Maud Olofsson avgår?


Nu uppger Expressen att Maud Olofsson är på väg ut ur den svenska politiken, men man tror att det först sker i samband med nästa års partistämma i Åre. Annie Johansson kommer då att efterträda henne som partiledare.

EX: ”Om ett år avgår partiledaren Maud Olofsson på Center-
partiets stämma i Åre. Det uppger i dag flera källor i partiet för Expressen. Den populära riksdagsledamoten Annie Johansson, 27, pekas ut som hennes efterträdare. Fredrik Reinfeldt väntas också utse henne till minister i den kommande regeringsom-
bildningen, enligt uppgifter till Expressen.”

Att Centerpartiet väntar med att ersätta Maud Olofsson kan stå partiet dyrt. Risken för nyval kan knappast betraktas som obefintlig med tanke på den situation som råder i Sveriges Riksdag för närvarande. För man kan väl knappast räkna med att Sverigedemokraterna åker ut ur riksdagen i samband med ett om- eller nyval?

Maud Olofsson och Andreas Carlgren har sannolikt kostat Centerpartiet många röster i valet, det är svårt att tippa hur många, men jag tror att det snarare handlar om procent i stället för promille. När nu Reinfeldt håller på att ombilda regeringen så är mitt grundtips att Carlgren får lämna, i vart fall är han omöjlig som miljöminister. Kanske får Annie Johansson ersätta honom på den posten.

Media driver också en massa spinn om Miljöpartiet, en tidning hävdar att (MP) krävt fyra ministerposter för att ingå i den moderatledda regeringen, men som jag skrivit tidigare, mitt förtroende för sådant som står i tidningarna närmar sin noll. Många ”nyheter” som de berättar om med braskande rubriker är inget annat än rena påhitt, och hur lång tid det ska dröja innan de återfår läsarnas förtroende vet jag inte. Inte heller hur lång tid det tar innan Centerpartiet får tillbaka väljarnas förtroende.

Om det gamla Bondeförbundet inbillar sig att deras kärnväljare ska acceptera ett nytt parti med en avdelning som kallar sig för Stureplanscentern så tror de fel, det kommer aldrig att ske.

it , , , , , , ex12 ab12 svd2 dn12

Läs också: Lasse, Pamflett, K&Å & Annarkia


14 svar till “Maud Olofsson avgår?”

 1. Jag tycker absolut att hon skall stanna.

  Jag tycker dessutom att hon borde uttala sig lite oftare och lite mer tvärsäkert. Om Andreas Carlgren fick lite mer uppmärksamhet i media vore lyckan fullständig.

  Heja, heja!

  • Torsten:

   Kan bara hålla med!

   Av samma anledning skall även SD:s intelligentsia få uttala sig,om dom nu hittar många nog som orkar traggla vidare.
   Det blir nog ett flöde av avhopp,partibyten och politiska vildar bara det lider,från det hållet.

   Frågan är vilket block vildarna favoriserar?

 2. Fan vad skönt, då kanske man slipper höra hennes glaskrossande gälla röst något mer. C kommer ju ta större kliv mot stureplanscentern också.

  • Ironi går inte alltid hem. Men jag tror att jag fattar vad du menar.
   Men att angripa hennes röst är väl inte så relevant – även om hon pratar fort.

   Falska politiker bör avgå snarast. Så långt håller jag med. Oavsett vad det leder till.

 3. Ahh Maud ska bytas ut mot en ännu extremare nyliberal annie”alla arbetslösa kan starta eget företag”johansson

 4. Det har varit litet skriverier om småpartierna i Alliansen. Alla förlorade ju mark relativt valet 2006 och om jag har räknat rätt är Centerpartiet det parti som har förlorat mest av alla partier i procent räknat. Maud ”Skrikan” Olofsson var ju väldigt kaxig efter förra valet och satte målet 16 % detta val! jag har roat mig med att titta litet hur det har gått ute i landet för C och kan då konstatera att i flera starka C-fästen har man förlorat tvåsiffriga procenttal. Annie Johansson tillhör ju, som Mållgan skriver, högerfalangen i Centerpartiet och kan i synen på den ekonomiska politiken nog betraktas som nyliberal.

 5. Hoppas, hoppas!

  Jag gillar inte Annie Johanssons politiska åsikter men hon är ändå långt mer kompetent än Maud Olofsson trots att hon är nästan 30 år yngre… Det blir Annie Johansson som ersätter, har svårt att tänka mig någon annan…

 6. vi vill inte ha mer Maud Olofsson

  och för den delen inte mer Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund eller Göran Hägglund heller
  men dem får vi väl dras med ett tag till…

 7. Tyckte mig läsa i denna blogg att Carlgren är en miljöministeratrapp, de har
  väljarna inte mycket nytta av, så jag kommer inte att sakna atrappen.