Linderborg och Guillou Aftonbladets alibin


[column width=”49%” padding=”2%”]
Idag presenterar Aftonbladet en hel bunt skribenter på framträdande plats i webbupplagan. Skribenter som får skälla på den egna tidningen och det bottenlösa kungafjanteriet som vi skådat den senaste tiden. Eftersom alla journalister vet djupet av det förakt som många läsare känner inför den produkt som falskeligen går under namnet tidning så får de också ta till så att läsarna ska studsa till.


Jan Guillou/AB:
”Aftonbladet har kommenderat inte mindre än 70 reportrar för att intensifiera denna svassande och journalistiskt självförnedrande underkastelse inför forna tiders överhet.

Och allt detta bara för att ätten Bernadotte lämnar ifrån sig kungakronan till ätten Westling.

Ånej, just det ofina påpekandet har jag inte sett någonstans på de senaste 300 kvällstidningssidorna i ämnet. Ty i fjäsket ingår att inte skriva något enda ord som kunde verka sårande vare sig för Hans Majestät Carl XVI Gustaf eller de 60 procent rojalisterna som skall avnjuta den korrupta journalistiken.”

Påpekandet att kungakronan är överlämnad till ätten Westling gillar jag starkt, nu är detta faktum något som givetvis kommer att förnekas av de kungatrogna, ja de kommer kanske inte ens att kommentera det. För ser man till hur kungahuset har traditionellt fungerat, ett arvskungadöme där makten ärvs i rakt nedstigande led till den förstfödde sonen, så kommer släkten Bernadotte att vara bortkopplad om Daniel och Victorias första barn är en son. Då är det ett fullbordat faktum, ätten Westling har erövrat inte bara kronprinsessan utan även kungatronen.

Man kan givetvis argumentera mot detta faktum, men det gör ingenting, det är så folk kommer att se saken ute i stugorna. Sedan talar Guillou om sextio procent, det är en tämligen grov överdrift, Den sista undersökningen jag hörde talas om för någon vecka sedan pekade närmast på siffran fyrtio. Det må dock vara hur det vill med den saken, faktum kvarstår, kungahuset behöver konstgjord andning om det ska överleva ytterligare en generation monarker.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Åsa Linderborg/AB: ”Sedan några år befinner sig Sverige i krig. Det är ett förbluffande exempel på demokratins förfall, att man kan dra in Sverige i ett krig utan att folket tillfrågats.

kungahuset

Försvarsmakten borde bekymra sig för demokratins status på hemmaplan i stället för att gå bärsärkargång i Asien under Natoflagg. För det krävs dock en folkarmé, och inte en uppsättning legoknektar.

När fyra svenska soldater förlorade sina liv tidigare i år fick de svenska trupperna i Afghanistan sin fortsatta välsignelse av kronprinsessan Victoria och han som från och med i går tituleras Ers Kungliga Höghet Prins Daniel.”

Linderborg pekar på att fjanteriernas främsta företrädare har yttrat sig i media och sagt att dessa trupper både gör nytta och att de är duktiga, något som de givetvis kommer att få äta upp i takt med det ökande antalet bodybags. Vi ska dessutom undvika att tala om dem som är invalidiserade för livet och de krigsveteraner som framöver kommer att lida livet ut på grund av sina mentala problem,

Men inga vänsterskribenter i världen kan legitimera vare sig Aftonbladet eller Expressens agerande de senaste veckorna. Det lilla förtroende de har haft är bortblåst, och det är ingenting som Linderborg eller Guillou kan göra något åt.

i , , , , , , , ab123456 svd12 dn12 t
[/column]


3 svar till “Linderborg och Guillou Aftonbladets alibin”

  1. Borde det inte vara rena inbördeskriget mellan de ”riktiga” journalisterna och ”hov” journalisterna på Aftonbladet o Expressen. Hur ställer sig respektive chefsredaktörer till detta? Vore intressant att få följa arbetet på redaktionen då vissa av journalisterna är monarki kramare och andra är klart uttalade republikaner. Man har ju dock förstått att det enbart är pengarna som styr valet av artiklar som publiceras, inte det journalistiska innehållet.

    Sen är det ju bara att säga hejdå till ätten Bernadotte, och inse att vi snart kanske har ett kungahus som återigen till största delen kommer att bestå av någon med äktsvenska rötter. Borde inte detta faktum muntra upp rojalisterna? Trots att Daniel Westling bara är en man av ”folket.”