Carin Jämtins Butler


Konkurrensen ökar hela tiden, det gäller för partierna att komma på så bra idéer som möjligt för att få 30 sekunder i TV, nämnas i radio eller hamna i tidningarna. Det gäller särskilt de rödgröna partierna eftersom borgerligt ägda tidningar per automatik behandlar borgerliga parter mer gene-
röst. Aftonbladet är i sammanhanget inget undantag, i vart fall om man bortser från ledarsidan.

En butler i T-banan är lika svårt att förstå som pigavdraget. För givetvis kommer en sådan tjänst vara avdragsgill för dem som utnyttjar den i stället för städhjälp. Samtidigt så är det vansinnigt komiskt att det socialdemokratiska arbetarpartiet lägger fram ett sådant förslag, det visar tydligt att bristen på ideologi står i paritet med lusten att synas. Carin Jämtin har tidigare åtnjutit en viss respekt, en del talade om henne som blivande social-
demokratisk partiledare, nu har hon satt sitt namn under ett pressmeddelande som kommer följa henne genom resten av hennes politiska karriär.

Själv tror jag att tunnelbanebutlern skulle få svårt att få något större stöd bland SL:s kunder. Det är helt enkelt så urbota fånigt att knappast någon skulle vilja besöka butlerkontoret. Visst kan det finnas ett behov, men det finns väl inget som hindrar att få samma tjänst gjord med pigavdraget som grund, och varför i T-banan? Får man dessutom ändå dra av kostnaden på skatten så kan man väl se till att få tvätten hemkörd om det är det man önskar.

Sossarna anser att pigavdraget är en styggelse, men blir det en man som kan kallas butler så är det helt ok? Samtidigt vill (S) ha mer kärlek i trafiken enligt Expressen…

it , , , , , , , , , , ex12 ab1 dn1 svd svt


24 svar till “Carin Jämtins Butler”

 1. Maximalt korkat. Pigornas kritiker vill nu införa butler. Baylan är med på ett hörn också. :-)

  • Självklart måste Baylan vara med på ett hörn han tillhör en potentiell stor röstgrupp men om man tiitar på pk media så får Jämtin hela berömmet (ironi)

 2. Vad tycker du om nyheten idag att Rut och Rot verkar bidra mer än det kostar i skatter och de jobb de tycks skapa? Det var ju en ganska bra artikel i SVD även om Företagarna självfallet talar i egen sak. Vissa fakta kan man ju dock inte bortse från.

 3. Jag fattar inte vad Jämtin gör i valrörelsen. Hon måste bort innan hon fullkomligt förstör chanserna till en RödGrön valseger och byte av regering! Förra gången var det förbifart Stockholm där hon skulle ”köra över V och Mp” och nu detta skämt. Vad håller sossarna på med egentligen?!

 4. Carin Jämtin är Sveriges i särklass dummaste politiker, först könsneutrala toaletter och nu detta. Hon saknar begrepp om vad som är viktigt och oviktigt. Butler i T-banan, man kan bara gapskratta. Alliansen vinner överlägset, det enda de behöver göra är att låta Carin och Mona sköta snacket.

  • Ja könsneutrala toaletter var bland det dummaste jag hört. Transor kan väl gå på damtoa och tjejer som klär ut sig till män på herrtoa?

   Fånigt…

 5. Häpnadsväckande löjligt. Här har vi ett parti som i sista stund langar in ett desperat förslag som innebär att det plötsligt är helt ok att skapa arbeten av pigkaraktär. Så var det med nivån på Carin Jämtin – det alternativa stasministerämnet.

 6. Tycker att ni är lite orättvisa mot Carin Jämtin! (Obs! Ironi). Hon hade ju faktiskt en stor fråga även förra året!
  Nämligen arbetet för att ta fram ett holkprogram! (s)-pressrelease: https://www.pirab.se/MIMA/standard/getmail.asp?x=A613628A
  Så Carin Jämtin har verkligen satt avtryck i Stockholmspolitiken! Med en så kraftfull ledare är det tveksamt om (s) i Stockholm kommer över 20 %!

 7. Vad trött jag blir. När alliansen gör bort sig med vårdval Stockholm, motstånd mot sprutbyte etc så ger man oppositionen världens smash-möjlighet. Då väljer oppositionen att istället göra självmål och rasera sitt förtroende.

 8. Härligt, ännu ett sjålvmål. Varje gång Sossarna slutar snacka skit om alliansen och faktiskt berättar vad de själva vill åstakomma så klarnar bilden om hur långt från verkligheten de är. Hoppas bara folk förstår sitt eget bästa och inser att sådana politiker liväl som SverieDemokrater, ICKE ÄR kapabla att styra och än mindre sköta ett land.

 9. Jag tycker gott sossarna kunde vara ännu lite mer offensiva och promota mer av den engelska kolonialismens idéer och ideal, det skulle man kunna kalla profilering. :)

 10. Jag började nästan lipa när jag läste det här men en av författarna är Ilija Batljan, en man som tror att 40000 kr/månad är en normal inkomst för en stockholmare. Om man har en sån skev bild av de man vill representera så kommer såna här idiotförslag. A-kassan, försäkringskassan, bristen på någorlunda billiga hyresrätter, det segregerade skolsystemet är naturligtvis inget direkt problem för Baytlans normala stockholmare.

  Varför är de ledande sossar som jag indirekt kommer att rösta på såna idioter, det finns folk som skriver på Expressens ledarsida som vet mer om hur sossarna borde driva valrörelse än Mona och kompani ”En god vän formulerade häromdagen den framgångsrika socialdemokratiska valrörelsen i tre punkter: ett steg åt vänster, en rejäl välfärdsreform och bakom alltihop den allmänna trovärdigheten i att (S) minsann kan sköta landet.” Isobel Hadley-Kamptz: Megafel av Mona Sahlin

 11. Men visst skulle det vara roligt att se alla stressade kontorsmänniskor komma med portföljen i höger hand och smutstvätten i vänster? :-)

 12. Något är märkligt.

  Idag går Sahlin ut i DI i en intervju om att det inte blir några ytterligare löneskattehöjningar nästa mandatperiod förutom det som finns i vårbudgeten. (S) enskilt största löfte för nästa mandatperiod är en skattesänkning på 17,5 miljarder kronor. Och igår var det alltså butlers i tunnelbanan.

  Socialdemokraterna tycks helt ha havererat.

 13. Det här är ett symtom på en brainstorm där allt gått fel, och de som tvekat om det kloka i resultatet valt att hålla tyst för att för att inte göra sig omöjliga i gruppen. På det här sättet kan annars normalbegåvade individer övertyga sig själva om det förträffliga i totalkorkade förslag!

  Förra valförlusten ledde till att vi slapp Persson, men vi tycks då ha gått ur askan in i elden, och nu ser det ut som att vi kan tvingas ”offra”ytterligare 4 år för att bli av med de stollar som då tog över! Frågan är om vi om 4 år kommer känna igen det Sverige som vi en gång växte upp i ?!

 14. Om det är mer tid att leva som avses, vore det inte bara enklare att sänka arbetstiden till 30-timmarsvecka? Kanske skulle det till och med skapa fler riktiga jobb…

 15. Slutsats: Ett parti som inte kan skilja huvudfrågor från bisaker och förvirrade butlerfrågor har inget varken i en regering eller i ett storstadsstyre att göra.

  Kan ni se dessa pajaser styra under nästa kris. Nä gud bevare mig!

  /Lars-Erik