Guillou, polishunden och Expressen

Jan Guillou berättar i dagens Aftonbladet en ny detalj i den nu pågående rättsskandalen som drabbat ”massmördaren” Thomas Quick. Nu är en misslyckad polishund involverad, inte bara en misslyckad åklagare, några rättsläkare och en journalist på Dala-Demokraten.

Guillou/AB: ”Thomas Quick kommer med största sannolikhet att få resning även när det gäller hans påhittade mord på Therese Johannessen. Därmed är han i praktiken av med två av sina åtta morddomar. Och fortsättning följer.

Däremot kan Thomas Quick aldrig få resning när det gäller den dom som Dala-Demokraten fällde. Polisreporter Gubb Jan uppfann nämligen ett alldeles eget Quickmord, gick med TV-team i släptåg hem till det påstådda offrets mamma och ”avslöjade” den förfärliga nyheten. Mot felaktiga domar i våra domstolar är det möjligt att få rätt. Mot tidningar är det nästan omöjligt att få rätt. Oavsett om anklagelsen gäller mord eller spioneri. Och att Dala-Demokraten skulle be sina läsare om ursäkt för Gubb Jans tilltag är inte sannolikt.”

Jan GUillou

Att det är omöjligt att få rätt mot tidningar har Guillou dessutom fått lära sig nyligen. Nu struntar Expressen i Pressens Opinionsnämnd, något som faktiskt kan få effekter på den svenska press- och yttrandefriheten på sikt.

intressant Tags: , , , , , , , , , ab12 mv resumé dm svd dn t