Assad får komma till tals!


Den sedan några år så demoniserade al-Assad, föremål för diverse icke belagda påståenden om blodig diktatur, ansvar för gasattack mot människor i förstad till Damaskus och för klorinbombningar av befolkningen i Syrien. Det förhållandet att det sedan många år finns flera politiska partier i Syrien, och närmare tio i dess parlament har man tigit med. Presidentvalet med högre valdeltagande än i USA och Ukraina, i de delar av landet där man kunde rösta, med stor seger för Assad bland några kandidater, har förlöjligat. Nu pratar USA, som är huvudansvarig för det blodiga kriget om förhandlingar med Assad, men tiger om eget ansvar och skadestånd, naturligtvis. Fruktansvärt cyniskt i sig. Orsaken till USA:s ändrade policy är att USA misslyckats med att knäcka Syrien med sitt krig via ombud. Faktum är att Syriens armé utgör huvudstyrkan i den internationella kampen mot terrorismen, med stöd av Ryssland, Hizbollah och säkert många regeringar. Detta kan man medge även om man vill ha bort Assad.
AssadInterview2
Syriens valde president har nyligen intervjuats i ”Foreign Affairs”, och den intervjun har vi publicerat för ett par veckor sedan. Nyligen intervjuades han i CBS. Detta har gjort honom rumsren även för Dagens Nyheter, som eljest är ett språkrör för USA:s utrikespolitik, genom att genomgående publicera uttalande från Washington utan kritisk granskning. DN skriver idag under rubriken ”al-Assad: IS växer av USA:s bomber” att ”I CBS program ”60 minutes” säger al-Assad att USA:s bombräder kan hjälpa till att bekämpa extremisterna lokalt. Men på det stora hela har IS enligt honom växt sedan USA inledde kampanjen.al-Assads regeringsarmé har bekämpat islamister och andra rebeller sedan inbördeskriget i Syrien bröt ut 2011. Han säger att några bedömningar gör gällande att Islamiska staten nu lockar 1.000 nya rekryter per månad i Syrien. ” Och DN skriver inget om ”inbördeskrig”!. Jag har vid upprepade tillfällen skickat information och fakta som påvisar USA:s intervention till Erik Ohlsson, Michael Winiarski och chefred Peter Wolodarski, hittills utan framgång. Nu kanske de börjar lyssna?

Men tro inte att USA har ändrat sin grundläggande politik att få kontroll över Syrien! Jag hämtar ur inlägg här 21/3 om Avvaz uppmaning till stöd för bombningar av Syrien.
”USA, Turkiet, Storbritannien, Frankrike och andra överväger just nu allvarligt en säker zon i norra Syrien. Rådgivare nära president Obama stödja det, men han är orolig för att han inte kommer att ha allmänhetens stöd. Det är där vi kommer in.
Låt oss tala om för honom att vi inte vill ha en värld som bara ser på när en diktator droppar kemiska vapen på familjer i natten. Vi vill ha handling”.

Nedan ges belägg för att kriget väsentligen beror på en av USA sedan länge planerad intervention, och sedan fokuseras på belägg för att USA:s Mellanösternpolitik främjat framväxt av terrorismen, och det inte bara indirekt!

Bakgrund.
* Förre presidentkandidaten general Wesley Clark (D) uppgav i en intervju 2007 att han redan hösten 2001 fick uppgifter i Pentagon att USA planerade att destabilisera bl a Syrien och Libyen (http://www.youtube.com/watch?v=6ARihMrxdjU).
Wesley Clark untitled

* Förre CIA-agenten Philip Giraldi uppgav hösten 2011 att ”NATO är redan i hemlighet engagerat i Syrien under ledning av Turkiet som USA:s ställföreträdare” (www.theamericanconservative.com, 19 december 2011).
* Enligt dokument från Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering i London sedan 2006.
* 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor, varvid den största summan kom från USA vid ett möte i Istanbul
* Al-Qadia deklarerade i februari 2012 via sin högste chef Ayman al-Zawahri att organisationen stödde de syriska rebellerna.
* Hillary Clinton medgav samma månad att al-Qadia också arbetade för att störta Assads regim, liksom USA:s regering.

* 24 mars förra året rapporterade New York Times om kraftigt ökat vapenstöd till rebellerna i Syrien från USA via Kroatien. Levererat av CIA och betalt av Saudiarabien.
* 27 januari rapporterade Reuters att USA:s kongress bakom lyckta dörrar nyligen godkänt ökat vapenstöd till rebellerna. Vem tror inte att en del av USA:s vapenstöd hamnar hos den dominerande rebellgruppen på marken.
* Los Angeles Times rapporterade 22/3 mars att USA ökat stödet till rebeller i södra Syrien som ”en sista chans” att vända inbördeskriget.
* Genom att de ”moderata rebellerna” varit så svaga, och att många gått över till a-Qaida etc. har dessa USA-vapen hamnat hos al-Qaida och IS.

Rapporter om att amerikanska och brittiska flygplan som transporterar vapen till ISIS har skjutits ned av irakiska styrkor har bemötts med förnekelse i västländerna. En central myt är att Washington beväpnar ”moderata syriska rebeller”, för att både störta den syriska regeringen och besegra ”extremist-rebellerna”.

ISIS trupper med flagga images
En distinkt kontrovers är om al Qaida-grupper (särskilt Jabhat al Nusra och ISIS) har uppstått som en slags reaktion på de upprepade amerikanska interventionerna, eller om de faktiskt är Washingtons betalda agenter. Framträdande ISIS-ledare har suttit i amerikanska fängelser.

Vad finns det för bevis på att Washington har hemliga förbindelser med ISIS?
* I september 2014 sa general Martin Dempsey, USA:s militäre överbefälhavare inför kongressen att ”Jag vet viktiga arabiska allierade finansierar ISIS”. Senator Lindsey Graham, i försvarsutskottet, svarade ”De finansierar dem eftersom Fria syriska armén inte kunde slåss mot Assad”.

* Nästa månad gick USA:s vicepresident Joe Biden ett steg längre och förklarade att Turkiet, Qatar, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien ”var så fast beslutna att besegra Assad … att de gav hundratals miljoner dollar och tiotusentals ton vapen till vem som ville kämpa mot Assad … [inklusive] al Nusra, al-Qaida och ISIL. ” Som om Washington var oskyldigt till vad som utförs av dess viktigaste allierade.
Biden

* Efter kollapsen för ”fria syriska arméns” grupper, har samarbetet mellan al Nusra och de nyare av USA och Saudiarabien uppbackade grupperna (Dawud, Islamiska Front, den syriska revolutionära fronten och Harakat Hazm) hjälpt till att dra uppmärksamhet från Israels stöd till al Nusra runt de ockuperade Golanhöjderna. Efter 2013 finns många rapporter om att ”rebell fighters”, inklusive från al Nusra, behandlas på israeliska sjukhus.

* * Då viktiga arabiska allierade till USA backar upp ISIS och med uppgifter om betydande samarbete mellan av USA beväpnade ”moderata rebeller” och ISIS, är det ganska logiskt att tro att USA:s och ”koalitionens” flyg till ISIS områden (förment för att bekämpa extremister) kan innebära hemliga vapenleveranser. Det är precis vad ledande irakiska källor började säga i slutet av 2014.

* Enligt uppgifter från både irakiska och iranska medier sa den irakiska parlamentsledamoten Majid al-Ghraoui i januari att ”ett amerikanskt flygplan levererade vapen och utrustning till ISIS vid al-Dour i provinsen Salahuddin”. Bilder publicerade av ISIS visade detta. USA bekräftade uppgifterna men sade att detta var ett ”misstag”. I februari sade irakiska parlamentsledamoten Hakem al-Zameli att Iraks armé hade skjutit ner två brittiska plan som transporterar vapen till ISIS. ”Vi har upptäckt vapen tillverkade i USA, europeiska länder och Israel i områden som befriats från ISIL:s kontroll i Al-Baqdadi regionen”, sade al-Zameli.

I Libyen har Abdel Hakim Belhaj, en viktig amerikansk samarbetspartner i störtandet av Gaddafis regering nyligen meddelat att han är ledare för den ”islamiska staten” i Nordafrika. Han satt i amerikanska fängelser i flera år innan han kom till Libyen. Som tidigare ledare för al-Qaida-kopplade ”Libyan Islamic Fighting Group”, sedan den Tripoli-baserade ”Dawn-gruppen” har Belhaj försvarats av Washington och lovordats av amerikanska kongressledamöterna John McCain och Lindsey Graham.

* Bevisen på hemlig relation och samarbete mellan Washington och ISIS är alltså betydande och bidrar till att ge USA ett fotfäste för att hålla sig kvar i regionen, och försvaga både Syrien och Irak. USA:s ”krig” mot ISIS är ineffektivt. Studier av ”Janes Terrorism och Insurgent databas” visar att ISIS’ attacker och mord i Irak ökat kraftigt sedan USA:s flygattacker började.

* Andra uppgifter om stöd av USA & Co till IS.
* Uppgifter finns på flera håll att CIA utbildat ISIS soldater i Jordanien.
* Enligt Michel Chossudovsky i Globalresearch blev NATO i början av kriget i Syrien aktivt involverat i rekryteringen av tusentals muslimska soldater i samarbete med den turkiska överkommandot, enligt israeliska underrättelsekällor (Debkafile, 31/8 2011). Den turkiska armén utbildade dem och säkrade deras passage in i Syrien. Även brittiska och franska specialstyrkor uppges ha aktivt tränat syriska rebeller i Turkiet.
* Wahhabitiska präster och andra finansiärer har bedrivit pro-ISIS propaganda på TV-kanaler i Qatar, och att regeringarna i Saudiarabien och Kuwait tillåtit detta.
* SVD 6/10 uppskattar att ISIS har tillgångar motsvarande 2 miljarder dollar och uppger att ISIS rear ut oljan de kontrollerar.
* EU-länder är bland köpare av denna olja vars export Turkiet underlättat. EU:s ambassadör i Irak Jana Hybášková uttalade (2/9 2014 i Europa-parlamentet) ”We have blocs of trucks, some of them contain 5000 trucks in one spot, and we have five places like this of illicit trading of oil. Unfortunately we have European member states buying this oil.”

USA:s ineffektiva flygbombningar av IS.
Det är ”märkligt” att USA:s bombningar i Syrien och Irak har skadat IS så litet.
Sedan augusti 2014 har det amerikanska flygvapnet med stöd av en koalition av 19 länder utfört över 16 000 flygattacker mot Syrien och Irak som påstås vara riktade mot IS styrkor. Sextio procent av attackerna utfördes av mycket avancerade flygplan (Defense News, 19 januari 2015.) IS saknar effektiva motmedel mot flygattackerna och opererar till stor del i eller nära ökenområden där styrkorna är ganska lätta att identifiera. Max Boot, säkerhetsrådgivare vid Foreign Relations: ”Obamas strategi i Syrien och Irak fungerar inte … eftersom den amerikanska bombkampanjen mot ISIS har varit anmärkningsvärt återhållsam”. (Newsweek den 17 februari 2015). NATO:s bombräder mot Serbien varade tre månader 24/3-10/6 1999 och var mycket effektiva, liksom flygattackerna mot Irak 2001.
Detta motiverar verkligen frågan: I vilken utsträckning är USA:s flygattacker ett falskspel, en dimridå för att komma åt Syriens folkvalde president Assad, öka inflytandet i Irak och få stöd och förståelse för de trupper som sänts och ska sändas till Irak från USA och andra länder – däribland kanske Sverige. (Newsweek 12/1)

* Om USA menar allvar med kampen mot terrorismen skulle USA & Co aktivt arbeta för:
* Ett samarbete med Syriens regering och armé som är huvudkraften i kampen mot terrorismen på marken.
* Söka tillstånd av Syriens regering och i FN:s säkerhetsråd för bombningar i landet.
* Respektera att bombningar i Syrien är ett brott mot FN-stadgan och internationell rätt.
* Arbeta för en vapenvila mellan de ”moderata” rebellerna och Assad.
* Helt upphöra med utbildningar av rebeller som ska strida mot Assad, vilket försvagar kampen mot IS och terrorismen.

USA:s sex alternativ (ur blogginlägg 16/3).
Uppgifterna kommer från en artikel av Thierry Meissan, och alternativen överlappar.
• Att bekämpa IS och ödelägga Syrien Denna ståndpunkt har Raytheon, som är världens ledande missilproducent.
•Bygga på IS för att ödelägga Syrien. Detta är John McCains standpunkt. Den är extremt riskabel och dyr och faran är stor att den leder till konflikt med Ryssland och Iran.
• Försvaga IS och stödja ”den moderata oppositionen” (som i praktiken inte finns). Anti-terrorist-medarbetare till Obama stödjer den lingen, men har svårt att visa att den kan lyckas.
•Försvaga och besegra IS i samarbete med de enda länder som kan klara detta, nämligen Syrien och Irak. Detta ligger nära Rysslands och Irans linje, och det finns förespråkare för den linjen inom Obamas administration.
• Att försöka hålla IS i schack och hoppas att den dör ut.
• Att belägra IS och försöka hindra att den sprids.


i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Intervjun med Assad i januari 2015 Intervju med Assad januari 2013 Intervju med Assad- FIB-juristerna Pål Steigan 9/3 Tim Andersson på Globalresearch Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet

  6 comments for “Assad får komma till tals!

 1. Benny
  31 mars, 2015 at 09:50

  ”Låt oss tala om för honom att vi inte vill ha en värld som bara ser på när en diktator droppar kemiska vapen på familjer i natten. Vi vill ha handling”. Detta citat är ju en redan för länge sedan bevisad lögn som av allt att döma var en ”false flag” operation som iscensattes av västmakterna tillsammans med den s.k demokratiska oppositionen i Syrien. Denna bluff är ju avslöjad då det visade sig att gasen kom från GB. Assad är visserligen en hårdför diktator men hans brott bleknar till intet i jämförelse med vad USA och Obama har åstadkommit. Men i USA och väst ser man inte den egna skiten i sitt eget självförhärligande. Assads ”brott” ligger i att hans parti är för ett sammanhållet Syrien där alla etniska grupper ska ha inflytande. Dock har Assad av naturliga skäl varit emot att ge islamister något större inflytande i Syrien, då ju dessa oftast är styrda från Saudiarabien och dessa grupper vill införa islamskt styre och sharialagar.

 2. 31 mars, 2015 at 13:02
  • Benny
   31 mars, 2015 at 16:57

   Inget av detta hade hänt om inte Israel och USA eldad på inbördeskriget eller stött IS! Tyvärr är det så att islamister infiltrerat Yarmouk och det är dessa som Assads trupper bombar. Det är lätt för oss att sitta på barrikaderna och förfasas över vad Assad och hans trupper hittar på för att komma åt islamisterna men handlingsutrymmet är högst begränsat med tanke på hur brutala IS visat sig vara. Av två onda ting väljer Assad antagligen det han tror är det minst onda. Assad har trots all brutalitet visat sig vara den minst onda i Syrien sedan den demokratiska delen av upproret sveptes bort av islamister. I en perfekt värld hade en demokratisk revolution störtat Assad och ersatt honom med en folkvald ledare. Tyvärr är mellanöstern styrd av gangsterstater som Saudiarabien, Israel, Iran, USA med flera så hoppet om demokrati och fred förblir en utopi för lång tid framöver.

  • 31 mars, 2015 at 17:29

   Amnesty ljuger nog om det mesta: ”……….Amnesty international is indeed funded and run by not only governments, but also immense corporate-financier interests, and is not only absolutely entwined with political ideology and economic interests, it is an essential tool used for perpetuating just such interests… Tony Cartalucci i sin artikel ”Amnesty International is US State Department Propaganda” Global Research 22/8 -12 http://www.globalresearch.ca/amnesty-international-is-us-state-department-propaganda/32444
   Vilket väl bevisas av Amnestys kritik av offren för USA:s aggression. Som beskylls för oräkneliga onda handlingar. Libyer, ryssar syrier. Syrien angripet genom ombud – Saudiarabien,Qatar, Turkiet och till slut ISIS. USA:s illgärningar nämns ibland. En kritik som dock ges med lätt hand.
   – Cartalucci har rätt. Att så många människor stöder Amnesty International och litar till organisationen är i sig tragiskt. Faller där för en av alla lögner vi är offer för.
   Ulla Johansson

  • Peter Grafström
   31 mars, 2015 at 18:38

   Jinge, det står i en kommentar där att islamister invaderade där 2012 och mördade folk.
   Med en mindre partisk källa än amnesty som är beroende av finansiering från National Endowment for Democracy som är en front för Usas regim, skulle det säkert framgå att om Syrien bombar så är avsikten att komma åt beväpnade våldsverkare som hotar Syrien. Det enormt militärt starka Israel som i åratal belägrat Gaza med uttalandet av Moshe Feiglin i Knesset:”svält eller ge upp”, har inte bemötts med samma kritik om att ’de bombar sitt eget folk’
   Artikeln påstods beskriva situationen från omkring årsskiftet 2013/14.

   Antag att Sverige och Stockholm vore utsatt för samma som Syrien. I utkanten av Stockholm låg ett flyktingläger där extremistiska terrorister, som ville tvinga sig på Sverige på Usas uppdrag, barrikaderade sig bland de dåligt försedda flyktingarna och beslagtog alla leveranser. Inget lätt beslut för den hårt trängda svenska regimen. Skulle man hoppas att teroristerna gick att hålla stången även utan att utnyttja övertaget att man har dem inringade?

 3. Gammal krigare
  31 mars, 2015 at 18:36

  Kolla gärna vad Sverige bidrar med till IS. Många sköna skattekronor går till att beväpna monstren som mördar allt i sin väg i mellanöstern. Kolla gärna också upp diverse svenska aktivister, framförallt en del med sunnimuslimsk bakgrund, från Uppsala universitet och andra ställen som ”hjälpt” till under revolutionerna i Egypten och Syrien. Det finns mycket att gräva i där.

Comments are closed.