Bra att prinsessan ser sig om i världen!


Igår berättade media att Victoria och Daniel lånat Bertil Hults privatjet, en Dassault Falcon 7X, för att resa iväg till Söderhavet där det låg en yacht och väntade på paret. Nu visar det sig att fartyget också ägs av EF Educations ägare, Bertil Hult. Det är en femtiotre meter lång segelbåt med nio mans besättning. Afton-
bladet beskriver ägarens skattefilosofi så här:

AB: ”Liksom Ikea är EF-koncernens struktur ett hemligt virrvarr av ägarstiftelser, holländska holdingbolag och dotterbolag. En EF-chef berättar för Aftonbladet att inte ens några av de högsta cheferna har full insyn. Det uttalade syftet med hela affärsupplägget är att betala så lite som möjligt i skatt. Det är inget Bertil Hult hymlar med. – Självklart, det är inget jag behöver dölja, har han sagt till Svenska Dagbladet i en av få intervjuer.”

Jag tycker att det är bra att media rapporterar hur kronprinsessan lever, det är ytterst sällan som vanliga människor får någon inblick i den sortens liv annars. Om inte annat så är det bra att hon reser och ser sig omkring i världen, det kan kanske tillföra något. Hon ska ju börja sitt arbete igen den 21 augusti och det tar ju ett tag att segla hem från Söderhavet. Det oändliga kungafjanteriet…

i , , , , , , ab123 ex1 svd12 dn123 t


4 svar till “Bra att prinsessan ser sig om i världen!”

 1. Bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel är värt miljarder för Sverigebilden. Varje satsad krona gav 270 tillbaka i publicitet. Publiciteten kring det kungliga bröllopet är värd 2,7 miljarder kronor, jämfört med vad det hade kostat att köpa
  Källa TT

  • Jojo, det är rojalisternas uppfattning. Frågan är väl hur många länders media som över huvud taget NÄMNT något om bröllopet?

   Det är inte många, men när rojalisterna ska försvara eländet tar man till alla skamgrepp, och det har man givetvis medias stöd i eftersom alla tidningar försöker legitimera detta vansinniga kungafjanteri.

   Mora sten är vad som gäller!

 2. Det varsta ar inte hur kungliga och overklass lever, for det har alltid varit sa.
  Det varsta ar att massmediernas propaganda har fatt folk att forsvara denna gamla forlegade kvarleva, istallet for att kritisera nagot som ar djupt orattvist och orattfardigt i samhallet.

 3. Jag tycker det där argumentet om vilken bra PR bröllopet är för Sverige är ganska irrelevant, till och med om det skulle vara sant, eftersom hela den frågan också är en fråga om moral och etik. Lyx och överdåd på den här nivån som sker på bekostnad av, JA- andra människor är INTE etiskt försvarsbart, hur svårt ska det vara att förstå en sån sak?
  Varje samhälle måste väl ha en uppfattning om vad som är rätt och vad som är fel, vilket visserligen är något som förändras med tiden, men änddock går det inte att bortse ifrån att man även som försvarare av god pr för Sverige måste och bör kunna ställa sig frågan, VILKEN typ av PR och hur ska den PR:en skötas.