Hunnerna har kapat Arctic Sea

Nu berättar tidningarna att det fartyg, Arctic Sea, som blev undersökt nattetid av ”svenska poliser” som kom maskerade i en gummibåt, har försvunnit helt.

Historien var anmärkningsvärd redan i inledningen då det hävdades från rederiets sida att den ryska besättningen hade meddelat dem via radio att svensk polis tagit sig ombord på fartyget, och att man där hade letat efter narkotika. Om polis hade velat undersöka ett fartyg så hade man säkerligen gjort det tillsammans med kustbevakningen. Affären verkade alltför märklig för att fästa någon tilltro till.

Nu meddelar tidningarna att den sista kontakten man hade med Arctic Sea var från Engelska kanalen där det lär ha synts på radar. Efter detta så har båten gått upp i rök, hur nu ett fartyg kan göra det. Visserligen ska Biscayabukten passeras på vägen ner till Algeriet som lär ha varit fartygets mål, men såvitt jag vet har vädret varit godtagbart för ett så stort fartyg.

Men svensk polis har inte bordat fartyget nattetid i Östersjön, dessutom var timmerlasten inte speciellt värdefull, så nu har vi fått ett mysterium värt namnet. Givetvis tror jag att hunnerna har kapat båten, de var ju hiskeliga rövare och deras ättlingar vet vi inte så mycket om. Eller så fanns det något

hunner
Hunner, Wikibild Johann Nepomuk Geiger (1805-1880)

annat i lasten på fartyget, något som var långt mer värdefullt än narkotika.

i Andra om: , , , , , , , , , , dn svd1 ab bar hd t

[tags]Arctic Sea, Timmer, Hunner, Polis, Radar, Mystik, Försvunnet, Biscaya, Kriminalitet, Maffian, Politik[/tags]

  6 comments for “Hunnerna har kapat Arctic Sea

 1. Christer W
  9 augusti, 2009 at 15:45

  Det är kanske försäkringsbedrägeri på gång. ”De svenska polisernas” kanske inte var för att genomsöka båten utan att lasta den med något mera farligt än timmer.

 2. Anders
  9 augusti, 2009 at 15:49

  Hunnerna… :-)

 3. Anna
  9 augusti, 2009 at 17:16

  Nä det är mer troligt att det är sjöjungfrur, det skulle förklara varför båten har försvunnit sjöjungfrurna har helt enkelt dragit ner den till havets botten med hjälp av en sjöorm.

 4. mr Biz
  9 augusti, 2009 at 18:33

  De har så klart festat till och förskingrat skeppskassan under en pokerkväll.
  Storyn är bara för bra… 10 beväpnade och maskerade pirater poppar bara inte upp från ingenstans och försvinner mitt ute på Östersjön. I en Rib-båt? –Bhaa!
  De behövde bara en bra förklaring till redaren men då kunde de väl dragit till med bin-Laden direkt.

 5. Petter
  9 augusti, 2009 at 23:29

  Självklart var det Gatenhielmare med fribrytarbrev utfärdat av Tolgfors.

 6. Timmy
  10 augusti, 2009 at 19:38

  En hypotes är att piraterna placerade en tidsinställd sprängladdning dolt i fatyget. Varefter de krävt rederiet eller fraktägaren på lösensumma för att avslöja hur och var man desarmerar den. Och att dessa vägrat….och därmed avlivat besättningen med berått mod.

Comments are closed.