Bodströms handel och vandel

Ibland förvånar det mig att somliga ska ha så svårt att förstå orsakssammanhang. När det gäller både FRA-
lagen och IPRED-lagen så ser vem som helst att de bryter mot både FN:s mänskliga rättigheter och EU:s motsvarighet liksom den svenska grundlagen. Ändå presenteras nu det faktum att jurister ifrågasätter lagarna som en nyhet.

DN: ”FRA-lagen om signalspaning på nätet kan vara olaglig. Jurister ifrågasätter om övervakningen av medborgarna är förenlig med de mänskliga rättigheterna. Regeringens ändringsförslag innehåller förbättringar men är inte tillräckliga, anser de. – Allt vi gör lämnar digitala spår på nätet. Vi vet att så fort människor får tillgång till de här datamängderna så kommer det att läcka, det är bara en tidsfråga och det går att rasera en människas liv på några sekunder. Därför behöver vi ett integritetsskydd i digital tappning. Det säger juristen Anders Lagerwall när DN.se intervjuar honom om FRA-lagen.”

Man är givetvis fullt medveten om detta från regeringens sida, och den justitieminister som inte förstår detta borde aldrig tillåtas vara justitieminister. Ska man hårddra det hela så har faktiskt den förra justitieministern minst lika stort ansvar som den nuvarande eftersom det var under hans jurisdiktion som grunderna lades för dessa integritetskränkanden.

Idag får polisen smyga sig in i vilket svenskt hem som helst för att installera hemlig kameraövervakning och mikrofoner. Detta får man göra utan att lägenhetsinnehavaren är misstänkt för brott, en sak som direkt för tankarna tillbaka till Orwell eller uttrycket – Bodströmsamhället.

ipred
Det är självklart för de flesta att polismyndigheten ska få använda tvångsmedel om de misstänker allvarlig brottslighet, men hur många tycker att det är självklart att man från myndigheternas sida ska få bryta sig in hos folk med oförvitlig handel och vandel, som Christer Pettersson skulle ha uttryckt saken?

Jag hoppas och tror att den här frågan ska växa ju närmare valet vi kommer. Människor som sätter sig över de mänskliga rättigheterna borde inte tillåtas sitta i Sveriges Riksdag, än mindre i landets regering. Ett faktum som kan leda Piratpartiet hela vägen in i Riksdagen.

intressant Andra om: , , , , , , , , , dn123 svd ex gp t

  6 comments for “Bodströms handel och vandel

 1. 16 september, 2009 at 11:20

  Läs kommentarsreglerna! / Jinge

 2. mr Biz
  16 september, 2009 at 11:48

  Bodströms ansvar är extraordinärt då han som välutbildad jurist var väl medveten om alla de lagstridigheter som endast kunde förbigås genom hans egenskap som lagstiftande politiker.

 3. Jay
  16 september, 2009 at 17:12

  Tror att (s) skulle vinna en hel del röster på att kicka Bodström och ta avstånd från alla dom våta drömmar som han fick medan han läste 1984.

  • Sniff
   16 september, 2009 at 20:46

   Men men … det skulle ju vara ett nytänkande från sossarnas sida! Näääe där går gränsen!

   ;-) håller fullständigt med, det skulle återställa tilltron till sossepolitiken särskilt bland ungdomarna. Fast med wettex-veliga-Mona vid rodret kommer inte Bodström ha några problem att göra sig oumbärlig.

 4. Farbror Staffan
  20 september, 2009 at 11:51

  ”Idag får polisen smyga sig in i vilket svenskt hem som helst för att installera hemlig kameraövervakning och mikrofoner. Detta får man göra utan att lägenhetsinnehavaren är misstänkt för brott…”

  Med stöd av vilken lagstiftning menar du att polisen på egen hand har rätt att fatta sådana beslut och genomföra den typen av åtgärder?

  • 20 september, 2009 at 12:42

   Du får väl följa med i debatten lite, om polisen får beslutet av en åklagare så är det ju lika illa, eller hur?

Comments are closed.