Jag talar med skator

Jag är djurvän och tycker om att titta på djur, alla sorters djur men fåglar har några procents större attraktionskraft än andra.


Ibland skäms jag lite
för mitt eget intresse, för en stund sedan så diskuterade jag livets allvar med en skata, och den verkade tycka att jag var rätt så ofarlig för den flög inte iväg trots att jag bara var 1 ½ meter ifrån den. Visserligen höll den hela tiden kollen, men trots att gubben är gammal så skulle jag kanske kunnat överraska den. Skämdes gjorde jag för att ett par tonåringar stirrade på mig. Men hade min kattsambo sett mig hade hon vrålat ” – Döda den!” på kattiska, vilket låter som Meeeoow!

Egentligen, om jag tillät mig själv att drömma fritt, så skulle jag flytta till ett torp i den vargtätaste delen av Värmland. Där skulle jag starta en lokal KFV, Katastrofhjälp för Fåglar och Vilt, och ta hand om skadade fåglar av alla sorter. Bara på tal om alltså…


Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Natur, Skata, Pica Pica, Katter, Felis Catus, Katastrofhjälp, KFV, Fåglar och Vilt, Djurpratare, Kråkfåglar, Rovdjur, Människan, Varg, Värmland, Wermland[/tags]

  5 comments for “Jag talar med skator

 1. 19 maj, 2008 at 15:05

  Skator har en lustig vana att gå och ”småprata” för sig själv. Eleganta är de också, men lite klumpiga som flygare. Men man kan ju inte vara perfekt i alla avseenden … .

 2. Kurt
  19 maj, 2008 at 15:52

  När jag fångade möss på vinden i vintras, så kastade jag ut dem på gräsmattan. De försvann alltid inom 5 min, men jag kunde inte se vem det var som plockade upp dem. När jag till sist ställde mig på vakt, så tog det 20 min, innan skatan kom och plockade upp den. De har uppenbarligen mycket bra kontroll på omgivningarna.

 3. Viveka
  19 maj, 2008 at 16:27

  Varför tror du polisen förr skrudade upp i svart och vitt klädsel?

  Finns väl inga andra sällar inom våra bomarker idag som ser till att ha stenkoll på läget i vad som händer och borde dessutom ges respekt för detta, samt tycker att folk borde sluta stympa träd för att såga ned deras skatbon.

 4. el persson
  19 maj, 2008 at 18:04

  Det är inte alla som tar bort skatbona.
  När de tog av topparna på träden utanför där jag bor bad jag dem kapa mitt ovanför skatboet. Trädet innan mitt blev då en halvmeter högre än de tidigare och mitt ytterligare en halvmeter. På så sätt ser det inte för illa ut.
  Så skatorna bor kvar och lever rövare med min utekatt. På så sätt har jag oxå koll på hur han kommer och går. Mycket 3vligare än burfåglar, dessutom mer lättskött.

 5. Petter
  19 maj, 2008 at 23:40

  Skator är trevliga djur. Liksom kajor. Väldigt intelligenta dessutom.

Comments are closed.