För Omar Suleiman till Haag!


Idag finns det anledning att se vilka representanter vi har i EU. Unionens höga utrikesrepresentant föreslår nämligen att Omar Suleiman ska efterträda Hosni Mubarak, i vart fall fram till i höst då fria val kan hållas. Samma sak säger Hillary Clinton och jag tyckte mig höra Fredrik Reinfeldt instämma.

Omar Suleiman borde omgående arresteras och ställas inför den Internationella Brottsmålsdomstolen i Haag för upprepade brott mot mänskligheten. Han är personligen ansvarig för hundratals mord på oppositionella egyptier, dessutom har han varit chef för den ökända säkerhetstjänsten, en verksamhet som får Gestapo att kännas som en västanfläkt. De metoder som de har använt borde rimligen innebära att Suleiman efterlyses internationellt och grips så fort han lämnar landet.

Att våra politiker ens tar hans namn i sina munnar borde leda till att de sparkas, för ingen ska inbilla sig att de är okunniga om denna mans kriminalitet. Kommer han till makten så kommer egyptierna att få ångra att de någonsin önskade få bort Mubarak, och fria val kommer definitivt inte att hållas i Egypten i höst. Men visst, jag kan förstå att Israel och USA tycker att det vore en bra lösning på det problem som demokratiivrarna i Egypten har försatt dem i. Men inte ens hajarna i havet kan känna sig lugna om Omar Suleiman kommer till makten.

DN: ”Den amerikanska regeringen diskuterar med egyptiska regeringsföreträdare ett förslag om att president Hosni Mubarak ska avgå omedelbart, uppger New York Times. Enligt förslaget ska Mubarak lämna över makten till en övergångsregering ledd av vicepresidenten Omar Suleiman och stödd av den egyptiska militären. Uppgifterna kommer från regeringstjänstemän och arabiska diplomater.”

Att EU:s högste representant när det gäller utrikespolitiken vet detta kan ni vara förvissade om, likaså att Carl Bildt och Reinfeldt vet vad det är för filur. Barack Obama vet det och förklarar sig nöjd, alla tidningars journalister vet men ingen tar på allvar upp frågan. Rubriken på Dagens Nyheters artikel är ”Barack Obama vill se Suleiman leda Egypten”.

Uppenbarligen så anser inte DN att läsarna ska upplysas om vad det är för människa och hur mycket blod han har på sina händer, varför de inte vill berätta har jag inte en aning om. Det är över huvud taget häpnadsväckande att inte det blir stora rubriker om den karl som nu föreslås leda landet fram till fria val. Och vad i hela friden tänker våra egna regeringsmedlemmar om saken?

it , , , , , , , , , , , , , , , ab123456789 dn123456 svd123 gp12 svt12 ex12 Läs oxo: annarkia lasse k&å int zaramis


26 svar till “För Omar Suleiman till Haag!”

 1. Som jag uppfattar det så ger väst regeringar blanka fan i hur egyptierna har och får det. Det enda överskuggande intresse de har är att Suezkanalen ska kontrolleras av västvänliga intressen. Om det blir en demokratisk regim så är väst rädda att den använder sig av kanalen iför att tvinga fram en annan MÖ- och Israel-politik.
  Så vi lugnt utgå från att våra ministrar runt om i Europa och Us säger en sak utåt och en annan internt. Bättre än så är de inte.

 2. (inte ens hajarna i havet kan känna sig lugna om Omar Suleiman kommer till makten)

  Jo, hajarna kan bli riktigt nöjda. Enligt många egyptiska nutida filmer är Rödahavet en utmärkt avskälpningsplats för hans säkerhetestjänster när de vill göra sig av med besvärliga egyptier. Andra mindre besvärliga egyptier, typ unga kvinnor och män som bara råkar i klorna på hans folk blir bara våldtagna, invalidiserade eller mördade på torra land, som killen som dödades för inte så länge sen på ett Café i Alexandria.

 3. Den där mannen är FAN värre monster än företrädare Mubarak!!! Det är verkligen tydligt att Väst verkligen har gått för långt! Fy fan med andra ord!

 4. Tyvärr pekar allt mot att du har rätt.

  Jag tror att man väntar ett par dar och låter demonstranterna leka av sig och invaggas i en falsk säkerhet.

  Så slår man till med svarthjälmarna mitt i natten och tar över torgen.

  Mubarak ut till höger,Suleiman tar över.

  Och alla potentater är nöjda.

 5. Att Calle Bildt vet vad Suleiman är för filur intygas av honom själv. Att kräva Mubaraks avgång så att Suleiman kan ta över kommenterar han såhär: ”Jag har sett att det är någon hemma som tycker så, men då har man inte tänkt tillräckligt. Det innebär bara att man kräver att general Suleiman ska ta över, det löser ju absolut ingenting. Att kräva fria och rättvisa val handlar ju inte om att skifta om några stolar eller personer.”

   • Jag har sett att han har avvikit en hel del gånger från USA’s direktiv. Det började efter wikileak publicerade mejlen som kallar Calle för en liten hund.

 6. Nej, då. De är för många för att svälta. De kommer att sig hit istället och dela dina tillgångar. :-D

 7. Som Israel då ungefär? Jag funderar på att lägga ut något av postgironumren som israeliska tidningar har så många, för landets fattiga barn. Är du med och skänker en slant isf ??

 8. Hellre hungrig och fri än hungrig och förtryckt!!!!! Men men har man aldrig upplevt hur det är att vara förtryckt så kan man inte komma med en bättre kommentar!!

 9. Från Egypten börjar det nu sippra ut fruktansvärda bilder på bilar som kör på folkmassor. En bil man visar idag är en diplomatbil, en vit lång limousine. Bilen kör över massor av människor och ställer till en massaker. Det värsta är att denna diplomatbil kör i ett området där både amerikanska och brittiska ambassader ligger. UTREDNING NU!!!

  • Såg precis klippet!!! Helt sjukt… man blir så förbannad!! Varför får man inte se de i svensk media?

   • Därför att bilen visar sig just i detta ögonblick tillhöra amerikanska ambassaden och skall ha blivit stulen. Själv tror jag att någon som är jävligt rädd för egyptierna fick panik och dödade bara massor av folk för han tordde att de är kannibaler! Fy Satan!

    Det där kommer inte att öka USA:s popularitet i Egypten!

    • Det verkar som om du inte är riktigt riktig, det bästa är nog att parkera dig i spamfiltret för gott. Rasistiska judar är nämligen lika illa som rasistiska svenskar eller araber, och vad som gäller rasister framfår av kommentarsreglerna här. Dessa gäller er som bor i Israel oxo. / Jinge

   • Det ser jätteskumt ut. Ser mest ut som om någon som inte bör finnas i någon av abassaderna och som blev jätträdd att bli upptäckt blev körd därifrån på detta vansinniga sätt.

 10. Egyptierna har en fantastisk känsla för humor. Väldigt mycket av deras slagord är extremt roliga. Jag läste två stycken idag som är rätt typiska. Den ena är en skylt som säger till Mubarak: Att du inte hör ochär fullkomgligt döv, kan vi ha överseende med. Men att du är dum i huvudet och inte begriper också, det är för mycket!

  Den andra säger: Mubarak sjunger för det egyptiska folket ”Osams kan vi bli, men jag lämna dig, det gör jag aldrig” Det är ingressen till en av de sista hitsen de senaste åren, sjungen av libanesiskan Nancy.

 11. Syrien … Det tragikomiska i allt detta är den syriska regimen.
  Där har man stängt av facebook för flera månader sen.
  Man har beordat att montera ner parabolantenner lite överallt.
  Störningar förekommer inom internet och vid ett flertal tillfällen stängs den ner helt under en längre tid.
  Arresteringar av regimkritiker sker för fullt (detta är vardagsmat sen 40 år tillbaka i Syrien men den senaste tiden har man satt in den högre växeln)
  Vissa Pro-Assad demonstrationer har genomförts de senaste dagarna : Assad är bäst – Vi vill bara ha assad osv osv
  Kollar man på de syriska kanalerna så har nyheterna om Egypten endast fått max 1minuts utrymme – Man nämner aldrig att folket där vill störta regimen , utan man säger att folket i egypten vill ha ”vissa reformer”
  Med andra ord så har regimen i Syrien fått diarré det senaste pga av de revolutionsvindar som blåser för fullt från Egypten och Tunisien.
  Flera regimkritiska sidor har kallat till en demonstration mot Regimen imorgon den 5:e. Finns även vissa länkar på youtube. Vi får se hur DET går. Om , och jag upprepar: OM vi får se en demonstration tillåtas överhuvudtaget och vi får se typ 10000 människor demonstrera så räkna med att 90% av dem är regimspioner, redo för fullt att arresterna de övriga 10%(som vågat sig ut) efteråt.
  Regimskräcken som sitter i det syriska folkets benmärg är mycket starkare jämfört med den övriga arabiska befolkningen.
  Vissa får hjärtattack bara de HÖR orden :”syriska underrättelsetjänsten”

  • Din kommentar är väldigt intressant men jag måste berätta vad jag vet och tror: Assad har aldrig varit säkrare på presidentposten i Syrien. Han är visste en diktator, men han är den enda diktatorn som sagt NEJ till USA och därför är han favorit bland alla arabiska presidenter. Syrierna vet att de har det svårt, att de lider, men det är ingenting i jämförelse med lidandet som finns i Irak, Palestina och Libanon. Till och med hederliga libaneser som inte alltid har så stor respekt för regimen i Syrien, är tacksamma över att den finns därför att den utgör ett värn mot USrael.

   De som vill ha Assad idag är köpta amerikanska lakejer och en minoritet som får för sig att de kan bygga ännu en kurdisk stat i trakten av Qamishli.

   Den syriska regimen håller sig utanför och även den syriska TV:n därför att Syrien står högst upp på listen över anklagade för revolten, efter palestinierna. Mubarak och Omar skulle nämligen inte tveka ett ögonblick att börja ett krig mot Syrien. Hade aljazeera varit en stat skulle de han bombat den söndet och samman för länge sedan. Qatar, som äger aljazeera ligger lika dåligt till menligger lite för långt borta och har en för stor amerikansk militärbas för att angripas.

   • Det finns i princip ingen arbetslöshet i Syrien, de flesta syrier har två jobb att gå till en på förmiddag och en på kvällen! Staten reglerar Matpriserna så att försäljarna inte ta ut för mycket och att alla kan äta sig mätta! Men korruptionen finns, statsanställda är lättmutade om man vill att saker ska hända snabbare.

   • Har du nånsin frågat dig själv varför inte syrien öppnat väg för syriska motståndsrörelser för att ta tillbaka Golanhöjderna?
    Själv vet jag inte svaret men visst verkar det skumt att inte man som regim som säger sig vara stark antiisraelisk inte har lyft ett finger de senaste årtionden för att ta tillbak det som tagits med våld.
    Om den syriska regimen inte satt stop för motståndsrörelser FRÅn syrien så hade de sett annorlunda ut idag.

    ”de som inte vill ha assad idag är köpta amerikanska lakejer”?
    Om det ä så som du säger…. varför då stänga av internet…? Facebook …? Nedmontring av paraboler…? 1 timmes nyheter som handlar om hur assad tog emot den o den ministern osv osv? (estaqbala wa wadda3a som vi säger på arabiska….det är nyhetssändningars huvudinnehåll i syrien. Hur presidenten tar emot och tar adjö av olika personligheter … klippa band osv)

    Som sagt…. om det är som du säger… Öppna då vägen för öppna demonstrationer.. låt FOLKET säga sitt ord…. jag tror inte USA kan köpa upp 99% av folket.. eller hur?
    Men det låter man inte de göra. För man vet att folk skulle gå ut på gatorna MER än vad de gjorde i egypten o tunisien ihop.

    MOE: JO det finns stor fattigdom i syrien. Priserna hr på sistonne gått upp jättemycket. Många har fått nog!!! MEN.. de vågar inte säga det högt. För i syrien ”har t.o.m väggarna öron”!!
    HAve been there… have seen it!

 12. ser mörkt ut för egyptierna så länge vice presidenten kan ta över, tror att dom kommer klammra sig fast vid makten så mycket de kan, för så fort de skickas iväg kommer Interpol få in en efterlysning på dom och det vet dessa herrarna om.

  någon som håller med?

  • Tar vice presidenten över kommer han skicka många egyptier till glödheta. Denna hämndlystne, illvillige figuren är värre än Mubarak. Eller rättare sagt: Han är den som styrt de senaste åren medan Mubarak har haft fullt upp med att sabba det politiska livet i hela arabvärlden. Under samma tid har Suleiman pinat egyptierna och gazaborna med riktgt brutala metoder.

   De signar som kommer ut från Tahrirtorget är att de inte vill ha honom. Då och då puppar det upp någon eller några som säger sig tala för demonstranterna och då hör demonstranterna av sig och dementerar.

   De som finns på Tahrirtorget och leder demonstrationerna är intelligentian. Suleiman och Mubarak kan inte besegra dem med kameler oh påkar.

 13. Det här ju vad som kallas för ”demokrati” enligt USA och EU tydligen! Så länge det passar USA, så är allt lugnt. Klockan har tydligen slagit demokrati. Efter bara 32 år med Det där jäveln vid makt. Nu hörs det (knappa) röster som vi ha ”demokrati”. Men kom ihåg, det bara är ”demokrati” om USA och EU säger att det är. :-)

  Man blir spyfärdig!