Aftonbladet gör en höna av en fjäder


Aftonbladet ställer dumma frågor helt utan tanke på att – om man ställer dumma frågor så får man dumma svar.

AB: ”Mer än hälften av aftonbladet.se:s läsare tror på möjligheten att det kan finnas spöken och övernaturliga väsen mitt ibland oss.

– Jag är inte förvånad, säger mediet Jörgen Gustafsson. För tio år sedan hade nog inte så många vågat erkänna att de tror på det övernaturliga, men i dag har det blivit mer accepterat att uttrycka sina åsikter.”

Givetvis gör andra läsare av webbupplagan precis likadant som jag, frågar en kvällstidning om jag tror på Gud så gör jag givetvis det, frågar de om jag tror att jorden är platt så tror jag även det. Jag svarar konsekvent ”fel” på allt som jag tycker är fånigt, och det betyder praktiskt taget alla webbundersökningar de har. Sedan tar de uppenbarligen själva dessa undersökningar på allvar – och gör nyheter av dem… AB1 it

Spöken

Andra om: , , , , , ,

[tags]Spöken, Aftonbladet, Webbundersökningar, Mediekritik, Oknytt, Troll, Underhållning[/tags]


5 svar till “Aftonbladet gör en höna av en fjäder”

  1. Aftonbladet har mist sin relevans, det gjorde de redan på 70-talet. Blaskan försvinner inom några år nu tror jag.

  2. Vad gäller antalet ande- och spöktroende är jag rädd att du har fel Jinge. De är nog nästan så många som Aftonbladet påstår.Ser jag omkring mig bland vänner, bekanta och kontakter så är det många – alltför många – som på fullt allvar tror på spöken,andar och ”gud”. Nog fler nu än för ett årtionde sedan. Inte så konstigt egentligen eftersom alla sorters vidskepelser har fått fullt stöd i nästan alla media. Ständiga reportage kring ”andefenomen” i kvällstidningarna. Till och med Sveriges Television har förnedrat sig till detta. För att inte tala om betalkanalerna. Massiv andepropaganda. – Givetvis påverkar det många.
    Varför släpps detta loss över oss? För att ”folk vill ha det”? För att journalisterna själva tror på andar-spöken-guden? För att medvetet fördumma oss? – Man frågar sig.
    Ulla Johansson

  3. Hur förklarar man blodstämmning, eller att man blir botad från svåra hudeksem som ex. för jag vet att det funkar och det är inget som läkare har kunnat fixa.

  4. Jag tror obetingat på spöken, har sett flera stycken – Sahlin, Winberg, Schyman, Wibble …

    För övrigt är AB en grymt seriös publikation.