Fackelbärandet är en pseudohändelse


I vart fall kan man sluta upp med den upphaussade traditionen av att kuta runt som fånar bärandes på en eld.

Elden ifråga flygs mellan länderna, och det hävdas på fullt allvar att den inte släcks. Men jag tvivlar starkt på att ett flygbolag vill transportera levande eld inne i flygplanet, särskilt inte i samband med start och landning. Slutsatsen är att allt ändå bara är bluff. Så fort facklan kommer in i planet släcks den och tänds först efter landning då den ska bäras ut och fotograferas.

Sedan tar lokala förmågor vid och kutar runt med facklan till somligas glädje men de flestas ilska. Det handlar uteslutande om ett jippo för att tillfredsställa sponsorernas behov av publicitet, inget annat.

Idag ska den stoppas i San Fransisco, vi får väl se om amerikanerna lyckas med den uppgiften. I vart fall så kommer jag att hålla tummarna så att de vitnar. Inte i första hand i solidaritet med Tibet eller som något slags protest mot Kina, nej mer ”For the hell of it”, som amerikanerna själva brukar säga…

Pseudohändelser ska betraktas som de pseudohändelser de är. Fast visst vore det kul om Lennart Frantzell lyckades släcka den med sin brandsläckare?

Jinge

Pseudonyheter i: AB SvD DN Politiken Dagbladet

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]OS, San Fransico, Lennart Frantzell, Facklan, Olympiska Spel, Mediekritik, Demonstrationer, Pseudonyheter, Politik[/tags]


2 svar till “Fackelbärandet är en pseudohändelse”

  1. Damm! Hur svårt kan det vara, släka och sedan tänds igen…det skulle till och jag kunna klara av. Orättvisst att kineserna fick göra det först.