Madeleine i Sverige


Enligt Aftonbladet så har Madeleine Berna-
dotte nu landat på Arlanda. Hon har tillbringat en månad i New York, Miami och på Bahamas, allt på skattebetalarnas bekostnad. Det kon-
trasterar rejält mot vad en vanlig kvinna har möjlighet att göra i samma situation, något som visar tydligt på att det är skillnad mellan folk och folk.

AB: ”Efter en lång tids time out i USA förbereder hon sig nu för att stå vid sin systers sida. – Madeleine kommer att vara med under festligheterna nästa vecka, säger en nära vän till kungafamiljen. Efter den brutna förlovningen i april valde prinsessan att fly till USA och ställa in alla sina officiella uppdrag. Med undantag för en blixtvisit under Victorias möhippa har Madeleine tillbringat all tid utomlands. Enligt hovet har hon mått dåligt och behövt tid för sig själv.”

Det råder inte den minsta tvekan om att det är synd om människor som drabbas av deras partner sviker dem, men vi människor är ibland svaga och faller för olika slags frestelser. Men ytterst få av oss har möjlighet att ta en time out och resa till USA och sedan till Bahamas, allt för att få vara ifred. Min uppfattning är dock att de som har de ekonomiska möjligheterna visst kan göra det, men det ska i så fall inte ske på skattebetalarnas bekostnad. I Sverige talar vår sittande regering om ”arbetslinjen” men den gäller uppenbarligen inte alla.

Enligt Expressen så lämnar prinsessan Sverige efter bröllopet för att bosätta sig i USA, samtidigt så berättade Svenska Dagbladet igår att bröllopet kostadr hundra miljoner kronor, en kostnad som givetvis drabbar skattebetalarna. Jag tror knappast att jag behöver tjata om Mora sten, vi är nog många som tycker att det är på tiden… (Det har inte gått att få reda på vem som är upphovsman till bilden)

i , , , , , , , , ab12 ex1234 dn svd t


22 svar till “Madeleine i Sverige”

 1. Har verkligen försäkringskassan undersökt Madeleines arbetsförmåga tillräckligt grundligt? Även om hon kanske inte klarar sitt ordinarie jobb kunde hon ju kanske klara något enklare arbete, typ vända hamburgare eller liknande? Jag har hört att man måste klara en sådan bedömning för att få sjukskrivas numera.

   • Att vara backup och avla barn för att fortsätta ett odemokratiskt och dyrt statsskick med riksdagens goda minne?
    Flyttar hon till USA tycker jag det är helt orimligt att vi betalar apanage till henne. Carl Bildt stängde ju dessutom ner två konsulat i USA i höstas, tror knappast att det var hans avsikt att Prinsessan Madeleine skulle ersätta konsulaten. Slutsats: hon behövs inte i USA utan parasiterar på skattebetalarna.

 2. Sveriges hetaste singeltjej!

  Madde, om du läser detta, jag är gift, men om du är intresserad, kanske vi kan ses ändå, lämna ett meddelande här så kan vi väl snacka lite…

  :D

 3. ”Men ytterst få av oss har möjlighet att ta en time out”

  Funkar inte A-kassan längre?

 4. Jinge skriver:
  Min uppfattning är dock att de som har de ekonomiska möjligheterna visst kan göra det, men det ska i så fall inte ske på skattebetalarnas bekostnad

  Nu har ju kungafamiljen en ganska avservär privat förmögenhet också, och vi vet ju inte vilka pengar som används för Madelens rekreation. Det är det första. Det andra är att ingen är förmögen utan att han/hon har stulit från alla oss andra, på ett eller annat sätt.

   • Var fick du fram att han var fattig soldat Jinge? Han var marskalk och genom gifte släkt med Napoleon. Han blev väl belönad efter slaget vid Austerlitz 1805. Släktet kommer från sydvästra Frankrike och det var kanske inte jätterika men fattiga var de inte.

    Kungahuset är institutionalisetad parasitism!
    Cthulhu for president! ;-)

 5. Tack för den lustiga bilden på monarken! Sverige i tiden – gycklarens afton?

 6. Men vad är det för trams om pinsessan madeleine hit och dit.
  Låt henne vara var hon vill – hon är så bortskämd så man blir lldeles matt. Kungen borde slå näven i bordet och låta henne jobba och ta hand om sig själv. Han har ju haft åsieert om Victoria – och förhalat hennes bröllop i många år.
  Lika bra att Madeleine inte gifte sej. Kungen sparade en massa pengar – det hade ändå blivit skilsmässa inom några månader – vem orkar med en så egotrippad fru ??
  Börja jobba Madeleine så att du får något annat att tänka på t ex städjobb det finns det gott om – då bli du trött osover säkert gott på natten.
  Du är inte den första kvinnan som blir lurad !!!! Skillnaden är att vi andra måste bita ihop oh gå till jobbet.

 7. Enligt uppgift hade de tre ”kungabarnen” vid sina resp. 18-årsdagar varsin egen förmögenhet på 20 miljoner. Halva apanaget på totalt 110 miljoner disponerar kungen efter eget gottfinnande, och ingen yttre insyn är tillåten.

  Kungen har varit generös med våra skattepengar till sina barn. De har blivit ekonomiskt oberoende redan vid inträdet i vuxenlivet. Att behöva anmäla sig till någon arbetsförmedling eller försäkringskassa torde aldrig bli aktuellt för någon av dem.

 8. Om hon flyttar till USA och söker medborgarskap vore det bara att tacka och ta emot.

 9. ”Jag är så avundsjuk, jag är så avundsjuk”…. Avundsjuka är OK, men missunnsamhet är inte klädsamt! Pengarna vill ni gärna ha, men vill ni VERKLIGEN byta med dem? Ha hela livet offentligt, hela tiden le och se glad ut, inte kunna ta ett steg utan att bli bevakad, få se sin separation dissekeras på alla löpsedlar. Nä, jag tror inte det!

  • Jepp, troll hamnar i spamfiltret oavsett om de kallar sig ”neon”, ”frida” eller vad det nu kan vara.

 10. Har hört från fler håll att hon är väldigt bortskämd! Jag tror det blir slutet för monarkin, för vem vill betala för hennes lyxliv i N.Y. och på Bahamas?

  Låt alla få gifta sig och skaffa 18 barn, men de bör BEKOSTAS av DEM SJÄLVA, inte oss=skattebetalarna.