Dagens Nyheter och Bonnieroperan

För en stund sedan låg jag på rygg i soffan med en varm katt parkerad på min mage, ett utmärkt sätt att somna om en kvart om man varit uppe sedan 04.30 vilket inte är ovanligt för mig.

Jag väcktes av Peter Wolodarskis röst i radions P1-
morgon, han hävdade att Vänsterpartiet inte var demokratiskt eftersom partiet var avogt inställt till USA. Han uttalade den standardiserade repliken som i normala fall brukar tas till när det gäller Israel, fast idag med USA som förmånstagare.
”– Visst finns det anledning att kritisera USA, men gör man det som Vänsterpartiet gör så visar man att man är ett odemokratiskt parti!”. (Det är fritt citerat och inte ordagrant. Lyssna själv på inslaget från P1-morgon strax efter 08.30)

Själv var jag tvungen att googla fram Bonnieroperan med Fria Proteatern. För trots att det var närmare fyrtio år sedan pjäsen Typerna och Draken gick på teatrarna så håller musiken än idag, det enda som skiljer är namnen på dem som för tillfället agerar vakthavande papegoja på Dagens Nyheter.1

Uppenbarligen känner sig de borgerliga lite oroliga trots sitt opinionsmässiga övertag. Det klankas tämligen mycket på Vänsterpartiet idag nämligen. Är det inte det faktum att partiet vill upplösa EU, eller i vart fall den federalism och unions-
gemensamma militarism som spirar, så är det Lars Ohlys envishet när han säger åt en TV-reporter att vända sig till en partisekreterare med frågor i ett visst ämnesområde.

Musiken kommer från tidigt 70-tal, men är det någon skillnad?

Det är drygt tio dygn till vallokalerna stänger. Själv undrar jag hur många gånger jag kommer att gnola på detta musikstycke innan valet är över…

it , , , , , , , dn ab1 ex svd

 1. Enligt normalt välunderrättade källor så ägs rättigheterna till Bonnieroperan av – Bonnierföretagen []

  5 comments for “Dagens Nyheter och Bonnieroperan

 1. Daniel
  9 september, 2010 at 09:08

  Ett problem för många ”liberaler” är att Vänsterpartiet är större än Volkpartiet Övervakarna.

 2. 9 september, 2010 at 09:40

  Men det är ytterligare en skillnad. Nu blir de inte feta på porr i papperstidningar, nu är det porr i betal-tvkanaler och cd-skivor de blir feta på.

  • 9 september, 2010 at 09:51

   Säljer de porr på CD oxo?

 3. Röde Varg
  9 september, 2010 at 14:41

  Jag tycker mätningar är trams, men i de senaste mätningarna har väl V ökat och har mer än C och KD ? Även FP i vissa mätningar.

Comments are closed.