Många demonstrerade idag för kollektivtrafik för alla!


syndikata-stokxolmi-3

Många demonstrerade idag för kollektivtrafik för alla!

Posted on 16 juni, 2015 by kollektivtrafikkamp

Demonstrationen Kollektivtrafik åt alla, samlade i dag den 16 juni många deltagare, trots att det hade kunnat vara många fler.

SEKO Tunnelbanan, Klubb 111 hade många arbetskamrater med i demonstrationen och Jannis Konstantis, ordförande för klubben höll ett mycket uppskattad tal.

SEKO Lokalbaneklubben och en bussförare, Petri belyste de problem som finns inom respektive område och hur nedskärningar drabbar personalen samt trafikanterna.

Sist höll Edgardo Luan Rivera, styrelseledamot från SEKO Stockholm, ett tal som gav uttryck för SEKO:s Stockholm stöd.

Efter talen tågade hundratals arbetskamrater, pensionärer samt trafikanter (unga och gamla), som kommit för att stödja oss, till Landstinget. Paroller som ”Kollektivtrafik i offentlig regi, Säkerhet och inte profit, Kollektivtrafik utan profit, Stoppa höjningen på SL-kortet” med flera ropades hela tiden.

Framme vid Landstinget, kom representanter från S, V och Mp ut och mötte oss. Politikerna från S och V valde också att tala till demonstranterna.

Tyvärr valde de andra partierna att inte komma ut och träffa oss. Detta trots att vi skickat ut en förfrågan sedan tidigare

Demonstrationen avslutades med löfte om att kampen kommer att fortsätta och breddas. Under hösten kommer nya initiativ från SEKO Tunnelbanan samt de andra klubbarna som ingår i Kollektivtrafik för alla!

syndikata-stokxolmi-2

i ,, , , , ,
, , , , ,

Rapport från demonstrationen Kollektivtrafik åt alla SLAftonbladet 16/3DN 16/6Yimbys blogg