Den försvunna prinsessan


Nu lyser det för Victoria och Daniel, något som får tidningsredaktörer att drabbas av akut inkontinens verkar det som. De skriver så att tangentborden går sönder och de hinner inte ens gå på toaletten när de borde. Allt handlar om att sälja så många tidningar som möjligt, så vi kan vänta oss att det kommer ut flera extraupplagor i samband med lysningar och bröllop.

AB: ”Lysningsgudstjänsten med nattvard startar klockan 11.00 i Slottskyrkan. Kyrkan har plats för 400 personer. Efteråt får speciellt inbjudna gäster komma på lysningsmottagning på slottet. Där kommer bland annat statsminister Fredrik Reinfeldt och talman Per Westerberg att närvara. – Statsministern lämnar över regeringens och riksdagens gåva tillsammans med talmannen, säger Roberta Alenius, presschef hos Fredrik Reinfeldt. En som dock inte kommer att närvara är prinsessan Madeleine, som fortfarande slickar såren efter sin brutna förlovning i USA.”

Jag visste inte att man kan ta nattvarden på dagtid, men jag är tämligen okunnig om den sortens riter, jag får väl trösta mig med att jag antagligen har bättre koll på hur ett ”blot” går till. Nu blotar jag inte för att jag tror på sten- eller träbeläten, eller på någon helig ande som far omkring, det handlar snarare om en tämligen stillsam protest mot svartrockarna och deras anhang. Att vår blivande drottning ska ägna sig åt sådant är beklämmande, oavsett om hon tror på det eller ej.

Jag kan också konstatera att kungahuset nu släppt fria pressbilder på på det blivande bröllopsparet, jag lägger märke till att den blivande brudgummen inte ser glad ut, något som i och för sig är begripligt. Att kungen dessutom överväger att ge honom en kunglig titel är skrämmande, det skulle i så fall bli den första som skulle bli blåblodig, detta i en tid då kungen formellt inte kan adla någon längre. Men göra dem kungliga kan han uppenbarligen.

Madeleine Bernadotte lyser som vanligt med sin frånvaro. Man kan undra hur många undersköterskor från Ockelbo som kan ta semester i flera veckor och tillbringa tiden i New York och Miami. Men det är klart, eftersom svenska folket försörjer prinsessorna och resten av kungahuset så bryr de sig inte. Jag hoppas på ösregn, åska, storm och drivis till den 19 juni.

i Tags: , , , , , , , , , , ab1234 dn svd1 dagen ex123 Läs oxo: hampus annarkia knut zaramis röda-b t


18 svar till “Den försvunna prinsessan”

 1. Tack för ett träffande – och underhållande – inlägg om hysterin kring detta brölopp.

 2. Måste ändå ta journalisterna i försvar. Det kan inte vara så lätt att vara journalist. Kungen får ju sina toalettbesök planerade och schemalagda när han är på statsbesök (inget skämt).

  Om Prinsessan Madeleine hade varit en arbetare hade det varit arbetslinjen som gällt och hon hade snällt fått bedöva sin hjärtesorg i ett callcenter eller bli direktör för att städa trappuppgångar men hon har ju fått friheten att inte arbeta genom våra pengar. Kanske ska man inte klaga på henne ändå, hon är ju den förste i kungafamiljen som har betalat skatt över huvudtaget :)

   • http://www.aftonbladet.se/nyheter/article180034.ab

    I samband med ett praktikarbete skattade hon på sin inkomst. Kan inte vara många kronor eftersom jag antar att hon kan skattejämka som alla andra studerande/ungdomar för de första cirka 18000 kronorna eller vad fribeloppet kan ha varit 2003.

    Om den psykologiska effekten av att hantera pengar som nämns av hovets representant har hjälpt verkar så här i efterhand en aning tveksamt…

 3. Prinsessan Madeleine visar än en gång hur en bortskämd tjej beter sig.
  Hon är avundsjuk på sin ansvarskännande storasyster nu när det inte lillsessan som stå i centrum.
  Skit i Madeleine – hon behöver inte mer publicitet – det är dags att hon växer upp.
  Vill vara i New York så lår henne vara där – vem bryr sej.

 4. Jinge! Är det ett foto av Clark Kent och Lois Lane du illustrerar din artikel med? Har du möjligtvis också kunnat ta ett foto av Clark när han klär om sig till Stålmannen? Skulle vara jätteskoj att se!

 5. Jag instämmer i kritiken du för fram. Den journalistiska inställsamheten i samband med farsen är löjeväckande. Liksom monarkin i sig. Jag har dock en känsla av att hela spektaklet paradoxalt nog kan vara dödsryckningen för monarkin i landet.

 6. Men vad jag förstår så lär ju Daniel Westling vara van vid blodtransfusioner, så det kan väl inte vara så ovant för honom, även om de ny byter hans blod till lått blod?

  • Annars kan man ju hjälpa grabben och färga det? Det ska väl gå att fixa med en dialysapparat? :-P

 7. När ska vi avskaffa kungahuset? Det är mycket snack om jämställdhet i Sverige och att alla ska vara lika. Hur går det ihop när några ska kalla sig kungar, högheter, unika personer osv? Jag får inte ihop det riktigt. Dom verkliga kungarna är alla dom föräldrar som sliter och jobbar och försöker att få det att gå ihop ekonomiskt, tidsmässigt och sköta om sina små barn. Att se upp till folk som föds med en guldsked i munnen och som aldrig behöver oroa sig för annat än vad dom ska ha på sig när dom stiger upp är lika löjligt som att tycka att Zlatan borde bli president bara för att han ”kan” spela fotboll.

  Lika ska vara lika och rätt ska vara rätt. Om man knappt kan läsa då är man verkligen inte värd att kallas för kung.

  Prince of Persia

 8. Intressant bild faktiskt.
  Ärligt talat var jag tvungen att studera den noga innan jag tillfälligt kunde släppa tanken på att Westling är en tecknad figur.
  Han är oerhört lik Robert i Boxerreklamen!

  Jag lanserar härmed följande tes: Daniel Westling finns inte. Av någon anledning (här ger jag fältet fritt för friska idéer) vill inte HKH kronprinsessan gifta sig alls, men eftersom monarkin kräver giftemål, ståt och fina titlar har uppdraget gått till lämplig animationsstudio.
  Det skall bli intressant att se bebisarna (3 st, presenterade med c:a 30 månaders mellanrum), men tekniken går ju framåt hela tiden.

 9. Stackars dem och stackars oss som behöver stå ut med detta kompletta och otidsenliga trams. Vad jag inte kan begripa är varför sk ”vanligt folk” accepterar eller tom gillar kungar, prinsessor och offentliga bröllop. Kanske är det vårt mänskliga behov av sagofigurer? Kanske vi aldrig riktigt blivit vuxna och aldrig lämnat barnvärlden? Kanske behöver vi bara något att TRO på???

 10. Uppsnappat på nyheterna: Nya rön visar idag att Daniel är lite blåblodig redan! Han tillhör någon ”uradel” minsann.