Kungamegafonen – Sveriges Television


Att media ofta agerar som rojalismens banerförare handlar säkerligen om det faktum att allt kungligt säljer tidningar, det är bara att se tillbaka på kronprinsessans bröllop för att det ska bli tydligt.
[column width=”49%” padding=”2%”]
Nu har drottning Silvia klagat på det faktum att TV4 berättat att hennes far gick med i nazistpartiet då han levde i exil i Brasilien, om det var därför han sedan kunde överta en judiskt ägd fabrik då Tyskland skulle bli mer ”Ariskt” vet jag inte, men det är väl knappast otroligt. Men drottningens brev till TV4:s VD är inte det jag tycker är värst, för det allra värsta är Sveriges Televisions krypande för kungafamiljen.

De allra flesta är nog övertygade om att frånvaron av kritik är politiskt proklamerad från regeringens sida, SVT har helt enkelt fått order av regeringen att inte kröka ett hår på kungens redan kala huvud. Det är givetvis en sak som SVT själva skulle förneka med darr på stämman, ingen ska beskylla dem för att gå regeringens eller kulturministerns ärenden, ingen kan heller bortse ifrån det faktum att kulturministern och regeringen är mycket kungatrogna.

Ser man på media i stort så rapporterar man inte om kungafamiljens brister, kronprinsessan gör ”succé” vart hon än reser, det är i alla fall vad vi får läsa i pressen. Att hennes nya make verkar vara en stel och tillgjord tråkmåns har ingen läst i någon tidning, än mindre hört av Sveriges Television. Möjligen har strategerna på SVT insett att vi kommer att fortsätta att ha en borgerlig regering under ett par mandatperioder och helt enkelt anpassat sig till rådande förhållanden. Samtidigt så är vi många som nu har sett hur televisionens avtal med staten om opartiskhet inte ens duger som toalettpapper.

Kungen klarade sig väldigt enkelt undan det drev som var under uppsegling, ”- Det var visst länge sedan”, sa han, och tillade att han inte kunde kommentera en bok som han inte hade läst, men likafullt hade han och drottningen gjort som pressen och deras tidningar, de hade vänt blad.

Det är häpnadsväckande för av boken framgår det att kungen ägnat sig åt en verksamhet som hade fått nittionio hustrur av hundra att kasta ut karlen från balkongen. Men

[/column]
[column width=”49%” padding=”0”]Kungen

det kanske är ont om balkonger på Drottningholms slott.

Men, och det är väl den viktigaste frågan, om SVT väljer att vara så totalt partiska i denna fråga, i vilka fler frågor står de då på ett ben som tuppen och gal ut det som husse sagt åt dem?

it , , , , , , , ab ex1 svd
[/column]


3 svar till “Kungamegafonen – Sveriges Television”

 1. Ja,ett jäkla tjat om kungafan och dom övriga partydöttrarna och sönerna,imbecilla eller inte.

  Själv oroas jag mer av att SVT/SR kommer att degenereras som BBC av den nuvarande R-regeringen.

  Rävtv.ab i Sverige?

  Frågan kanske blir…näh…spamfiltret hägrar.

  • Själv oroas jag mer av att SVT/SR kommer att degenereras som BBC av den nuvarande R-regeringen.

   Det oroar vi oss nog för alla. Kungareportagen är bara en föraning. Och jo – jag kommer fortsätta skriva om eländet…

 2. Nä, jag tror inte det är regeringen som bestämmer SVT:s hållning till kungahuset. Den hållningen var likadan under sosse-regimen. Det tror jag mig veta som har en mor vars favoritprogram är ’Året med kungafamiljen’, som sänds under mitt julbesök i hemstaden… Troligen är SVT:s hållning densamma som alla karriärister intar. Man retar inte de som man i framtiden på något sätt kan bli beroende av för sin karriärklättring. Det är samma försiktighet som präglar media och journalister i allmänhet när det kommer till att granska makthavare.