
  25 december, 2008 at 10:06

  Vad påven främst ska ägna sig åt är att se till att inga fler småpojkar blir utsatta för pedofili av kyrkans män.

 43. H P Andersson
  25 december, 2008 at 10:25

  xxxxxxxx

 44. s
  26 december, 2008 at 21:07

  Kommentarsreglerna ska följas! / Jinge

 45. Gösta Berling
  28 december, 2008 at 13:41

  Metakommentarer undanbedes! /Jinge

 46. Gösta Berling
  28 december, 2008 at 14:08

  http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161411

  Kritisera gärna påven, men då för något han verkligen sagt, inte för en propagandalögn som lagts i hans mun så att man utifrån den ska ta avstånd från honom och hela kristenheten. Tråden skulle vara mer trovärdig om inte bara påståendet utan också dementin presenterades.

  • 28 december, 2008 at 14:23

   Tokkristna kan aldrig bli trovärdiga. Tråden bygger på medieuppgifter, tror du att bloggare själva kan åka och lyssna på alla tal?

   Vad sade påven om alla katolska präster som sexuellt utnyttjat småpojkar?

   Redovisa gärna det!

 47. Gösta Berling
  28 december, 2008 at 15:24

  Påståendet om innehållet i påvens tal är medieuppgifter, det är också dementin. Redovisar man det ena påståendet bör man också redovisa det andra.

  Jag vet inte om och vad påven sade om dessa katolska präster, därför för jag det inte heller på tal. Men OM han på något sätt har försökt att rättfärdiga sådana övergrepp tar jag fullständigt avstånd. Pedofili är avskyvärt.

 48. Michelle Appelgate
  29 december, 2008 at 07:21

  Påven bör läsa Bibeln-han får gå om Bibelskolan

  Det är inskränkta personer som Påven som legaliserar våld mot personer som avviker mot heteronormaviteten.

  Hur är det möjligt att transsexualism förekommer? Skulle Guds skapelse vara felaktig? Sådana frågor har jag fått höra. Men transsexualism är inte det enda tecknet på att något har gått snett efter skapelsen. Gud såg att det var gott, står det upprepade gånger i skapelseberättelserna i 1Mos 1-2, men det är uppenbart att allt inte längre är gott. Bibeln förklarar saken med syndafallet (1Mos 3).

  Faktum är att vi skapade varelser drabbas av både ett och annat som vi behöver t.ex. kirurgisk hjälp för att råda bot på. Den som med skapelseargumentation talar emot sådan hjälp till transsexuella, bör logiskt sett också tala emot t.ex. hjärttransplantationer. Hjärtfel är ju också ett tecken på den fallna skapelsen…

  Michelle Appelgate

Comments are closed.