Lyssna på flickan med den gröna tröjan

Ibland så kan man inte undvika att reagera känslomässigt. Vi vet alla att staten Israel har blivit vansinnig och har gett sig på en folkspillra som inte kan försvara sig. Somliga, främst sionister, säger att det beror på att några av de instängda lärt sig bygga raketer, men de allra flesta förstår att det handlar om folkmord och etnisk rensning.

Men det finns människor som inte förstår, den lilla tjejen i grön tröja förstår ingenting av detta. Det är hennes värld, och det bara råkar vara den värld som israelerna gör vad de kan för att lägga i ruiner. Jag har inga ord som kan beskriva det jag känner, men jag vet att det kommer dyka upp ett antal sionister, fascister och andra som är fientligt inställda mot muslimer som försvarar detta folkmord.

Israel uppför sig skamligt, Israel är en skam för mänskligheten. De svenska politiker som inte kan sätta ner foten och skicka hem den israeliska ambassadören är en skam för vårt lilla land. Vem ska ta ansvar för detta, vem ska svara på den här tjejens frågor? Är hon välkommen upp på UD så Carl Bildt får berätta varför han inte gör någonting?

Lever hon ens idag?

Andra om: , , , , , , , ,

Gaza’s Reality

AB123 DN12 VG1234 DBL1234 SvD12

it

[tags]Folkmord, Genevekonventionen, Fosforgranater, Gaza, Israel, Palestina, Krigsförbrytelser, Etnisk rensning, Politik[/tags]

  21 comments for “Lyssna på flickan med den gröna tröjan

 1. Allan
  13 januari, 2009 at 18:38

  Jadu, är inte en ambassadör en bra kommunikationskanal?

 2. Mansour
  13 januari, 2009 at 19:08

  Allan, de israeliska kommunikationerna går bara åt en riktning, och det är från den israeliska desinformationsbyrån som sprider lögner hejvilt. Vad har vi för nytta av en sådan kommunikationskanal?

 3. PG
  13 januari, 2009 at 19:28

  Vem kan förklara bort 2 års svältning följt av ett sådant bombardemang, från hav, luft och mark? Med kemiska vapen? Prickskytte mot barn? Man bombar nyutexaminerade poliser för att Hamas styr? Är alla poliser i Sverige modereter?

  En sak jag har märkt är att ”advokaterna” lämnar såna sidor (som här) ifred nu. Istället ger de sig på alla nya anti sidor och artiklar.
  De har insett att deras lögner ger motsatt effekt då deras argument krossas och förlöjligas.
  De kan aldrig bortförklara verkligheten, men det jag mest avskyr är knähundar till journalister.
  De ställer en fråga utan att bemöta svaret. Rädsla, okunnighet och allmän nonchalans omvandlas de till ena sidans budbärare.
  30 sek fick Gaza situationen i rapport häromkvällen. De visade Usraeliska arme som flyttar en massa tanks mot staden, medan antalet döda snabbt rabblades upp som om det var nasdaq-index eller dollarkurs! Efter det en kort tal av Usraelledare/mördare, sen snabbt till ngt helt annat.
  Svt publik service myass!
  Igen: vem startade? http://www.guardian.co.uk/world/video/2008/may/15/gaza.israel.attacks
  Om det här var i början, tänk, föreställ och inlev er i deras situation hur det är nu!
  http://www.youtube.com/watch?v=t5osk2toY1E
  själv kan jag inte göra det, ett tryck av sorg vill spränga min bröstkorg!

 4. Lara
  13 januari, 2009 at 19:34

  Diplomati genom kommunikation e en utav grundpelarna i Demokratier, och Staten Israel som anses vara en demokrati följer inte detta mönster därför är det legitimt att klippa dem diplomatiska banden med dem. Men tydligen e Bild med flera för fega.

  Tråkigt nog finns det många folkslag, nationer i världen som upplevt förtryck som går att likna me palestiniernas, eller andra hemskheter.

 5. mammamarie
  13 januari, 2009 at 20:03

  Jag går in på webbadressen på sr som du meddelat, men hittar inte programmet, vad ska jag söka på?

  • 13 januari, 2009 at 20:23

   Mohamed Omar

   Gå till SR:s hemsidaoch sök på Studio-1 idag så hittar du det.

 6. Palestina
  13 januari, 2009 at 21:22

  Jag håller på att bli galen kan ingen stoppa dena vansiniga kriget NU. Den svenska regeringen gör inget, dom bara tittar på. Vi dimonstrerar och skriken för allt vad vi har men ingen lyssnar. Denna regering är DÖV. Vad är detta för dimokrati, jag kommer alldrig att tro på den ALLDRIG.

 7. Martin
  13 januari, 2009 at 23:57

  Den här videon var riktigt magstark. Skulle rekomendera att alla i Sveriges Riksdag fick se den. Då skulle kanske t o m fanatiker som Federley få se verkligheten för de stackars palestiner som idag sitter fast i det helvete som är Gaza.

  Jag har nog aldrig varit så förbannad i hela mitt liv. Ska personligen se till att sprida den här videon och andra dylika till så många personer jag kan.

 8. Arne,
  14 januari, 2009 at 01:01

  Videon fungerar inte,

  Använd google video och sök på namnet så får ni upp den på flera video sajter,

  Sök,
  Gaza’s Reality

  http://video.google.com/

  Man hittar oftast videos på mer än en sajt på det sättet.

  Och om ni inte gjort det ännu, sök på samma sätt efter den ~7min långa filmen,
  Wall of Hate

  En riktig ”ögonöppnare”.

 9. palestine
  14 januari, 2009 at 01:18

  Amerika och Israel är två länder som aldrig borde existera. två idiot länder som bara skapar vapen o bomber och ställer till det för hela världen.

  landet som säger att de står för frihet förintar tusentals människors frihet för deras egen vinst.

 10. Challe
  14 januari, 2009 at 10:30

  Vi måste låta palestiniernas kamp bli vår! Det är färdigtalat om tvåstatslösning nu!

 11. catarina
  14 januari, 2009 at 14:49

  åh den där flickan i gröna tröjan.Hoppas hoppas att hon lever idag. för ett bra inslag tack jinge
  ps det finns liveinspelningar från gaza som fungerar till o från.

 12. 14 januari, 2009 at 15:15

  Alla som stödjer Hamas – och säger ”det är slutsnackat om en tvåstatslösning” osv

  Vad är ER lösning på konflikten ??
  Att ta alla Israeler, inklusive barnen osv osv, sätta dom i Gaza och låte hela historien spela upp sig en gång till fast tvärtom ??

  Är det en bra lösning ?

  Eller skall vi stödja terror, våld och en ständigt ökande spiral av hat -> Våld -> hat -> våld osv ?!?

  Hur kommer dessa barn att se på Israeler om dom fortsätter växa upp i isolering under ständigt hot och i ständig misär ?
  Hur kommer framtida generationer av Israeler se på palestinier om de enda dom ser är tv-bilder av terrordåd, och enstaka raketer som slår ned i deras trädgårdar ?

  Den enda vägen framåt är en internationell medlare (förslag: FN) och sedan efter ett par år med stillhet, öppnande av gränserna, för att bryta den fångenskap som palestinierna utsätts för, in till Gaza och Västbanken och en jakt på både illegala bosättare och terrorister osv Så gäller det att se till att befolkningarna blandas så mycket som möjligt.

  Alla skall kunna känna ”en palestinier som driver en affär”, eller ”en israel som driver en restaurang” där man kan äta osv

  Förhoppningsvis kan man sen komma till den punkt dit bla Sydafrika och Nordirland efter årtionden av infekterade konflikter har kommit och integrera befolkningen.

  Jag säger såhär: Med 7 miljoner Israeler och mer än 4 Miljoner Palestinier (och arabiska flyktingar i Gaza) så finns inte något annat alternativ än en tvåstats eller enstatslösning med blandad befolkning !

  /K

 13. Nanna
  14 januari, 2009 at 15:31

  Klas,

  De israeler som fortfarande har sina amerikanska, rysska, iranska, polska, svenska, marockanska, etc… pass kan gott åka tillbaka till sin hemländer och lämna den mark som de stulit från palestinierna för att bli nybyggare av ett helvete på jorden!

 14. 14 januari, 2009 at 17:49

  @Bahlool:
  Som jag har läst det, om man går in på historiska förorätter, så var det araberna i Palestina (då ockuperat av Britterna sedermera bortskänt) – som gjorde motstånd mot alla de Judar från olika delar av världen som kom och bosatte sig där (efter dekret från FN).
  Bla kriget med Egypten mfl var ett utslag av detta.

  Detta i sin tur triggade bla Usa och andra att ingripa på det som då började bli Israels’s sida.

  Efter det har det rasat vidare. Rädsla är som sagt en stor drivkraft, och ”rädda” judar har lätt kunna utnyttjas av mer extremt religiösqa grupper, nya bosättare och andra i propaganda. Därmed har staten Israel stärkt sitt grepp under årtionden, och det som från början var ett självförsvar har blivit ett förtryck och ren apartheid !

  Så frågan är då vad blir den långsiktiga lösningen. Det som INTe komemr ske är iaf detta:
  – Judar från olika delar av världen kommer inte åka ”hem”. Israel är deras hem, och har i många fall varit så i många generationer.
  – Araber /Palestinier kan inte heller åka ”hem” även om många kommer från områden som tidigare var Egyptiska, jordanska,libanesiska osv osv. Dom har också i många fall levt i generationer på den plats dom nu lever.

  Så antigen skapar man två stater som båda måste acceptera och likabehandla alla enligt de gränser som sätts upp (tex från 1967). detta innbär att Israeler i Palestina och palestinier i Israel skall behandlas likvärdigt med övrig befolkning.

  Eller så skapar man en stat. Detta kräver troligen att palestinier/araber accepterar att få ett Israeliskt pass. Självklart skall likvärdighet gälla.

  Internationella styrkor skall under en övergångsperiod (5,10,20 år ?) övervaka och se till att likabehandlandet följs mha internationellt övervakade polisiära insatser och domstolar.

  Båda ovanstående lösningar kräver att båda folken inte driver våldsspiralen vidare och börjar se igenom resp. sidas propaganda och oförrätter redan begångna – detta innebär troligen att det krävs iaf några tiotal år av bräcklig fred – som i fallet Nordirland tex
  /K

 15. Nadia
  14 januari, 2009 at 19:38

  Surfade runt och hittade ett mycket läsvärt inlägg från en annan bloggare, liten fortsättning på Jinges ”Israel uppför sig skamligt, Israel är en skam för mänskligheten”

  Israel, the Ponzi state
  http://seaton-newslinks.blogspot.com/2009/01/israel-ponzi-state.html

 16. moe
  15 januari, 2009 at 17:55

  ”Vad är ER lösning på konflikten ??
  Att ta alla Israeler, inklusive barnen osv osv, sätta dom i Gaza och låte hela historien spela upp sig en gång till fast tvärtom ??”

  Nu ska vi inte vara så grymma tillbaka!!! Skicka tillbaka de till det stället de e födda på!! USA, EUROPA, Kenia, vartfaan de kom ifrån!!

 17. moe
  15 januari, 2009 at 17:57

  Så kan alla palestinier som bor överallt i världen, äntligen komma hem!!

 18. The question
  19 januari, 2009 at 21:30

  Äntligen börjar folk även i dessa civiliserade länder komma till insikt att vi inte lever i den demokrati vi har blivit lovade, detta vi lever i är en utav världens bästa magi trick, och vi sitter på första raden och blir lurade

 19. björn Carneholm
  24 januari, 2009 at 20:10

  Ställ Israel inför krigsdomstol för krigsförbytelser! Aväpna Israel och Palestinierna. Jo, utopi!) Låt de få behålla kniv, gaffel och sked, spade. Såsom med Tyskland efter 1:a världskriget. Gör nu samma med Israel och deras innevånare.
  Tillsätt en medlingsdomstol och tvinga dem att ge jorden tillbaka till bönderna i Palestina.
  Låt Israel och USA betala och ersätta P-a. med pengar och arbetskraft och mtrl. INGEN stat skall få gå ur ett krig skuldfritt. ”Segrarparten” skall inte få vinna land och inflytande över ett annat folk.
  Obligatorisk läsning, inskolning av Genevekonventionen för alla världens människor.

Comments are closed.