Fortsatt mörker för palestinierna

Nu har EU:s utrikesministrar ätit middag med Israels utrikesminister, som enligt uppgift krävde garantier för att inte gripas och ställas inför rätta för krigsförbrytelser när hon kom till Europa, garantier som hon fick.

Sedan åt de middag med det palestinska Fatah, Turkiets, Jordaniens och Egyptens utrikesministrar. Barack Obama har utsett ett sändebud som nu på morgonen landar i Egypten. Och den informationen jag kunnat ta del av talar bara om att diskutera med Fatah, det finns ingen som klart och tydligt säger att man ska tala med Hamas, precis som om Hamas inte var en part i konflikten.

Europa och USA har gjort det fatala misstaget att negligera ett demokratiskt val i Palestina på grund av att valets segrare blev ett islamistiskt parti. Man trodde att man, likt strutsen, kunde gömma huvudet i sanden för att på det sättet låtsas som att verkligheten var en annan. Det kunde man inte och de senaste offren för den politiken är nu begravda i Gaza.

Den Europeiska Unionen tar inte bladet från munnen och är tydliga med kraven på att ställa Israels ledning inför krigsrätt. På det sättet skjuter de definitivt palestiniernas förtroende för Europa i sank, ett Europa som bär huvudansvaret för den nu rådande situationen. När Europa och Storbritannien spelade under täcket med USA och det nybildade Nationernas Förbund, och delade det brittiska mandatet Palestina i två delar så svek de dem som redan bodde där. Det var ett utslag av kolonialism, en kolonialism som än idag förpestar tillvaron för miljontals människor.

EU är den viktigaste bidragsgivaren till Palestina, miljarder har gått till byggande av infrastruktur, el- och vattenförsörjning, sjukhus och administrativa byggnader åt myndigheter. Israel är konsekventa i sitt krig mot de palestinska självständighets-


Exempel på hur Israel använder mänskliga sköldar

strävanden som finns, man ser nämligen till att lägga allt sådant i ruiner. På det sättet gör Israel att EU blir målet, de bekrigar EU by proxy. Men det är palestinier som dör i stället för Européer.

När sedan EU talar så blir man förvånad. De säger att det inte är EU som ska tala med Hamas. Det är palestinierna som ska börja tala med varandra, enligt unionens utrikesministrar. Dessutom med tillägget att Fatah och Hamas ska sluta upp bakom Mahmoud Abbas, ”den palestinska presidenten”. Det tycks som om ingen europeisk politiker tycks ha förstått att Abbas mandat gick ut den 9 januari.

Det ser med andra ord fortsatt mörkt ut.

Andra om: , , , , , , , , , , , it AB123 SvD123 DN12 Dagen Dbl1

[tags]Gaza, Israel, EU, Hamas, Fatah, Krigsförbrytelser, Carl Bildt, Utrikespolitik, Palestina, Apartheidstaten, Kolonialism, Politik[/tags]

  7 comments for “Fortsatt mörker för palestinierna

 1. sigge
  27 januari, 2009 at 13:16

  Hörde på radion att en rabbin i israel föreslog att ”ev. brott begångna mot krigslagarna” skall dömas i rasstaten själv och inte någon annan stans.

  Alltså, förövaren skall inte bara tillåtas tolkningsföreträde i saken utan själv få döma brott de själva begått mot mänskligheten (en dunk i ryggen och ett par veckor på Hawaii?).

  Motiveringen var att ”landet” skulle ”få visa omvärlden att man kan hantera sådant här”.
  Som om det handlade om några få rötägg i en demokrati och inte att ge legitimitet åt en rasstat som är genomrutten av fascism uppifrån och ner.

  Men om nu det alltid inför israel totalförlamade FN skulle få för sig att ge brottsoffren, icke-judarna,Palestinierna, rättvisa mot deras bödlar så skulle det inte förvåna mig alls om man gick med på Rabbinens förslag, som en kompromiss med sin egen oförmåga till handling…

 2. felastinya
  27 januari, 2009 at 14:12

  Ja, när ska man egentligen vakna?
  Har man inte förstått att det var ett stort misstag att inte tala med Hamas när de vann ett demokratiskt val?

  Hela världen är ju helt förblindad.
  Men som jag har skrivit i ett annat inlägg,
  ordet islam ger kalla kårar för många, och just för att Hamas är en muslimsk rörelse så tål man inte detta.
  Detta är ett krig mot islam och inget annat.
  Sionisterna drömmer om ett storjudiskt land där man vill fördriva alla palestinier.
  Hamas, Islamiska Jihad och resten drömmer om frihet och att få sina rättigheter och land tillbaka, åtminstone till 1967-års gränser!
  De VÄGRAR att låta sig tystnas ner, utan tänker bekämpa förtrycket och terrorn med alla medel. Att bekämpa en ockupationsmakt är inte förbjudet någonstans, men ändå så blir Hamas terrorstämplade och utstötta.
  Förstår man inte att palestinierna tänker fortsätta kämpa för sina rättigheter i generation efter generation?
  Palestinier är ett tålmodigt folk som har utstått det mesta i 60 år och ändå kämpar man vidare..

  Det var inte så länge sedan det stod i svenska telefonkataloger att om Sverige skulle bli attackerat och ockuperat så skulle man försvara sig själv till varje pris.
  Jaha, varför skulle inte palestinier ha den rätten?

  många har nog glömt att det fanns en resolution i tiden där sionism likställs med rasism, men för att sionisterna skulle delta i Madrid så ställde de som krav att resolutionen skulle hävas. SKAM!

  Nej nej, korståg i Irak och Afghanistan och sionismens drömmar om storjudisk stat..kriget är mot islam och inget annat

  Det är så konstigt och hyckligt hur man ler och skrattar med världens VÄRSTA terorrister
  –> sionisterna

  Det ger mig kalla kårar..

 3. 27 januari, 2009 at 14:59

  Sigge, du missuppfattade. Det där var en av Rabbiner för Mänskliga Rättigheter som var förbannat upprörd över att Ehud Olmert ville ge immuntitet för krigsförbrytare. Rabbinen krävde att Israel skulle följa internationell lag och åtala sina krigsförbrytare.

 4. sigge
  27 januari, 2009 at 19:00

  Ja Hampus, men inte i någon opartisk internationell sådan utan i israel, vilket är helt fel och knappast skulle ge brottsoffren någon som helst rättvisa(se ovan).

  Jag tror inte det handlar om någon plötslig vurm för mänskliga rättigheter för Palestinier här utan snarare att ge rasstaten legitimitet som sådan…

 5. G-Town
  28 januari, 2009 at 00:20

  Finns nog inget sånt som en ”opartisk internationell domstol” ändå, då omvärlden helt klart är partisk till Israels och USA’s fördel. Annars hade Bush och co, och så även en stor last Israeler suttit åtalade där redan.

  Och att EU-ledare fortfarande stödjer Israel vad det än gör är bara ännu ett gott skäl för Sverige att lämna Sovjet v.2, mera känt som ”EU”.

 6. Sara G
  28 januari, 2009 at 14:23

  Riksdagsdebatten var inte bättre än väntat. Alliansens representanter blundade som vanligt för uppenbara fakta, och det blev ännu tydligare att det finns en folkrätt för sionisterna och en annan för palestinierna.
  Vänstern talade för döva öron.
  Bildt ville ha försoning och det är väl ifs mycket bra…
  Men först och främst behöver Gaza öppnas för att nödhjälp ska komma in – och byggmateriel för att laga och bygga upp allt det som förstörts.
  Folket måste helas, barnen…
  En självständig, demokratisk stat före 1967 års gränser måste bildas.
  Hamas erkänns som vinnare i valet och verkliga förhandlingspartners.
  Eldupphör ska fortfarande gälla och bli permanent.
  Muren rivas.
  Vägspärrarna likaså.

  Först efter det kan en försoningsprocess sättas igång.
  Mummel om raketbeskjutning och erkänna gränser (som inte finns)är bara mumbojumbo för att blanda bort korten…
  Usrael vill inte ha fred, de vill ha ett stor-usrael som är fritt från palestinier.

  Det är rasism i den högre skolan!

 7. Nyfiken
  29 januari, 2009 at 18:45

  Jag hade bara hört talas om Jinge.se. Nu har jag själv fått se hemsidan.Det är helt fantastiskt det du skriver. Äntligen någon som förstår och vågar skriva sanningen om Israels APARTHEID och rasism mot Palestiner. En eloge för dig JINGE. Du är bäst!

Comments are closed.