Jonas Morian och Attendo Care skyller på – Facket

Jag brukar skriva om socialdemokraternas oförmåga att vara just socialdemokrater, och för en stund sedan upptäckte jag Lasse Strömbergs bloggning om en ung tjej som fick sparken från Attendo Care för att hon – vänt sig till kommunen. Det var osolidariskt ansåg Attendo Care, ett företag som ägs av ett riskkapitalbolag och som mist många av sina kunder på grund av att de inte sköter sina uppdrag.


Jonas Morian, bloggaren ”Promemorian”
, gick från ett jobb som presstalesman på Forum för levande historia till att bli informationschef på Attendo Care. I den socialdemokratiska delen av bloggosfären väckte det en berättigad uppståndelse varpå Morian kontrade med att han inte diskuterade sitt arbete på vare sig den egna bloggen eller andras. Det är förstås en mänsklig ståndpunkt när var och varannan bloggare kritiserar honom för att både arbeta med det han gör och likafullt hävda att han är – socialdemokrat.

Nu har jag sett intervjun med Jonas där det tydligt framgår att han inte är helt bekväm med situationen. Han hävdar att det råder meddelarfrihet på Attendo Care sedan ett par månader tillbaka, men att det inte är genomfört på grund av facket.

Det är således fackets fel att Attendo Care avskedar ensamstående småbarnsföräldrar.

Lasse skriver: ”Jonas Morian har en blogg där en underrubrik är ”mediekritik”. Nu har vi i alla fall fått reda på vad det ordet innebär för honom, nämligen att kritisera medierna när de berättar sanningen om det företag han är satt att sköta informationen åt. Alla går uppenbarligen att köpa. Inte minst informationsansvariga på privata vårdföretag.”

Det är en sak att säga sig ha ideal, och en annan sak att ha dem. Något som redan tidigare är illustrerat av Fredric Federley som bekant. Törs man gissa att detta blir ett ämne på sossebloggarna?

-> SVT PlayRapport Lasse Newsdesk Bengt it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Jonas Morian, Attendo Care, Riskkapitalistbolag, Vårdbolag, Misskötsamhet, Vanvård, Profit, Meddelarfrihet, Facket, Socialdemokrati, Ideal, Politik[/tags]

[print_link]

  12 comments for “Jonas Morian och Attendo Care skyller på – Facket

 1. Smaklös
  10 november, 2008 at 17:28

  Jinge!

  Vad kommer du förmodligen att rösta på i nästa val?

  Bara nyfiken…

 2. 10 november, 2008 at 17:59

  Jag röstar på samma parti jag röstat på varje gång sedan jag blev 18 år 1964.

 3. Smaklös
  10 november, 2008 at 19:01

  Oj, det var inte dåligt.

  För vilket parti har du sådant förtroende?

 4. 10 november, 2008 at 19:04

  Du smaklös, framgår det inte av den här hemsidan att innehavaren är socialist så har jag misslyckats.

 5. blingbling
  10 november, 2008 at 19:44

  Som sagt, Mona är förvisso inte den enda av SAP:s dödgrävare, listan är rätt lång. Är förresten inte Attendo det vårdföretag som producerat flest lik genom vanskötsel åtminstone så här långt ?

 6. Smaklös
  10 november, 2008 at 21:10

  Haha.

  Det var inte så jag menade. :)

  Det finns ju en del socialistiska partier, och vissa, ho(s)t, som bara utger sig för att vara det.

  Men jag antar att du skulle (v)älja det jag tror att du (v)äljer.

 7. Charlie
  10 november, 2008 at 21:36

  Extremt. Det finns inte ens nåt motsatsförhållande.

 8. 10 november, 2008 at 21:39

  Ja det är (v)äl en hyfsad gissning…

 9. 11 november, 2008 at 04:47

  Nu har vi definitivt fått den amerikanska situationen. Kapitalet köper upp politikerna. ”Farväl demokrati!”

  Undrar hur många som blir kvar i s-partiet till slut.

  V bryr sig kapitalisterna nog inte om förrän de börjar komma upp i 30% av rösterna – då blir det det partiets företrädare man börjar köpa upp, föreslår jag.

 10. Kattis
  11 november, 2008 at 05:05

  Jag jobbar i det företaget, deras tal om meddelar frihet gäller alla utom de anställda. Den där gubben såg jag i TV och han jiddrar. Skulle jag skriva mitt efternamn så måste jag först ha vunnit på lotto, sådana är attendo.

 11. Kurt
  11 november, 2008 at 06:09

  Kattis: Med hjälp av FRA så har de nog redan ditt efternamn!

 12. Daniel A
  11 november, 2008 at 09:47

  Jag förstår inte att det företaget inte är svartlistat. Men det är väl som vissa antyder kompismentaliteten där man skyddar varandra.

  Men bara en sån sak som att dom tar betalt för mer timmar än vad dom utför tycker jag är intressant. Detta har jag hört väldigt många historier om så det betvivlar jag inte, och sedan så är det bara dom som rapporterar själva hur många timmar dom utför. Och stämmer inte timmarna så måste brukarna (vårdtagarna) rapportera detta. Sedan så har också kommuner revisionsplikt när det gäller antalet timmar, att dom måste stämma, det behöver inte ett privat företag.
  Attendo Care = AB Fiffel & Bååg.

Comments are closed.