Gud bevare oss för Sarah Palin


Ibland undrar jag varför tidningar tillåts skrämma sina läsare varje dag. För några dagar sedan skulle jorden försvinna in i ett svart hål när Cern invigde sin nya partikelaccelerator, idag toppar Sarah Palin Aftonbladets hemsida med den käcka rubriken som syns här till höger.

AB: ”När hon grillades om sina åsikter sade Palin att trodde på Guds ”stora plan” för världen och utstakade en hård linje mot Ryssland. – Vi måste hålla ögonen på Ryssland och på ledarskapet där, sade hon, men betonade att hon hoppades att USA kommer att undvika att hamna i ett nytt kallt krig. På frågan om USA måste gå i krig med Ryssland om Georgien går med i Nato och Ryssland invaderade landet, sade hon: – Kanske det. – Jag menar, att det överenskommelsen när man är Nato-allierad, att om något annat land attackeras förväntas man att ställa upp och hjälpa till.”

Att ”gud” har en stor plan för världen känns ju betryggande för oss ateister, för då händer nämligen ingenting. Men om vissa människor tror att det finns en sådan plan, och de dessutom innehar en absolut maktposition som George W Bush, så vet vi att oskyldiga kan komma att dödas – i miljontal.

Tidigare trodde jag att Obama skulle vinna presidentvalet på walkover, idag finns det en hel del som talar för att hans svårigheter kan bli närmast oöverstigliga. McCains val av vicepresidentkandidat kan visa sig vara en riktig fullträff, något som kan leda till ytterligare ett antal år med själsligt obalanserade personer i Vita Huset. Jonas Sjöstedt, vår vänsterpartist i New York, rapporterar hem till vänstertidningen Flamman.

Jonas Sjöstedt/Flamman: ”Tillbaks i USA får jag en obehaglig klump i magen. Det här valet kommer att bli lite för spännande, opinions-
mätningarna väger ganska jämt. När det nu hettar till och kampanjen drar igång på allvar så gör republikanerna oroväckande mycket rätt och ibland ser Obama illavarslande vek ut i debatten…

…Republikanerna och Bush är djupt impopulära. Men John McCain, som till 95 procent har röstat med president Bush i senaten, har lyckats bygga upp ett rykte av oberoende och av att inte vara

Sarah Palin

en i högen av Washingtonpolitiker. McCain kan mycket väl bli president samtidigt som demokraterna vinner kongressen.”

Att John McCain anser att USA kan bli kvar i Irak i 100 år om så behövs, det är något vi fått oss till livs ofta den senaste tiden. Att Sarah Palin i så fall befinner sig ett hjärtslag från Vita Huset vet vi. I morse konstaterade SvD förtjust att Sarah helst dödar sin mat själv, jag konstaterar lätt uppskärrad att det inte verkar som det bara är maten hon kan tänka sig att döda.

Ibland brukar jag nära små romantiska drömmar om att bo i ett timrat hus uppe i nordvästra Värmland, långt ifrån civilisationen, tidningar, telefon, TV och – internet. Vissa dagar är det inte romantiska drömmar, det känns nästan som en nödvändighet för att överleva.

AB Dagen DN12 SvD1234 it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Jonas Sjöstedt, Sarah Palin, John McCain, Barak Obama, USA, Presidentvalet, Ryssland, Gud, Utrikespolitik, Irak, Politik[/tags]


33 svar till “Gud bevare oss för Sarah Palin”

 1. Ger sig USA på Ryssland är det tveklöst det största misstaget någon nation gjort i historisk tid.

 2. Man kan naturligtvis skratta och raljera kring denna bisarra kvinna. Men jag undrar om det inte är nästa ”stora” fascistdiktator vi ser stiga fram här. USA:s ledning (krigsindustrin, oljeindustrin) har ju tyst godkänt henne. Och här i Sverige tycker vårt etablissemang att valrörelsen i USA nu blir ”kul”. Blir spännande.
  Att en galen, högerkristen kvinna står, som så många uttrycker det, ett hjärtslag från presidentposten tycker högern i Sverige är fullkomligt i sin ordning. — Frapperande mycket som nu händer politiskt/ekonomiskt har stora likheter med utvecklingen i Europa under trettiotalet.
  Men det tycks svensk medelklass och svensk höger inte se. Eller förstå.
  Tidningsrubrikerna kan skrämma vettet ur en normalt tänkande människa. – Etablissemanget reagerar inte. När kommer tidpunkten ”för sent”.
  Ulla Johansson

 3. Hade Georgien varit medlem i NATO hade Ryssland aldrig kunnat köra över Georgien som de kunde i augusti.
  NATO är ett skydd för små länder som Georgien från att bli överkörda och våldtagna av Ryssland.

  Gordon: Anfaller Ryssland ett NATO-land är det inte USA som får riktiga bekymmer utan Ryssland.

 4. Man behöver nog inte vara ateist för att inte tro på Palin. Hon använder religionen för sina egna maktintressen. Det är samma typ av ”gudstro” som gällde för de religiösa som förföljde och korsfäste Jesus eller satte igång korstågen.

 5. Hörrö Viggen!

  Nu är det väl USA som orsakar de miljontals dödsoffer vi sett under 2000-talet väl?

  Irak, Afghanistan etc…

 6. Det sjuka med det här är att McCain känns som ett bättre och tryggare val än Palin. Skulle den mannen bli vald får man bara hoppas på att han aldrig trillar av pinn under de kommande 4 åren för då är det riktigt illa!

 7. ”Ibland brukar jag nära små romantiska drömmar om att bo i ett timrat hus uppe i nordvästra Värmland, långt ifrån civilisationen, tidningar, telefon, TV och – internet. Vissa dagar är det inte romantiska drömmar, det känns nästan som en nödvändighet för att överleva.”

  Jag förstår dig Jinge, känner nämligen samma sak. Skillnaden är att jag vill fly till en by i lappland.

 8. Jag hörde på intervjun med Palin!
  Hon verkar vara dåligt påläst. Lät väldigt mycket som Bush! Gav ofta samma intränade svar fast på olika frågor. Det är uppenbarligen inte tack vare sitt intellekt eller omvärldskunskap McCain valt henne! Kombinationen McCain/Palin verkar kunna resultera i en riktigt explosiv häxbrygd. Det är nästan att man önskar att Bush kunde sitta kvar lite längre!

  @Viggen
  Du lider av samma åkomma som Bildt! Svårartad rysskräck!

 9. Hade Georgien varit medlem i NATO hade tredje världskriget varit ett faktum. Hur tror ni att Ryssland skulle reagera med kärnvapenroboter en meter från deras gräns? Hur skulle du själv reagera?

 10. Och samma jänkare som röstar på dem…

  Ytligt sett är det helt obegripligt. Vanliga amerikaner röstar om och om igen för en politik som hör hemma på Djingis Kahns tid och på politiker som inget annat folk skulle vilja ta i med tång ens.
  Svårt att tro på demokrati och allmänna val med det perspektivet.
  Ibland undrar man om det inte ligger en del i det där talet om kollektiv skuld…

 11. Jag kommer nog att hamna i lite blåsväder nu, men jag ångrar inget jag säger och jag står för det.

  Vi ska ta och se hur valet i USA ser ut:

  * Stort fokus på sakfrågor utifrån religiöst perspektiv.

  * Mer fokus på kandidaternas religiösa tro än på vad de tycker.

  * Det finns bara två kandidater och de kan ses som ”hård” och ”mindre hård och reforminriktad – inom vissa religiösa och ekonmiska ramar förstås”.

  Ta mig fan! USA:s ”demokrati” påminner om ”valen” i Iran.

 12. Jag vet inte vad jag ska skriva eftersom människor som Sarah Palin skrämmer mig mycket.
  Hon tillhör den grupp som är beredd att gå över lik för att ha och få rätt. Hon, bush, stalin, mao, etc har i grunden samma människosyn, det är bara det att de motiverar sina handlingar från olika utgångspunkter.
  Vore jag religiös skulle jag nog säga inte säga, gud bevare oss från henne utan må fan ta henne.

 13. Jag förstår din synpunkt Christer, men som du kan se så pingar jag posten även till tidningen Dagen. Då kan man bara inte skriva ”Fan” :P

 14. Det är lika illa som om Sverjedemokröterm skulle vinna valet här. Då skulle alla invandrare skickas på porten dag ett, och man vet inte vad som skulle hända med dem som gömde sig.

 15. @Jinge: Din rubrik borde ha varit: GUD BEVARE OSS FÖR ÄNNU EN AFTONBLADETRUBRIK!

  NATO är NATO och vad vi än tycker om NATO så har NATO sina Rules of Engagement. Blir ett NATO-land attackerad så anropas §5 i NATO-fördraget och det är ”en för alla alla för en” som aktiveras.

  Palin har alltså helt rätt och vem som än skulle vara USAs president skulle ha sagt detsamma. AB har som vanligt tagit uttalandet ur sitt sammanhang för att skapa bombastiska rubriker.

  Det är ett mirakel att intelligenta människor överhuvudtaget bryr sig om vad som står i AB.

  Sen kan man naturligtvis kritisera Palins andra ståndpunkter som obegränsad stöd för israel, hennes moraluppfattning osv – men jag tycker ändå att hon verkar vara den smartaste i president/vicepresident-paret.

  PS Läser idag att den nysläppta McCain filmen kommer från SVTs arkiv! McCain kommer nog få bra med medvind i opinionsundersökningar p g a filmen. frågan som ställs är varför släpps filmen just nu? SVT stödjer McCain?

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1244998&lid=puff_1245018&lpos=rubrik

 16. @ palle:

  McCain fick ju en massa medömkan när han kom hem med hjälp av kryckor för att han påstod sig blivit misshandlad och torterad.
  SVT-filmen lär visa att han knappast haltade ens…

  NATO, North Atlantic Terror Organization?

 17. palle: Men om ett NATO-land anfaller sin egen befolkning och en tredje part går in och motsätter sig regeringsstyrkor?

  Gäller det fortfarande att hela NATO ska agera för att försvara vad det första landet gjort?

 18. Achilles Viggen: konstigt att man inte tar en person som tar sitt nick efter en kass svensk timbrosponsrad serie som gick i alla tiders skummaste tidning Fantomen på allvar…

  Ett kärnvapenkrig får vi alla lida av din dumme *****!

 19. Är inte ateist.. men jag kan ju inte annat än hålla med om Gud bevare oss för Sarah Palin.. Och inte bara hon, utan hela den sjuka högerrörelsen i USA som utnyttjar religionen för sina egna giriga (och mycket världsliga) syften.

  Vill inte ens tänka på dom möjliga konsekvenserna för världen om McCain & Palin vinner. Det kan faktiskt mycket väl vara slutet.. Om dom vinner är det enda riktiga vi kan göra att genast kapa varenda förbindelse med USA, och att ens tänka på att gå med i NATO är ju uteslutet..

 20. Palin framstår som en ny politisk rockstjärna efter Obama. Det är naturligtvis beklagligt att Palin har sådana medeltida åsikter och att Obama bara har tomma och innehållslösa tal om ”Change”.

  Även om Palin’s värderingar är från medeltiden så är hon i alla fall verklig och jordnära, medans Obama och hans tal är fullständigt menigslösa och innehållslösa.

  Med McCain som president så kan vi i alla fall lita på att USA kommer att fortsätta med sin vanliga utrikespolitik och med Obama blir det ändå ingen skillnad i vilket fall som helst, utan bara mer av samma politik.

  Sverige måste fixa sin egen frihet och ett försvar som kan möta alla fientliga hot, oavsett om de är ryska eller Amerikanska, men det skiter våra politiker idag fullständigt i.

 21. Man kan nästan tro att olje- och vapenindustrin har kidnappat USA för sina egna skumma syften och att McCain kommer att bli USA:s nästa president…
  Vi såg ju hur det gick för Al Gore! Att manipulera rösterna verkar hur lätt som helst, i världens största ”demokrati”.

 22. Skottpengar på varg.. 150$!!

  ”in the spring of 2007 Alaska Governor Sarah Palin authorized a $150 bounty for any wolf killed”

  (defenders.org/programs_and_policy/in_the_courts/legal_docket/alaska_wolf.php)

 23. En massa bladder från en nyuppstigen stjärna i USA som tar alla tillfällen i akt att saluföra än det ena ogenomtänkta uttalandet efter det andra i rent uppmärksamhets syfte.Samma visa när hon vistades i Alaska tydligen där hon knappast var vidare populär.Tomma burkar skramlar mest sägs det.Det roliga med alltihop är att en stor del av USA,s befolkning inte gillar denna krigshets som USA just nu ståtar med samtidigt som infrastrukturen i landet går på knäna allt enligt information från släktingar i två delar av detta Amerika.

 24. Jag är belâten med att inte behöva rösta i USA, därför att det kommer att blâsa storm där i framtiden. Det kommer att behövas en skicklig diplomat/kunnig strateg pâ toppen när det skall förhandlas om Artaktis uppdelning mellan USA, Ryssland och de andra delâgarna. Efter vad jag vet är Ryssland redan inte belâten….Alaska har nog känningar av det redan. Sarah Paulin, den nya POLstjärnan (=politiska) blir nog ingen isbrytare i Antarktis nya router och pâstâdda oljefyndigheter. Vet inte om Mac Cains (70 âr ?) gamla krigsmetoder kommer att lämpa sig i framtiden och han har ju suttit i fängelse i mânga âr….Obama verkar sympatisk, men orkar han hâlla i rodret, ensam, och hâlla kursen, när det blâser upp till orkan. Hans fiender komma att utnyttja USAs inre ekonomiska nedgâng genom att ge dem ett slag under bältet frân utsidan. Hoppas han redan kan identifiera dem och vara beredd.

  Usch, tacka vet jag Göteborg !

 25. Först av allt; Det finns ingen ”gudomlig plan”. Det är en myt somm underhålls av alla tok-kristna i världen. Speciellt de i USA. Antar att Palin verkligen tror på det hon säger, så låt oss hoppas för allas vår överlevnad på den här planeten att hon aldrig får sätta sin fot i vita huset.