Ny själmordsattack i Jerusalem?

Nu berättar tidningarna återigen om en palestinier som använt sitt motorfordon som vapen, och tidningarna kallar palestiniern som gjorde attacken för ”arab”.

SvD: ”Israelisk polis beskrev händelsen som en ”terrorattack”.- Vi kan bekräfta att det var en terrorattack. Mannen sköts och dödades, sade polisens talesman Micky Rosenfeld.Både en soldat och en polis sköt mot den arabiske mannen, som låg kvar på gatan en timme efter skottlossningen.”

I tidningarna skriver de att han var ”arab”, en underlig omskrivning för palestinsk urinnevånare. Men tack vare den israeliska ockupationen av Jerusalem och Palestina så har vi fått hit ett relativt stort antal palestinska flyktingar. En av dessa är Rawia Morra som skrev nedanstående efter attacken mot de israeliska soldaterna.

Rawia Morra: ”Bosättarna tar hus från familjer vars förfäder har bott i stan i hundratals år. Man flyttar in tillsammans med familjen och terroriserar dem tills de flyttar ut. Man försöker köpa hus och när ägarna vägrar tar bosättarna dem, kör ut deras ägare ofta med hjälp av ett domstolsbeslut. Nu pågår en folkräkning och därför stövlar israeler mitt i natten hos palestinska familjer och kräver att få se deras identitetshandlingar och deras “uppehålls-
tillstånd”. Försök att gå in till någon Svensson mitt i natten i någon Stockholms förort, kräv av honom hans uppehållstillstånd i Sverige och filma sedan hans reaktion.”

Är uppgifterna om hur folkräkningen går till korrekta, så kan man konstatera att det är ungefär samma metod som Gestapo använde för över sextio år sedan. Det ger en extra otäck bismak åt det hela.

Rawia har skrivit ”Tar du allt från någon då tar han kanske ditt liv” som rubrik på sin

Jerusalem

nattliga bloggning. Gå nu genast iväg och läs den, dessvärre så är det skrämmande läsning att se hur israelerna behandlar palestinierna.

Sedan man läst vad Rawia skrivit så måste man fråga sig om polisen, Micky Rosenfeld, verkligen har rätt. Är det inte israelerna som beter sig som terrorister?

Läs Rawia Morras reaktion!

SvD DN1 HD VG Dbl Pol it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Jerusalem, Israel, Palestina, Terrorattack, Apartheidstaten, Genevekonventionen, Gestapo, Nazism, Förintelsen, Offer, Förövare, Ockupation, Mänskliga rättigheter, FN, EU, Politik[/tags]

  16 comments for “Ny själmordsattack i Jerusalem?

 1. Charlie
  23 september, 2008 at 04:54

  Ja det är inte underligt att somliga tappar huvudet när israelerna behandlar palestinierna på det sättet.

 2. Palestinier
  23 september, 2008 at 06:30

  Det var en 19 årig palestinsk man som körde över israeliska soldater och skadade 15 två av de allvarligt
  Israels försvarsminister Ehud Barak gav order att riva ner mannens hus som bestraffning och hämnd för attacken
  Som palestinier ser jag detta som en naturlig reaktion mot Israel förtryck och aggression mot det palestinska folket och är ett bevis på att palestinierna har förmåga att förnya och uppfinna nya metoder för att bekämpa den israeliska ockupationen
  Varje folk har rätt att bekämpa ockupationen med alla medel

 3. 23 september, 2008 at 07:45

  ”Det var en 19 årig palestinsk man som körde över israeliska soldater och skadade 15 två av de allvarligt
  Israels försvarsminister Ehud Barak gav order att riva ner mannens hus som bestraffning och hämnd för attacken”

  Det är något allvarligt fel i huvudet på israeliska politiker. Först skjuter soldaterna ihjäl snubben, sedan river man huset?

 4. Rawia Morra
  23 september, 2008 at 08:13

  Ja, det har varit praxis i decennier. Och huset är inte riktigt HANS. Utan hela familjens. Mamma, pappa, syskon… som nu blir hemlösa på grund av något de inte kunde hjälpa.

 5. Nisse Radar
  23 september, 2008 at 08:41

  Gud älskar krig och död, och vi synnerligen korkade människor lyder utan att tänka……

 6. fofo
  23 september, 2008 at 08:42

  Den judiska staten sätter inget värde på palestinsk liv.
  jag läst på aljazeera att en kvinna misshandlades till döds av några soldater som knuffade ner henne från en trappa. Hon hade spräckt skallen och hade interna blödningar. Detta hände igår. Även en palestinsk pojke sköts ihjäl av judiska soldater.

  Nu frågar jag mig om inte nivån på det etiska kapitalet hos de svenska tidningarna är aningen låg! De väljer att rapportera om skadade soldater och bortser från rapporter om mördade palestinierna!

 7. Rawia Morra
  23 september, 2008 at 09:04

  Nu hör jag på aljazeera att israelisk militär travar genom området där killen bodde för att se till att ingen ställer till med några sorg- eller begravningscermonier.

  Detta är också praxis.

  Om en palestinier gör något som israelerna tycker är hemskt, är en sak. Men att straffa hans mor, hans far och syskon genom att förbjuda dem att sörja är helt enkelt makabert. De har ju just förlorat någon de älskar. Helt oväntat. De är minst lika mycket chockade som alla andra. Vidrigt!!

 8. nature
  23 september, 2008 at 09:06

  @Rawia Morra
  Ja de kallas för kollektiv bestraffning och är förbjudet enligt fjärde Genevekonventionen i FNs allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna, OCH nationell lagstiftning.

  Vi får väl hoppas att USAs knaggliga ekonomi omöjliggör fortsatt ekonomiskt stöd till Israel. Då MÅSTE Israel ta skeden i vacker hand om komma överens med sina grannfolk! Men först måste IAEA avveckla Israels kärnvapen!

 9. Rawia Morra
  23 september, 2008 at 09:24

  Jaha, familjen hävdar att det är trafikolycka. Grabben hade tagit pappas bil utan lov. Kan tydligen inte köra riktigt. Familjen tänker stämma israelisk militär för avrättningen av en person för en bilolycka!

  Tillägger att alla som känner pojken hävdar bestämt att han inte hade några som helst relationer till politiska organisationer…

 10. Anders N
  23 september, 2008 at 09:26

  Nu har den där länken till Israel er jødenes eneste dykt upp igen Jinge! Hur kommer det sig att du inte spärrar ut den? Det är en mycket obehaglig sida.

 11. 23 september, 2008 at 09:33

  Nej jag tycker att den är lustig Anders! Dessutom har du tydligen klickat på den vilket antagligen ger mig några öre i högre inkomst. Det är väl bra att de på det sättet sponsrar min blogg? :-)

 12. Rawia Morra
  23 september, 2008 at 11:58

  Ett snille skrev till mig nyligen att killen kan inte ha varit kränkt därför att hans föräldrar var välbergäde och hans pappa hade en BMW.

  Jag visste inte att rika människor saknar förmåga att bli kränkta och är totalt känslodöda. Det kanske man ska tänka på nästa gång: Nej, du får inte skrika för du har mat för dagen…

 13. Palestinier
  23 september, 2008 at 14:34

  Nu hoppas jag att palestina presidenten Abbas kan hålla käften och inte fördömer sitt eget folk som han brukar göra
  Abbas brukar slicka arslet på sina vänner i Israel

 14. lasse wilhelmson
  23 september, 2008 at 15:04

  Oklart om olyckan var avsiktlig

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1023694.html

  Vi vet ju nästan ingenting om bakgrunden än, så varför genast nappa på den officiella propagandan?

  MVH

  Lasse W

 15. 23 september, 2008 at 22:15

  Oavsett om det var en olycka eller ej så är det klippt för mannens familj:

  Ehud Barak, Israel’s defence minister, called for the home of the attacker to be ”destroyed as soon as possible” in order to dissuade others from carrying out similar acts.

 16. Rawia Morra
  24 september, 2008 at 10:12

  Såg familjen på aljazeera igår. Det var bara en pojke som grät. Männen gjorde inte det. Systrarna stirrade med förstenade blickar. Fullständigt skräckslagna. Det var förfärligt att se.

Comments are closed.