Här är BRUDARNA Piratpartiet !!

Nyss skrev jag om en ledarartikel i Aftonbladet och när jag växlade till konkurrenten så blev jag full i skratt. Det är möjligen sant det som PP hävdar, – nu kommer andra partier att gå hårt åt oss inför valet, men görs det som Johannes Forssberg i Expressen så blir det underhållning. Eller infotainment som det numera också kan kallas.


Expressen:
”Piratpartiets Rick Falkvinge efterlyste för en tid sedan ”trevliga tjejer att sova hos” runt om i landet. För Kampens skull. Han sålde in förslaget på sin Facebooksida genom att slå fast att ”mys gör underverk för stridsviljan och entusiasmen”. Han är långt ifrån den enda piratpartisten som ställer sig den klassiska frågan: ”Var är brudarna?”. Bara var åttonde partimedlem är kvinna. Det är en pinsam demografi för ett parti som gör anspråk på mandat i både EU-
parlamentet och riksdagen. Många piratgrabbar kan bara inte förstå tjejernas frånvaro.”

Sedan påpekar han i artikeln att det finns starka paralleller till ett annat enfrågeparti, – Sverigedemo-
kraterna. Man delar upp mänskligheten i tre kategorier, de upplysta, de sovande och den vedervärdiga fienden. Till fienden hör uppenbarligen dessutom undertecknad nuförtiden trots att jag delar PP:s uppfattning om både fildelning, integritet och mänskliga rättigheter. I Expressenartikeln sägs det att PP också talar om ”lobbyn” vilket låter otäckt. Sådana har vi sett alldeles för mycket av.

Att jag själv utsetts till en av syndabockarna är dock bara roligt. Orsaken var att jag citerade Politikerbloggens avslöjande om att PP antagligen skulle rösta för en legalisering av lätt narkotika om frågan kom upp och de var med i den liberala gruppen i EU. Jag tror att Niklas Svensson på Politikerbloggen har helt rätt i det. Dessutom har jag tidigare påpekat att man i den gruppen helhjärtat


stödjer Israels koloniala förtryck och massmord på palestinier, något som inte setts med blida ögon bland PP:s anhängare.

Det är så det är, de som säger sanningen får alltid skäll, och av allt att döma så gäller även det Expressens ledarskribent. Men om Falkvinge undrar var brudarna är så kan jag avslöja det, och det tar jag inget extra för. De tillhör vänstern, antagligen är de medlemmar i vänsterpartiet eller så är de med i Ung Vänster. Så om piratpartisterna undrar var alla tjejer är så vet de det från och med nu…

i Andra om: , , , , , , , , t EX1 Resumé SvD123 DN12 AB12

[tags]Piratpartiet, Brudarna, Tjejer, Falkvinge, Driftkucku, Internet, EU-valet, Expressen, Politik[/tags]

  12 comments for “Här är BRUDARNA Piratpartiet !!

 1. Micke F
  14 maj, 2009 at 12:03

  Så är det, tjejerna är med i olika vänstergrupper. Eller så har de dräkt och attackportfölj och är medlemmar i (m)

 2. nature
  14 maj, 2009 at 12:37

  Vadå, går man med i ett parti för att dejta? Ahh … Nu förstår jag varför PP vill tillåta prostitution? Logiskt, Dr Watsson!

  He he vilka loosers de när de inte kan väcka kvinnors intresse den vanliga vägen, och därför vill ändra lagen så de kan köpa sig ett ligg i stället! Patetiskt!

 3. 14 maj, 2009 at 14:05

  Vad har bilden med texten att göra? Jag håller med om att raggningsförsöket var genomlarvigt, men det är knappast en bra grund att kritisera piratpartiet på. Sen förstår jag inte knarklegaliseringskalabaliken; det är ju inte en fråga som Piratpartiet själva driver, de röstar bara enligt någon sorts ”I scratch your back and you scratch mine”-princip, precis som de har sagt att de ska göra. Det kan man väl sedan kritisera, men det blir ju fånigt om man ska få det till att de har någon dold knarklegaliseringsagenda. Sen är det såklart ett problem att de är liberala töntar, men jag tror att det mest gäller ledningen, och inte så mycket deras anhängare (även om jag kan ha fel).

  Det som oroar mig mest med dem är att de har en så grund analys av situationen, och att de har en bild av internet som i princip är en polvänd variant av den som branchlobbyn förespråkar; som någon distributionskanal. Det är sorgligt att de kapade piratrörelsen från Piratbyrån, och vände om den till en reaktiv och ganska tråkig rörelse, till skillnad från den mer lekfulla och smarta (för att inte säga obegripliga) som Piratbyrån företrädde.

  Jag vet att det finns projekt att försöka engagera fler kvinnor i rörelsen, och kanske framför allt ta tillvara de få som finns intressen, också. Om det kommer att få någon effekt återstår väl att se, men man kan väl hoppas (med det menar jag alltså inte att jag hejar på piratpartiet, utan att jag hejar på rörelsen).

  Men jag tror inte att det bara är Piratpartiets (eller byråns) fel att det finns så få tjejer med i rörelsen, jag tror att det också handlar om olika nivåer i teknisk kompetens. Då menar jag inte att man måste vara programmerare eller nätverkstekniker för att förstå problematiken, utan att man förstår problematiken om man är programmerare eller nätverkstekniker, i princip. Sen värvas nog många av piraterna ur (den tekniska) högskolemiljön, och där är kvinnor av olika skäl kraftigt underrepresenterade. Extremt kraftigt, i min f.d. klass på KTH (datateknik) så var det kanske fem tjejer på två hundra.

  • 14 maj, 2009 at 14:06

   Jag hoppas att du lyckas bättre i din nästa kommentar Tuss..

   1) Förstår du inte bilden så kan jag inte hjälpa dig. Jag har trots allt jobbat med illustrationer och dessutom varit pressfotograf i ett antal år. Det är givet att alla inte fattar allt, men det beror långt ifrån bara på undertecknad i så fall. Men kan du ta till dig texten med rubrik så kanske du förstår vad brudarna på bilden hör till för ett sammanhang? Annars kan du väl be någon med större tålamod än vad jag har att förklara?

   2) Om du inte förstår knarkliberaliseringspolitiken är det samma sak. Vi har arbetat mot narkotikan sedan slutet av 50-talet i det här landet, själv har jag hunnit med drygt 25 år inom knarkbranschen som socialarbetare, jag är fulltändigt totalförbannad på alla som överhuvudtaget nämner legalisering. Det framgår oxo av en kommentar tidigare i den här tråden.

   3) ” I scratch your back and you scratch mine”-princip, precis som de har sagt att de ska göra. Det kan man väl sedan kritisera” Men det är ju det jag GÖR Tuss!? Vad är problemet?

 4. Anders
  14 maj, 2009 at 15:08

  Vad har bilden med texten att göra?

  ROTFLAMO! :D :D :D

 5. Charlie
  14 maj, 2009 at 15:38

  Hajjar man inte varför det finns en bild på BRUDARNA så hajjar man inte mycket :-)

 6. Mackan
  14 maj, 2009 at 16:26

  PP är för fritt knark! Glöm inte det!!

 7. 14 maj, 2009 at 16:57

  Jinge kanke Anders och Tuss bara tänker på pappersdockor när dom ser bilden och inte på “trevliga tjejer att sova hos”, kanske det är så enkelt att dom bara har barnasinnet kvar.

  KAS

 8. Aewheros
  14 maj, 2009 at 17:24

  PP har ingen drogpolitk, Mackan.
  Vad är det för en ”är du inte med oss är du mot oss” attityd?

 9. Johan C K
  14 maj, 2009 at 22:13

  Herreguud vilka nötter det finns! Vissa tycks vara helt humorfria. Stå på dig Jinge!

 10. 15 maj, 2009 at 00:31

  Jepp Johan! Man kan verkligen undra…

  Jag håller med om att raggningsförsöket var genomlarvigt, men det är knappast en bra grund att kritisera piratpartiet på. Sen förstår jag inte knarklegaliseringskalabaliken; det är ju inte en fråga som Piratpartiet själva driver,

  Jag CITERAR ju bara politikerbloggen och Expressen… :-) :-)

 11. Deepkick
  19 maj, 2009 at 20:45

  Medborgarrätt, privatliv, meddelarskydd, budbärarimmunitet, yttrandefrihet, rättssäkerhet, är de mest övergripande frågorna i ett demokratiskt val. Finns inte dessa rättigheter oinskränkta kan man lika gärna lägga ner verksamheten. Jag har definitivt bestämt mig nu, det blir en röst på Piratpartiet imorron.

Comments are closed.