Israeliska krigsförbrytelser uppenbara


Gaza

Ibland undrar jag om inte Israels anfall mot civilbefolkningen i Gaza var den krigsförbrytelse som skadade Israel mest av alla brott de begått mot de mänskliga rättigheterna genom åren.

DN: ”Israeliska soldater sköt under Gazakriget olagligt ihjäl elva civila palestinier, bland dem fyra barn, trots att de vinkade med vita tygstycken, rapporterade människorättsorganisationen Human Rights Watch på torsdagen. ”Den israeliska militären bör undersöka dessa dödsfall grundligt och trovärdigt för att ta itu med den straffrihetskultur som råder”, skriver HRW i sin 63 sidor långa rapport. Enligt HRW, som har sitt högkvarter i New York, är de elva bara en bråkdel av alla de civila och stridande som dödades under Israels offensiv i Gazaremsan i december och januari. ”Men dessa dödsfall sticker ut eftersom det handlar om civila som i grupper vinkade med vitt tyg, T-tröjor eller halsdukar, och eftersom det inte fanns några stridande palestinier i området då”, förklarar organisationen.”

Jag vet inte hur många institutioner eller organisationer, för att inte tala om länder, som kritiserat Israel för landets agerande i Gaza. Att använda fosforgranater mot civilpersoner är ett så totalt vansinne att ingen människa som har egna barn kan annat än fyllas av vämjelse. Dessutom utfört av Israel, ett land vars befolkning till stor del själva har en historia som präglas av ett apokalyptiskt folkmord som Förintelsen.

Jag läste i en artikel, jag tror att det var i Dagens Nyheter, att en förutsättning för att bete sig bestialiskt mot andra, är att man tidigare själv blivit bestialiskt behandlad. Jag vet inte om det stämmer, men teoretiskt är bägge dessa villkor uppfyllda.

Vi vet idag utifrån soldaternas egna berättelser att det som Human Right Watch berättar är sant. Något som också visade sig på de souvenirtröjor som trycktes upp i Israel efter dödandet i Gaza. Där

israel

fanns bland annat en som visade ett hårkors mot en gravid kvinnas mage, döda två flugor i ett skott. Att israeliska soldater sköt ihjäl barn och vuxna trots att de viftade med vita flaggor förvånar mig tyvärr inte. En israelkramande blogg antydde igår att dessa vita flaggor var en fälla från palestiniernas sida, en fälla för att få de israeliska soldaterna inom skotthåll.

Att försöka urskulda sig på det sättet är lägre än lågt. Även israeler skäms för detta massmord, och de som inte skäms hävdar att Human Right Watch är en organisation som styrs av folk med en antisemitisk grunduppfattning. Att de bara orkar…

israel

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , dn1 svd123 ab12 dagen n24 hd gp t

[tags]Israel, Palestina, Palestinier, Barn, Gaza, Människorätt, HRW, Human Right Watch, Mellanöstern, Krigsbrott, Genévekonventionen, Mänskliga rättigheter, FN, EU, USA, Politik[/tags]


12 svar till “Israeliska krigsförbrytelser uppenbara”

 1. 90% av svenska folket ser inte detta, de har bara bilden av vad som hände på 30 – 40-talet framför ögonen. De ser inte att historien upprepar sig i all sin fasansfullhet.

 2. Christer W mer svenskar en bara 10% ser vad som händer, folk talar om det på sina arbets platser också vidare, men ingen vet vad de ska göra, för de känner att våra politiker har slutat lyssna på oss.

  Så folk i allmänhet känner sig maktlösa och det är i ett land som har fått bra betyg för sin demokrati.

  Även amerikanerna har fått upp ögon för vad Israel gör men de har förlorat inflyttandet över sitt eget land, det är lagligt att muta deras politiker.

  Så problemet i Israel är mycket större en palestinerna, vi har också fått en känsla av att våra politiker inte lyssnar på oss och det leder till apati för vad som händer där.

  Det är en fara för demokrati över hela världen, nu är det palestinerna som lider och ingen gör något, i morgon vem är då på listen som ska lida.

  För att kunna hjälpa dem måste vi förstärka vår demokratiska inflyttande först, om inte så har vi inget att komma med.

 3. Med hänvisning till en artikel DN om
  ”att en förutsättning för att bete sig bestialiskt mot andra, är att man tidigare själv blivit bestialiskt behandlad”
  skriver du att:
  ”Jag vet inte om det stämmer, men teoretiskt är bägge dessa villkor uppfyllda.”

  På vilket sätt då?
  De israeliska soldaterna är inte överlevare från utrotningslägren, inte heller tror jag att israeliska föräldrar behandlar sina barn speciellt bestialiskt.
  Det jag vänder mig mot är alltså att det du skriver, lite slarvigt, andas kollektivt ”arv”. Att judar i många generationer framöver har blivit behandlade ”bestialiskt” pga Hitler precis som om alla tyskar i generationer att komma bär på en kollektiv skuld för utrotningslägren.

  Det krävs snarare en viss form av auktoritetstro och vilja att inte skilja ut sig från gruppen.
  Detta brukar anses vara en typisk ”tysk” egenskap, men jag tror det visats att åtminstone 80 – 90 % av människorna kan bete sig bestialiskt av sådana skäl.
  Egna traumatiska händelser kan självklart oxå vara en faktor, liksom att avhumanisera motståndaren.
  En lägre stående människa behöver man ju inte behandla som en människa, och jag tror att man då kan höja %-satsen ytterligare (behandling av slavar, judar i Tyskland under Hitler, ”gooks” i Vietnam under Vietnamkriget osv).
  Det som ibland känns som ett kollektivt arv är snarare en gemensam tradering som höjer den egna gruppen över den andra, gör den andre mindre värd (human), t ex Kjærsgaard eller fotbollsfirmor.

  • el persson! Nej jag säger inte alls Att judar i många generationer framöver har blivit behandlade ”bestialiskt” pga Hitler.

   Men ser du till hur Israel beter sig både nationellt och internationellt så handlar det mycket om det stigma förintelsen utgör, dessutom så odlas offermentaliteten med starkt gödningsmedel hela tiden. Varför tror du att man alltid använder antisemitismargumentet mot alla som kritiserar landet?

   Men för att återgå till artikeln, man hävdar t.ex. att de som misshandlar sina barn själva har blivit misshandlade. Att de som begår sexuella övergrepp mot barn själva blivit utnyttjade. Etc…

   Lyssnar du på israeler idag, och deras svenska fan-club, så får du alltid höra att palestinierna vill jaga dem ut i havet, att ingen skulle överleva om de inte försvarade sig med näbbar och klor.

 4. ” Sionisterna brukar säga att ett Israelisk liv är mer värd än hundra palestinier ”
  Israels regering har inlett en kampanj för att misskreditera alla organisationer som kritiserar Israel till och med de Israeliska soldaterna som tjänstgjorde i Gaza , Israel alltså kallar sina egna soldater för att vara lögnare

  Israel försöker i ett desperat sätt att stoppa flödet av alla skadliga bevis för krigsförbrytelser som begått under Gaza kriget
  Israel har inriktat sig på HRW och de oliktänkande Israeliska soldater som blev vittnen till massakern i Gaza , det var systematiska och barbariska attacker mot civila palestinier och deras egendom
  Att angripa civila med urskillningslös vapen strider mot principen om civil immunitet , Israel är rena slakthus med siden handskan
  Israel är en oljad propaganda maskin och Israelvänner är en del av denna smörja , Antisemitismen har ökat och orsaken till detta är den sionistiska statens arrogans och förakt för internationell rätt , mänskliga och politiska rättigheterna
  Staten Israel som förmodligen byggdes från arvet av den nazistiska förintelsen håller på att förinta ett annat folk

 5. Jinge #5
  Nej du skrev inte så.
  Vad jag skrev var att ”… lite slarvigt, andas …”.
  Det jag vänder mig mot är att en förutsättning för att handla bestialiskt är att man själv blivit bestialiskt behandlad. Det är, på ren svengelska, bullshit! Däremot kan jag hålla med om att det ”underlättar”; att man inte förvärvat, eller kanske snarare fördärvat, vissa spärrar.

  Jag valde med avsikt Kjærsgaard och fotbollsfirmor som exempel på tradering av den egna gruppens överlägsenhet för att peka på hur vanligt detta är, och hur lätt det är att falla i den gropen.

  I Israel bygger traderingen på Hitler och förintelsen, ”vi mot hela världen”. Man har åsikten att om man inte agerar så hårt som möjligt så blir resultatet en ny förintelse, eller att man åker i (Medel)havet. Jag har hört uttryck som mer än ”antyder” att många ser motståndaren som omänniskor eller mindre värda (1 israel är värd xxx araber, aldrig palestinier!). Och som du skriver i #5 odlas detta och vattnas och gödslas och underhålls. Och den som inte håller med kackar i eget bo. Så hålls gruppen enad, med hjärntvätt om du så vill.
  Men det är snarare detta än att soldaterna utsatts för en bestialisk uppväxt eller utbildning som är grunden för deras handlande.

  En viktig iakttagelse är att även om en överväldigande del av människorna är villiga att delta i detta slags illdåd mot andra människor för sin ”grupp” finns det alltid några som behåller sin mänsklighet. Så även i Israel, så även bland deras soldater. De fungerar som whistle-blowers och beundras ofta av utomstående; av den egna gruppen skälls de för förrädare och ska tystas.

  Du ger själv exempel på bägge typerna av agerande. Tillräckligt många ställer upp den syn som den israeliska armén tillämpar i praktiken, en god ”arab” är en död ”arab”, för att det ska löna sig att trycka upp T-tröjor med det budskapet. Men enskilda berättar oxå om att tröjorna finns, och att man avrättade kvinnor och barn med vit flagg. De senare är inte populära i Israel eller bland dess kramare.

 6. Nu talas det om interna stridigheter i Gaza. 16 dödade hävdade någon tidning. Det är ett dubbelt problem, klarar inte palestinierna att hålla sams inbördes så tror jag att många av deras vänner misströstar och skiter i solidariteten. Tack för mig!

 7. Black #9:

  ’Stridigheterna’ uppkom när en Islamistisk terrorgrupp enligt uppgifter kopplad till Al-Quaida började terrorisera den palestinska befolkningen. Palestiniernas folkvalda Hamasregering såg då för säkrast att slå till mot densamma för att skydda sitt folk och de dödade du nämner var till största del medlemmar i denna sekt. Således är detta på sätt och vis goda nyheter då det visar att Hamas kan upprätthålla säkerheten trots att de systematiskt motarbetas avIsraels och dess maroionettregim på Västbanken.

 8. ”…Jag läste i en artikel, jag tror att det var i Dagens Nyheter, att en förutsättning för att bete sig bestialiskt mot andra, är att man tidigare själv blivit bestialiskt behandlad. Jag vet inte om det stämmer, men teoretiskt är bägge dessa villkor uppfyllda.”

  De flesta pedofiler var själva sexuellt utnyttjade som barn.

 9. Så länge ni svenskar ockuperar oss skåningar har ni verkligen ingen rätt att kritisera israels ockupation av de palestinska territorierna.
  Ty den som är utan synd ska kasta första stenen.

  Senaste övergreppet var att stänga ner barsebäck mot vår vilja. Syftet är att göra skåne beroende av sverige för sin energiförsörjning, och därmed permanenta ockupationen. Men detta kommer vi i skånepartiet aldrig att acceptera.