En felin liten Felin – Kattbloggning


Har jag visat en bild på ett halvstort rovdjur så kan jag passa på att visa ett lite mindre rovdjur. Denna lilla kattfröken, som heter Felin, har trots att hon snart är 5 ½ år aldrig rivit eller bitit husse så att det blivit något märke.

Favoritplatsen är på routern, en plats som är garanterat varm och gosig. Dessutom har hon koll på husse från sin upphöjda position. I Aftonbladet pågår det en debatt om licens på hundar, något som är en skojig idé. Själv är jag förespråkare av en kattskatt, en obligatorisk registrering av katter med tillhörande veterinärbesiktning, vaccinering, kastrering eller sterilisering av djuren.

Om man krävde att kattägare skulle betala högre skatt för djur som ska gå i avel så skulle priset på en vanlig huskattunge öka till närmare en tusenlapp, kanske mer, något som garanterat skulle gynna arten samt innebära att betydligt färre katter skulle fara illa.

Felin är en försvenskning av engelskans Feline/-
Felinae. ((http://en.wikipedia.org/wiki/Felinae))

i Andra om: , , , , , , , , ab1 t

Felin - katt

[tags]Felis catus, Felin, Katt, Kattbloggning, Huskatt, Kattskatt, Katter, Husdjur, Politik[/tags]


9 svar till “En felin liten Felin – Kattbloggning”

  • Absolut! Katter är världens finaste djur. Just nu sover hon på routern så jag måste hålla ett öga på henne så att hon inte ramlar ner… :-)

 1. Hur stor är din router egentligen? Mina hade inte fått plats på min, de brukar istället ligga framför skärmen eller på soffkanten.

  Jag tror jag har tillräckligt med katthår i datorn för att bygga en helt ny katt också…

  Min ena katt är dessutom väldigt glad i vatten och brukar ta ett par varv genom duschen på morgnarna när jag är där. Sedan vill han gärna springa in i kattlådan och efter det så vill han hoppa upp i sängen… det hände en gång och sedan dess har jag fått stänga dörrar och torka honom varje morgon dessutom. :P

  • Jag tror jag har tillräckligt med katthår i datorn för att bygga en helt ny katt också…

   Hahahaha!! :-)

   Jo jag dammsuger i datorn oxo ibland. Men det är en kattfröken som väger fyra kilo, typ. Min förra kattsambo vägde nio kilo, och var dessutom hårdhänt.. :-P

 2. Att höja katters status genom bla. att en ”vanlig” huskatt skulle kosta mera (eller ibland någonting!) är en god idé.
  Gjorde ett inlägg för ett tag sedan om alla dessa sommarkatter som blir övergivna.

  Söt Felin, katter är härliga !