Länskriminalen – nu igen


Polismyndigheten i Stockholm har under ett flertal år drabbats av skandaler. Det har varit under cover-operationer som gått snett och poliser som visat sig ha kontakter i kriminella kretsar utanför sin tjänstgöring.

DN: ”Sekretessbelagda handlingar har läckt från Stockholms länskriminal och hamnat i kriminella händer. Det handlar bland annat om den så kallade Alcatrazlistan med hemliga uppgifter om landets mest kriminella personer. Dokumenten säljs nu i hela landet. –?Det är för jäkligt att det kommer ut och vi har inlett en förundersökning. Uppgifterna har åtkommits genom brott och ingen polis är misstänkt, säger Margareta Linderoth, chef på länskriminalen i Stockholm.”

Det är förstås en intressant uppgift att Margareta Linderoth så bestämt vet att berätta att ingen polis är misstänkt. Då måste de rimligen tro att någon av polisens civilanställda förmedlat uppgifterna. Man vet också att berätta att även Säpo haft tillgång till detta material. Det betyder att det inte bara är länskriminalen som kan misstänkas läcka som ett såll.

Att en så stor myndighet som Stockholmspolisen har svårigheter med sekretessen är kanske inte så märkligt, det är många människor som arbetar där. Men när känsligt material som Alcatrazlistan och

polis

andra arbetshandlingar sprids på stan så är ansvarsfrågan inget problem. Den ansvarige på Länskriminalen i Stockholm heter Margareta Linderoth, det vore väl lämpligt om Rikspolischef Bengt Svensson började där?

i Andra om: , , , , , , , , , ab ex dn1 svd gp hd t

[tags]Polisen, Margareta Linderoth, Länskriminalen, Alcatrazlistan, Länskriminalen, Säpo, Bengt Svensson, Gängkriminalitet, Brottslighet, Politik[/tags]


6 svar till “Länskriminalen – nu igen”

  1. Det är ju märkligt att en folkpartist värnar om muslimska föräldrars rätt att könsstympa barn. Det hade de inte gjort om det inte varit för att judar gör samma sak.

  2. ”Listan är åtkommen via brott, ingen polis misstänkt”Vad menar hon ?Kan inte poliser begå brott.Hon är ansvarig.Skyddar hon en brottsling?

  3. Eftersom även civila myndigheter som t ex skatteverket är inblandade i det här samarbetet, så är det ju många som har tillgång till den.

  4. Journalister har många gånger en betald uppgiftslämnare inom polisen, så varför inte de kriminella?
    Är någon mera sugen efter pengar än man är lojal mot sin arbetsgivare och tycker lönen är för snålt tilltagen, så ligger det väl nära till hands att man i det här uppluckrade, snart råkapitalistiska samhällsklimatet tar emot en rundlig slant lite då och då. Risken att åka fast är minimal, skulle jag tro – och för övrigt så skyddar alltid poliser varandra.