Kan inte Obama snacka omkull al-Qaida?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Nu håller Barack Obama tal efter tal om säkerheten, det senaste är att USA är i krig mot al-Qaida och att han själv är ansvarig för säkerheten. En miss i samarbetet mellan underrättelsetjänstens olika avdelningar ledde till att man missade kalsongbombaren, något som nu ska ändras.

Lennart Frantzell på bloggen Det Progressiva USA kom-
menterar Obamas vältalighet så här:

Lennart: ”Vad Obama bidrog med var en gudomlig retorik som dock helt saknade förankring i praktiska politiska erfarenheter. Obama lärde sig snabbt att han kunde klara sig utan att ta ställning till de flesta svåra politiska frågor genom sin intellektuella briljans… …Obama är en retorikens mästare som vet hur man säger det som folk vill höra. Är du palestinier hör du en sak, är du israel hör du en annan sak. Är du för könsneutrala äktenskap hör du en sak, är du en medlem i Den Kristna Högern hör du en helt annan sak.”

Om nu Obama är så angelägen att sätta stopp för al-Qaida, som franchisingterroristerna kallas, kan han då inte bjuda in dessa till Vita Huset och tala förnuft med dem? Jag menar,

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]xx

han lyckades ju lura hela det amerikanska folket, då ska han väl kunna lura brallorna av några terrorister?

Ju mer jag ser och hör från Barack Obamas mun, desto mer undrar jag om inte han kommer att sätta ett absolut och otvetydigt bottenrekord. Alla tiders sämsta president. Jag tror att eftervärlden kommer att säga att Obama var sämre än George W Bush.

intressant Andra om: , , , , , , , , , , dn svd ab lennart t
[/column]


11 svar till “Kan inte Obama snacka omkull al-Qaida?”

 1. Har en polare som var väldigt skeptisk mot Obama redan från början. Han sa att folk fattar inte att Obamas politiska karriär grundar sig i Chicago, vilket tydligen har rykte om sig att vara något av det smutsigaste i USA.
  T ex så blev han senator för Illiniois efter att motståndaren Jack Ryans (exmake till skådisen Jeri Ryan) skillsmässoförhandlingar blev öppna för allmänheten.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Ryan_%28politician%29

 2. Vilken fredpristagare.
  ”Al Qaeda representerar allt det ruttna i världen” Det där lät som något storebror säger om Goldstein(Usama bin laden) i George orwells novell.
  Detta är kriget som aldrig kommer ta slut, för ett krig emot terrorism kan inte avslutas med bomber. Och ju längre kriget går desto mer integritets kränkande medel kommer att införas på folket. Kanske är det folket i sig som är den verkliga måltavlan här. Nja det är kanske en konspirations tanke för mycket.
  Hur som helst måste människor förstå att det här kriget kommer vara för evigt, och rädslan i från det kommer att utnytjas emot folket för evigt. Det kan inte ta slut och det kommer inte ta slut. Aldrig.
  Jag sa samma sak när kriget inleddes efter 11 september, jag sa samma sak när det invaderades i Afghanistan och Irak, att jänkarna kommer aldrig att åka hem, de är irak och afghanistan för att stanna och Goldstein kommer likt gubben i lådan att alltid häkla den fria världen som blir mindre friare för vardag.

  • USA är rädslans nation personifierad! Titta bara tillbaka i tiden hur mycket av amerikansk politik som styrs med rädsla må det vara inrikes eller utrikes. Kolla på skräckpropagandan runt förbudstiden mot alkohol, mot marijuana, mexikaner, indianer senare mot tyskar – japaner, ryssar, kineser, vitnameser…. listan tar aldrig slut. Man demoniserar för att få röster eller stöd för sin sak. Hållywood är en stor faktor i detta spel. Var och annan produktion även idag har budskap som är grova insinuationer snudd på grövre än under värsta Sovjettiden då allt allt i öst filmades med kritik mot väst och dess dekadens.
   Finns det inga boogeymans tillhands så uppfinner man några. Problemet är att man exporterar rädslans politik och många människor styrs av dessa medel. Fördumningen i Sverige är snudd på total i vissa branscher.

 3. Obamas retorik saknar substans , det är tomma ord
  Många trodde att världen har fått en frälsaren men alla blivit besvikna

  Obama bytte sina löften snabbare än han gjort de , Att vara kandidat är annorlunda än att vara president , Han lärde sig snabbt det korrupta politiska systemet och nu är han en av korrumperade amerikanska presidenter

 4. Appropå kalsonger och trosor :)

  Jag föreslog följande ”säkerhetsarrangemang” under rubriken:

  Flygplansterrorist övermannad
  Inlagd i Politik 2009/12/26

 5. han lyckades ju lura hela det amerikanska folket, då ska han väl kunna lura brallorna av några terrorister?
  HA HA HA det här va roligt och sant :-D

 6. JAg såg det mycket intressanta Listening Post på Al Jazeera idag. Det finns det bara något 100-tal Al-Qaedamän i Jemen och deras betydelse i landets konflikt anses vara nästan obefintlig. Programmet handlade om hur västmedia (och svensk lydmedia) ger en endimensionell och fullkomligt stereotyp och felaktig bild av vad som sker i främmande länder där s k terrorister är verksamma. Listening post på Al-Jazeera (http://www.youtube.com/user/AlJazeeraEnglish – kan ej hitta länken till dagens programm tyvärr men den kommer upp)! Se det!

  Titta också på Al-Jazeeraklippet ”US accused of plotting to occupy Yemen” http://www.youtube.com/watch?v=FBnUNOj4Boo om hur USA och Storbritannien smider planer på att invadera Jemen och lägga beslag på Jemens oljekällor! Jag tvivlar på att Obama personligen vill invadera Jemen men kan det verkligen undvikas nu de hundra Al-Qaedakrigarna i Jemen helt plötsligt hotar hela världens säkerhet? Det finns tusentals mäktiga män i USA som inte skyr några medel för att nästa krig ska bli verklighet och tror ni Obama kan stoppa dem?