Borgarna spammar FRA-kritiker


Som bekant har jag ett antal gånger skrivit om FRA-lagen. Jag är förstås, precis som många andra, besviken över att de borgerliga partierna röstade igenom lagen.


Dessutom tycker jag
att vissa borgare, som t.ex. Fredrick Federley, gjorde sig till allmänna åtlöjen genom att snyftandes tala om lilla mamma i riksdagens talarstol men lik förbaskat rösta igenom lagen. Nu har det borgerliga debaclet lett till att man försöker återskapa lite goodwill genom att sätta igång att peppra folk med obeställda s.k. ”nyhetsbrev”.

Borgerligt nej: ”Borgerligt nej till FRA-lagen är ett nätverk för borgerliga politiker som vill verka för att FRA-lagen avskaffas. Vi anser att individens okränkbarhet och frihet är borgerliga kärnfrågor, att FRA-lagen frångår den viktiga rättssäkerhetsprincipen att enbart brottsmiss-
tänkta medborgare ska kunna utsättas för integritetsinskränkningar av staten och att regeringen bör riva upp FRA-lagen. En parlamentarisk utredning med uppgift att ta fram en signalspaning och en underrättelseverk-
samhet som är acceptabel från integritetssyn-
punkt bör tillsättas. Läs mer på borgerligtnej.se”

I Sverige är det ett lagbrott att sända spam, och spam är det så länge mottagaren inte beställt dessa meddelanden. Men det finns ett undantag i lagen, och det är när det sänds i opinionsbildande syften. Jag delar borgerligt nejs åsikter om att det behöver tillsättas en parlamentarisk utredning för att få fram en vettigare lag än den de borgerliga partierna redan röstat igenom. Men jag vänder mig emot att jag, utan att själv ha beställt någon information, bli mottagare av ett borgerligt försök att få syndernas förlåtelse.

FRA

Dessutom innehåller inte nyhetsbrevet någonting som inte redan stått i tidningarna. Jag kan konstatera att nittionio procent av alla bloggar som skriver om saken skriver betydligt mer än bara publicerar länkar till olika media. Jag har t.ex. ännu inte sett en enda länk till någon blogg trots att bloggar spelat en så stor roll i det opinionsarbete som bedrivits, möjligen har jag missat sådant på grund av alla tidningslänkar.

En skärpning vore önskvärd, för nu har regeringen retat upp Norge ockrå.

Relaterat: DN1 SvD AB1 it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Högerpartierna, FRA, Borgarna, Spam, FRA-lagen, Obeställd reklam, Syndernas förlåtelse, Federley, Politik[/tags]


4 svar till “Borgarna spammar FRA-kritiker”

 1. Hahahaha!! :-)

  Fy fan vad du är elak Jinge!! :-)

  Hur de än gör så är du på dem som en hök!

  Ajj lööw joo!

 2. De verkar desperata ;-)!

  De hade möjlighet att ta ställning innan lagen röstades igenom men de tog den inte! Det viktiga nu är att hålla frågan uppe tills det är dags att rösta om saken 2010. Du gör ett bra arbete med detta Jinge! Då jag aldrig tröttnar på att kommentera svenska liberaler – finns de såna kvar? – så vill jag bara säga att de borde organisera ett krismöte om sin framtid! Jag hyr gärna ut mitt förråd till dom för detta ändamål. Det är bara på 15m2 men jag skulle tro att de får plats där!

 3. Varför skickar de tips på tidningartiklar? Tror de inte att folk som är intresserade läser själva?

 4. Det roligaste var ju när Fredrik sa att mamma alltid vet bäst. Speciellt med tanke på att hans mamma är vänsterpartist. ^^