Pseudobloggen från Almedalen

Så ska Almedalsveckan inledas i år igen, liksom de tidigare fyrtio åren. Att det hela rör sig om en pseudohändelse inser de flesta utom de som är på plats.

Den s.k. Almedalsbloggen har en kärntrupp bestående av några folkpartister och minst en sosse. Det finns ytterligare medverkande som är folkpartister, men som kallar sig sossar, något som antagligen anses gynna karriären. De verkliga politiska tungviktarna uteblir vanligen från Almedalen eftersom alla vet att det hela handlar om ett mediejippo, och att den enda orsaken till att media bevakar företeelsen är att de inte törs ta risken att missa veckan. Det KAN ju sägas något som det går att göra en rubrik på.

Deltagarnas behov av bekräftelse är närmast narcissistisk. Det är skälet till att det t.o.m. startas bloggar som säger sig rapportera därifrån. Behovet av bekräftelse är totalt och nämns inte namnet i tidningen så kanske det ändå har nämnts på en blogg, och ja – då finns man ju…

Man har också lagt sig till med något slags tävling om ”Hetast i Almedalen”. Antagligen blir det en numera borgjord manlig centerpartist som kysser en likaledes manlig moderat nu när vederbörande städat ut ludren ur garderoben. Det förekommer också ett event som är någon slags utmärkelse till politisk broiler. Det lär bli strid på kniven eftersom praktiskt taget alla som åker dit när just förhoppningen att bli påläggskalv inom politiken, något som är det enda som förenar deltagarna.

Det finns givetvis ett antal reklambyråer på plats. En del är så ärliga att de kallar sig för reklambyråer, andra smyger under täcket med saken och kallar sig tankesmedjor. Men ingen deltagare kan säga annat än att Almedals-
veckan är ett meningslöst politiskt jippo för sådana som vill upp, de som redan är något är sällan eller aldrig där.

Vad kommer man att göra i Almedalen då? Jo man kommer att supa, mingla och supa. En och annan lina kokain dras nog också med tanke på dem som deltar. Blondinbella är på plats förstås, meningen är att hennes blogg ska bli en politisk blogg några månader före valet

Almedalen

2010. Möjligen har man skrinlagt den tanken eftersom högerpartierna inser att valet 2010 redan är förlorat precis som EU-valet året innan.

Uppenbarligen söker man hjälp från högre makter eftersom Gud kommer att bli ett inslag på Gotland i år. Gotlands tre-fyra egna religiösa kommer att få förstärkning från fastlandet, men Gud kommer ingen att se skymten av. Bortsett från alla de förhoppningsfulla som ser sig själva som något slags blivande gudar. Men de som verkligen bestämmer något i Sverige är näringslivet, men de reser givetvis inte till Almedalen frivilligt.

Almedalen har nu gått från att vara en plats där Olof Palme höll tal till att bli en plats som genom sin blotta förekomst skapar politiker-
förakt.

AB12 DN1 SvD1 i t

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Almedalen, Psedohändelse, Förhoppningar, Drömmar, Ambitioner, Tankesmedjor, Almedalsbloggen, Hetast, Broiler, Blondinbella, Moderater, Kokain, Makt, Politik[/tags]

  7 comments for “Pseudobloggen från Almedalen

 1. 5 juli, 2008 at 12:36

  Nu ska du inte vara sur för att du inte fått någon gratisresa till Gotland. Du kan ju alltid åka ned till Nynäs och smyga på nån båt över dit, jag är övertygad om att du, om du inte mörkar vem du är, kommer bli ståtligt bjuden på allt du önskar. ;)

 2. 5 juli, 2008 at 13:14

  @Erik Laakso:

  Nänänä… F.ö. finns de varor jag konsumerar på närmare håll än Gotland…

 3. 5 juli, 2008 at 17:36

  Hmm, Almedalsbloggen insinuerar ju att det redan konsumerats vissa substanser hos en utpekad bloggare i Handen. Och tillgången är god alltså?
  Men det är väl mest hostmedicin just idag om jag förstått tidigare inlägg rätt.
  Hihi.

 4. 5 juli, 2008 at 18:22

  @Erik Laakso:

  Jag såg det. De avstod från att kommentera vissa giftigheter vilket tyder på att de inser att de enda substanser jag intagit i helgen varit vatten, C-vitamin, Apelsiner och kaffe. Jag backar från den beprövade metoden – konjak. Orsaken är att jag helt enkelt behöver mina 4-5 alvedon för att ta ner febern. Kombinationen är livsfarlig.

  Men det gör mig ingenting att de insinuerar…

  Såg f.ö. att Lotta Gröning skrev ungefär samma sak, fast lite mindre provokativt. Almedalen har spelat ut sin roll, det har blivit för mycket jippo och det är nog många som tycker det, inte bara jag.

 5. Anders
  5 juli, 2008 at 18:44

  Ja du skrev ju att de säkert snortade kokain, de hämnas givetvis på dig. Men din uppgift är ju korrekt, det är flera stycken av dem som drar en lina lite då och då!

 6. Rockyboy
  5 juli, 2008 at 23:41

  Sista stycket var bäst, kom du på det själv är du så är du någon att räkna med kan jag säga, i alla fall om tar i beaktande vad du i för övrigt har åstadkommit på denna blogg, högst intressant…

 7. 6 juli, 2008 at 10:12

  Det finns en hel del folkpartister som kallar sig för sossar. Erik Laakso kan mycket väl vara en av dem. Jag vet faktiskt inte med den snubben, vissa gånger verkar han råhöger, andra har han riktiga vänsterargument. Men oturligt nog når de flesta sådana rätt snabbt viss höjd inom partiet, och det är väl därför det är så ruttet idag.

Comments are closed.