Ehud Olmert avgår?


Nu berättar al Jazeera att Ehud Olmert har fått lämna ifrån sig posten som premiär-
minister och regeringschef. Det är i skrivande stund oklart varför.

Troligen är det en av hans många mutaffärer som tvingar honom bort från posten, men det kan i princip vara vad som helst. Rawia Morra ringde mig i morse 08.25 och berättade att al Jazeera skrev detta i en ruta i sin arabiska sändning, men trots att det gått ett par timmar så har inga israeliska tidningar, eller utländska nyhetsbyråer ännu rapporterat om saken.

Enligt uppgift ska Tzipi Livni efterträda Olmert i nästa vecka.

Den senaste mutskandalen, om det nu är den som är orsaken, gällde en amerikansk jude som gett Olmert tre miljoner kronor strax innan han tillträdde som premiärminister. Samtidigt har det ryktats om att en stor skandal som kommer att skaka om israelerna ska avslöjas. Och utan att vara elak kan man konstatera att några miljoner i mutor till israeliska politiker knappast skakar om någon israelisk med-
borgare. De är vana vid att styras av korrupta politiker så orsaken till den här nyheten kan vara precis vad som helst.

Det lär bli en del spekulationer i media om saken, det är då ett som är säkert.

Jinge

DN om att lära av Israel Al Jazeera rapporterar

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Ehud Olmert, Israel, Tzipi Livni, Mellanöstern, Apartheid, Etnisk Rensning, Mänskliga rättigheter, Palestina, Gaza, Västbanken, 60 år, Korruption, Rättsövergrepp, Politik[/tags]


6 svar till “Ehud Olmert avgår?”

 1. ALLA israeliska premiärministrar har ju varit inblandade i korruptionsutedningar, de är ju t o m värre än Berlusconi! Och de flesta israeliska presidenter har haft sexskandaler.

 2. Kurt, israel har en mycket omfattande och väluppbyggd sexindustri med unga och minderåriga flickor från bl.a
  de forna öststaterna – och då är det väl inte underligt att israeliska ministrar blir frestade av deras fräschör?
  Skämt åsido, sionisterna har så ofta det getts tillfälle anklagat Arafat för korruption, samtidigt som man själv hela tiden, ända från början, har sysslat med den mycket lönsamma handeln.
  När man inte stal så mycket egendom man kunde från palestinierna, förstås…
  För närvarande håller usa/israel på att besticka fähunden Abbas…

 3. Man undrar ifall det är positivt för palestinierna? Hittills har alla de israeliska premiärministrarna tävlat om vem som kan bete sig grymmast!! Positiv av denna händelsen (ifall den är sann)är att världen får se vilka människor de egentligen stödjer.

 4. Den här typen av nyheter är ämnade att ge israel ett ”mäskligt ansikte”. Man förleds lätt att tro att israel är en ganska normal, västerländsk stat där en sex- eller korruptionsskandal kan få en regering på fall.

  Men sanningen är att den blodsbesudlade, monoetniska fasciststaten är en skandal i sig. Stadsbildningen, så som de själva definierar den, är illegal och utan varje existensberättigande.
  Det systematiska mördande och kränkande Olmert och hans anhang dagligen sysslar med har uppenbarligen den israeliska allmänhetens gillande och fäller därmed inga regeringar.

 5. Det är livsnödvändigt att Olmert faller nu så att man komma undan de avtal man skrev i Annapolis! Om makten går till Likud nu eller till arbetarpratiet kan Abbas kyssa sina så kallade förhandlingar farväl… och så börjar vi om från början… och så mördas palestinierna och deras mark stjäls och så bygger man nya bosättningar och så håller vi skenförhandlingar och så visar det sig att man förhandlat med var en mutkolv och så börjar vi igen… :-)

 6. Nu börjar de israeliska tidningarna skriva om Olmerts mutaffär, de var tvugna att vänta tills det officiella 60-års firandet var över.