Black Internet, passande namn

Det är väl vuxna förbannade hackare, eller vad de hette, som har stängt ner Black Internet, Pirate Bays förra leverantör. Namnet är under alla omständigheter välfunnet, men det är inte säkert att det varit avsikten.


SvD:
”Internetleverantören Black Internet har utsatts för sabotage efter att de stängt av uppkopplingen till fildelningssajten Pirate Bay. Företagets vd, Victor Möller säger till Computer Sweden att det rör sig om mycket stora skador. Enligt Computer Sweden står Black Internets kunder utan uppkoppling i dag. Företagets vd Victor Möller säger till CS att det rör sig om ett avsiktligt sabotage men vill inte gå närmare in på vad det handlar om.”

Att företaget blir attackerat är nog inte så märkligt, The Pirate Bay har ett stort antal besökare, människor som dessutom tycker att fildelning ska vara fritt för var och en. Samtidigt kan man ju undra om de inte har någon backup, för enligt citatet i SvD så rör det sig om ”mycket stora skador”. Är det hackers som varit i farten så har de inte kommit åt hårdvaran, bara mjukvaran. En internetleverantör som saknar en busfärsk backup ska givetvis inte kallas internetleverantör. Kopior ska sparas varje dag, varje vecka och varje månad så att det finns ett flertal generationer backup.

En lustig detalj är att det stod i tidningarna för några dagar sedan att programvaran till TPB var

Pirate Bay

utlagd på nätet. Man kan givetvis fundera på i vad mån det finns något samband med det och det som nu inträffat. Rimligen betyder det också att de som tankat via TPB de senaste veckorna nu kan andas ut. Det blir svårt att plocka fram bevismaterial.

i Andra om: , , , , , , , , , , ab1 svd123 dn123 sds t

[tags]Black Internet, The Pirate Bay, Hackers, Internet, Internetleverantör, ISP, Fildelning, Ifpi, IPRED-lagen, FRA, Politik[/tags]

  8 comments for “Black Internet, passande namn

 1. 25 augusti, 2009 at 17:54

  Pirate Bay är uppe nu igen, får se för hur länge? Att vara utan Pirate Bay är lika allvarligt som om hela Internet är nedkopplat. Man blir helt vilsen.

  :-)

 2. Schkeptikern
  25 augusti, 2009 at 18:05

  Du kanske skulle ta och reflektera över vilka som tjänar mest på att släcka Black Internet.
  Pirater som kommer att få skit för det eller upphovsrättsmaffian som kan misskreditera sina motståndare.

 3. Marcus R
  25 augusti, 2009 at 19:13

  ”mycket stora skador” behöver ju nödvändigtvis inte betyda förlorad data. Om en stor webhandelsbutik drar sin tjänst genom Black Internet och den går ner så betyder det ju en förlust för varje minut som folk inte kan handla och går till en konkurent istället.

  Men ja visst borde man göra backups.. jag förlorade 1TB data för nån vecka sedan när min ena hdd strulade. Inte fanken hade jag backup… :(

  Min captcha blev precis SKUM förresten. Internet kanske antyder något om Black Internet-historien? ;)

 4. mr Biz
  25 augusti, 2009 at 21:03

  Black Internet lär ha fått sitt namn av att de hyr ut Svartfiber som betyder att de är nätgrossister som inte äger annat än kabelkapacitet och ISP’s tjänster tar i så fall över först vid kopplingsspunkterna.
  Ett sabotage mot kabelnätet är nog förklaringen till hemlighetsmakeriet och då hjälper det heller inte med hur mycket backup än ISP sitter på.

 5. nature
  25 augusti, 2009 at 21:51

  Förlorade en över en TB när en USB disk nyss stack! Köpte den billigast de hade på webbhallen. Får väl skylla mej själv, kanske? Vågar jag gå tillbaka om bråka om garantin?

 6. Marcus R
  26 augusti, 2009 at 09:44

  #6 nature – Jag köpte ett par lurar därifrån som var trasiga. Det var inga problem att skicka tillbaks dem och få nya (faktum är att de nya var också trasiga och när de 3e paret kom och de också var defekta så fick jag pengarna tillbaks, inget strul).
  Så bråka på du. :)

  Såvida du inte ska ta med dig hårddisken utan bara använder den för t ex backup eller liknande såkan jag rekommendera en sån här istället för en USB-disk. http://www.webhallen.com/prod.php?id=97273
  Bara att köpa vanliga lösa diskar och stoppa i; det är hur smidigt som helst.

 7. Greger
  26 augusti, 2009 at 11:19

  Det bästa är att piratebay är igång igen helt som vanligt!

 8. nature
  26 augusti, 2009 at 18:25

  @Marcus R
  Skit va billigt!!! Tack för tipset!

  Men för att återgå till disken, så var den proppfull med rarade filer (packade). Nu är allt borta! Ingen backup. Pust …

Comments are closed.