Medan bockarna frodas…

OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
Rafiq al-Husayni ser ut som vilken trevlig farbror som helst. En sådan som jag skulle tytt mig till när jag var 12 år gammal och faderslös. Rafiq al-Husayni, den lugne och blide är ättling av klanen Husayni som nog kan anses vara en av de finaste klanerna i Palestina. Och Rafiq al-Husayni är inte bara fin, han är också president Abbas stabschef. Men jag hade tur som tolvåring. Jag råkade aldrig ut för Rafiq al-Husayni eller någon som liknar honom. De män som jag tydde mig till var hyggliga, hederliga män som gav mig den kärlek som jag behövde utan att gå över några som helst gränser. Rafiq al-Husayni däremot är den största horbocken, som avslöjats med byxorna nere, i det palestinska folkets historia.

Det är bara ett par veckor sedan som en palestinsk advokat, som arbetat för en palestinsk säkerhets-
tjänst, gav upp hoppet om att få avslöja alla korrumperande dokument han hade mot Abbas och hans stab i någon arabisk tevekanal, inte ens Aljazeera vågade göra det, efter den hatkampanj som Abbas söner utsatte kanalen för på enorma reklamskyltar över hela Västbanken. Advokaten, själv tillhörande Tamimiklanen, är ättling till en av de första muslimerna som kom till Palestina och som är det närmaste man kan komma helgonstatus i Islam, blev så desperat att han vände sig till det Israeliska kanal 10.

Varenda muskel i kroppen stelnade när man såg den respektable al-Husayni ta av sig kläderna och lägga sig i en främmande kvinnas säng. Kvinnan var ingen ny förälskelse som hade gått med på någon älskog, för hon var varken älskarinna eller hora utan såg ut som vilken vanlig luttrad palestinsk kvinna som helst. Det som gav Rafiq al-Husayni rätten att ta av sig byxorna och smyga sin lekamen under kvinnans täcke var: – Att hon hade sökt ett jobb. Ja, kvinnan hade sökt ett jobb på kansliet hos presidenten, och Rafiq al-Husayni var nog bara den förste i en lång rad som ville ta reda på hur det var med hennes kompetens.

Och som palestinier hade vi knappt hämtat oss från den chocken, för hur mycket än vi visste om korruption och hor som utövas av Abbas folk, förutom samarbetet med israeler och amerikaner för att ta livet av, eller fängsla och tortera varenda palestinier som tycker att fredsprocessen inte ger något, och att man kanske måste slåss mot ockupationen innan det är för sent, innan israelerna beordrar de kvarvarande palestinierna att springa över Kung Husseins bro, över Jordanfloden, om de vill komma levande därifrån.

Allt det där visste vi om, men vi hade aldrig sett och hört med egna ögon, och vi hade aldrig fått så exakta siffror över hur många miljoner dollar var och en av de andra horbockarna roffat åt sig och sina söner och bröder, hittills, från pengar som tillhör det palestinska folket, skattepengar och biståndspengar, etc.

För att göra saken ännu mer outhärdlig, framkommer det nu – att när al-Mabhouh mördades i Dubai så var inte israelerna ensamma ansvariga. Israelerna säger att han var där för att köpa vapen till Gaza. Det slaktade, belägrade, hungriga och sjuka Gaza, medan Dubaipolisen hävdar att han var på väg till ett möte i Kina. Mördarna var sjutton till antalet, elva israeler och sex palestinier. Två av palestinierna flydde till Jordanien men återlämnades till Dubaipolisen. Vem tror ni flyger dit och försöker få ut dem fria? På gammaldags köpslående maner som är så svårt att utrota bland vissa grupper? Jo, deras chef, Muhammad Dahlan. Mördaren, knarkhandlaren och horbocken från Gaza. Mohammad Dahlan som enligt egen utsago, och många Fatah-anhängares, är Palestinas nästa tilltänkta president.

Hur det än ligger till med de europeiska passen, för Dubaipolisen säger att de var så äkta som pass överhuvudtaget kan vara, och en del experter säger att det är kutym bland underrättelsetjänster från olika länder att ”ge” varandra tomma passdokument som kan fyllas i och göras klara för användning när som helst, så kan jag inte låta bli att se den röda tråden.

Det är inte bara Israel som gör detta mot palestinierna. Vad ”detta” är hittar jag inte ord för. Man inte bara gör slut på den sista av våra drömmar, nej, man strimlar våra kroppar, våra nerver och våra hjärnor i en mixer medan vi ser på, och tror att man kommer undan med det. Man mördar våra motståndsmän och belönar våra horbockar, mördare, knarklangare, och tjuvar och gör dem till statsmän, mot den vilja som finns hos absoluta majoriteten av vårt folk! Och européerna är de mest skyldiga idag. Det är de som låter det hända, det är de som strör pengar över råttboet Muqataa i Ramallah, det är de som gav oss massmördaren Tony Blair när vi hoppades på fred, det är de som ger horbockarna alla koppel de behöver för att nagla fast vårt folk till marken. Och det bara pågår utan något slut.

Om jag var en makthavare i Europa skulle jag vara orolig. Väldigt orolig för vad som kan hända i framtiden. Palestinierna är aldrig förutsägbara, men en sak kan man säga om dem: De böjer sig aldrig! Deras motto är att ”dö som träd”, det vill säga att dö stående! Förr eller senare reser de sig, för det har de gjort inte bara de senaste 62 åren utan sedan slutet av 1800-talet. Tror man att palestinierna skulle finna sig i denna slakt, inte bara av våra kroppar utan även av våra identiteter, så vet man absolut ingenting om den mänskliga naturen.

Sluta upp med att behandla oss palestinier som boskap! Vi är ett kämpande folk som kommer att ge er huvudvärk och även hemorrojder, i tid och evighet, ända tills vi får vår upprättelse. Tills vi får vår egendom och våra hem tillbaka.

av Rawia Morra

intressant Tags : , , , , , , , , , , , Läs oxo lindahl anna annarkia k&å lasse loke motbilder röda-m scaber anders dn12 svd12 ab1 t

  18 comments for “Medan bockarna frodas…

 1. Rickard
  19 februari, 2010 at 15:32

  Den fantastiska texten gjorde mig helt stum. Jag kände att jag bara måste kommentera, men jag vet inte riktigt hur.
  Jag är mållös, imponerad och full av beundran.

  • Lasse
   19 februari, 2010 at 20:01

   Instämmer med föregående talare!

 2. Micke F
  19 februari, 2010 at 15:52

  Israel är antagligen världens värsta skurkstat. Och det märkliga är att världen tillåter det. Det är bara att hoppas på att deras militärer och politiker grips när de kommer till europa.

 3. Erik Södergren
  19 februari, 2010 at 16:28

  Jag förstår inte varför inte palestinierna tar itu med sin ”president”, numer är det väl USA och EU som gett honom den titeln?

 4. chips
  19 februari, 2010 at 16:46

  xxx

 5. Matte
  19 februari, 2010 at 18:38

  Typiskt att EU och USA ser till att Tony Blair blir kontaktman. Har han någonsin gjort något vettigt i denna konflikt?

  Britterna började med att ge bort ett land som de inte ägde… Sedan får de sextio år senare en position som bara måste hatas av palestinierna. Otroligt!

  • AR
   19 februari, 2010 at 18:45

   Jo då, Tony Blair håller på att göra Västbanken till slavmarknad där palestinierna är billig arbetskraft och bor i små igenmurade samhällen. Det är bara fritt fram för israeler och andra vita män att etablera sina verksamheter där.

 6. M
  19 februari, 2010 at 19:30

  Intressant från Daily Mail : A British security source who met the Mossad agent, and has a track record of providing reliable information, told the Daily Mail: ’This is a serving member of Israeli intelligence.

  ’He says the British Government was told very, very briefly before the operation what was going to happen. There was no British involvement and they didn’t know the name of the target. But they were told these people were travelling on UK passports.’
  The security source said that the tip-off was not a request for permission to use British passports but more a ’courtesy call’ to let the security services know ’a situation’ might blow up

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1252034/Hamas-assassination-Did-Britain-know-Mossad-hit.html#ixzz0g0XulM2M

 7. Palestina
  19 februari, 2010 at 20:17

  En fantastisk artikel. Jag tackar Jinge och Rawia morra för den.

 8. Marcin
  19 februari, 2010 at 20:33

  Varenda rad talar ditt Namn.

  Hela europa andas milband och sarkozy.

  Äntligen regnar det!

  • 20 februari, 2010 at 02:23

   Så kan det gå när man luktat på korken… :)

   • Marcin
    20 februari, 2010 at 09:06

    Rawia förstår nog :)

    • 20 februari, 2010 at 09:13

     Du tror att hon oxo har luktat på korken?

     • N
      20 februari, 2010 at 09:24

      Marcin menar: Äntligen skriver Rawia :-D

 9. MarwaN
  20 februari, 2010 at 09:36

  Hamas ledare anklagar Europa för att de har ett hemligt samförstånd med Israel med anledningen av de rapporter som är knutna till mordet på Hamas ledaren Mabhouh
  Han uppmanar Europa att stänga sina portar och våga ha en konfrontation med Israel

  Europa måste inse att vi vill inte vara deras fiende och vi önskar inte det heller men om Europa tillåter Israel att använda sin mark för att mörda palestinier då kommer de att bli förlorare
  Israel har använt falska europeiska pass för att mörda Mabhouh , Polisen i Dubai anklagar Israel underrättelsetjänsten för att lägga bakom mordet på Hamas ledaren men Israel varken bekräftar eller förnekar detta

  De Europeiska ledare som är inblandade i detta tycks vara mycket arga över Israel och de har kallat Israel ambassadörer i sina respektive land för att få svar som berör passen
  Polisen i Dubai säger att passen var så riktiga och detta betyder att det finns ett samarbete mellan Europa och Israel

  De Israeliska agenter har använt Östrike som en bas för deras verksamhet , agenterna har också använt två kredit kort som utfärdades i USA
  Källor säger att de europeiska länderna var medvetna i förväg om att Israel skulle mörda Hamas ledaren och de visste att Israel använder deras pass för att utföra mordet

 10. johnny
  20 februari, 2010 at 16:40

  Struken kommentar från mentalt störd dåre och mordförespråkare: IP 79.177.60.44 (gissa nationalitet) / Jinge

 11. 20 februari, 2010 at 19:12

  ”…Palestinierna är aldrig förutsägbara, men en sak kan man säga om dem: De böjer sig aldrig! Deras motto är att ”dö som träd”, det vill säga att dö stående! Förr eller senare reser de sig, för det har de gjort inte bara de senaste 62 åren utan sedan slutet av 1800-talet…”

  ja, just detta gör palestinierna som symbol för frihets kamp.
  det är någonting som fascinerar de flesta.
  Hur orkar man stå på egna ben efter 60 år förtryck?
  Hur…? Alltså, hur..?
  med stenar i händerna mot ockupationsmakten som laddades med 200 atombomber…
  Hur? Hur orkar man..?

 12. CeciliaT
  24 februari, 2010 at 18:03

  Suck!

  Min första reaktion på bilden med Blair var, det MÅSTE vara en fejk. Men ingenting förvånar mig längre. Artikeln med Rawia är mycket bra och det var roligt att se att hon får en plats här.

Comments are closed.