Men kungen då?


Idag berättar Aftonbladet att Reinfeldt och Borg har ett ökat förtroende hos det svenska folket jämfört med tidigare resultat. En som förlorar folks förtroende är Miljöminister Carlgren, men annat var inte att vänta.

En lustig detalj är att Sverigedemokraters favorit är Anders Borg, men inte heller det är speciellt förvånande när man tänker efter. Det skulle vara intressant att se en undersökning som visade vilket förtroende samtliga rikspolitiker har, en gallup som omfattade minst tio tusen personer. Då skulle även oppositionens mest framträdande politiker komma med, något som kanske skulle vara givande.

Åsa Linderborg/AB: ”I lördags höll Carl XVI Gustaf sitt jultal till folket. Med stort allvar satt han i prins Bertils arbetsrum, och det kändes lite som när Usama bin Ladin reglar upp Tora Bora-grottan: en ensam, mytisk man i ett avskilt rum med ett budskap och en kamera. 2010 har varit ett viktigt jubileumsår, förkunnade Kungen, eftersom det är ”200 år sedan som Sveriges riksdag samlades i Örebro och valde Napoleons marskalk Jean Baptiste Bernadotte till ny tronföljare.” Så försökte Kungen övertyga oss att monarkin – och därmed han själv i förlängningen är folkvald. Men när ståndsriksdagen i Örebro samlades 1810 var det fortfarande 111 år kvar till allmän och lika rösträtt.”

Och lite på samma sätt upplever jag Fredrik Reinfeldt, det är en man som kan många ord men som sällan säger någonting. Givet att, är ett uttryck som förekommer i varje uttalande, och det visar att det är inte allom givet att kunna uttrycka sig på ett klart och tydligt sätt. Men genom att säga just ingenting så kanske man kan behålla sin popularitet, jag vet inte, men det verkar ligga något i det i alla fall.

it , , , , , , , , , ab svd dn


3 svar till “Men kungen då?”

  1. ”Men genom att säga just ingenting så kanske man kan behålla sin popularitet”

    EXAKT vad jag tänkte när jag läste rubrikerna….

    Människan syns knappt i media… han hörs knappt… Det märks egentligen inte att han varit statsminister imer än 4 år nu.

  2. Att säga något och ändå inte säga något är väl det som utmärker en (skicklig) politiker.

    Har du inte hört historien om de 2 politikerna som möttes och följande konversation utspann sig.
    – Vad sade du i dagens debatt?
    – Ingenting
    – Nä, det förstår jag men hur la du fram det

  3. Men vad motiverade folk sitt skyhöga förtroende med? Varför får man aldrig läsa finstilt eller följdfrågor i media? Får journalisterna inte vara med i finrummen längre då? Påminner en del om när nyhetsuppläsare glatt meddelar att den ”öppna arbetslösheten” sjunker, väldigt tveksamt om de själva förstår vad de egentligen säger…