Israel det mest antisemitiska landet?

Sverige anklagades för antisemitism av Israel i samband med Aftonbladets artikel som bland annat handlade om organstöld från dödade palestinier. Carl Bildt likaså, han vägrade nämligen att fördöma Aftonbladets sannings-
enliga artikel. Men nu kan alla antisemiter luta sig bakåt, nu är det nämligen bevisat att Israel är världens mest antisemitiska land, för nu anklagar de sig själva för organstöld.

AB/JERUSALEM: ”Israelisk militär medgav i helgen att man tagit organ från kroppar utan medgivande från anhöriga.

Amerikanska nyhetsbyrån AP lade i går kväll ut nyheten om att läkare på Israels rättsmedicinska institut Abu Kabir tagit hornhinnor, hjärtklaffar, hud och bendelar utan tillstånd i samband med obduktioner under 80- och 90-talet.

Nyheten publicerades via AP av flera internationella medier i går. Ursprunget till nyheten är ett tv-reportage som sändes i israeliska TV 2 i fredags kväll med professor Nancy Sheppard-Hughes vid Berkeley-universitetet i Kalifornien. Hon är medicinsk antropolog och en internationell auktoritet på illegal organhandel.

Till den israeliska tv-kanalen hade Nancy Sheppard-Hughes släppt bandupptagningar av intervjuer hon gjort 1998 med

antisemitism

Yehuda Hiss, överläkaren för Israels rättsmedicinska institut Abu Kabir.”

Det ska bli intressant att läsa de israelkramande bloggarna som drivs av diverse ”antisemitismjägare”. Hur ska de kunna skylla detta på palestinier eller antisemiter i väst?

intressant Andra om: , , , , , , , svd1 dn1 ab1 dagen dn scraber t

  19 comments for “Israel det mest antisemitiska landet?

 1. Sara G
  21 december, 2009 at 13:27

  Jag är stum av förundran över att israelisk militär erkänner organstölderna. Vadan denna plötsliga attack av ärlighet?

  • 21 december, 2009 at 13:37

   De är överbevisade – på hemmaplan…

 2. Curre
  21 december, 2009 at 13:30

  …den som gräver en grop…..
  Håller med. Ska bli intressant att följa..

 3. 21 december, 2009 at 13:45

  Tänkte precis tipsa dig om just detta men det behövdes tydligen inte :P

  Vidrigt är vad det är…

 4. palle
  21 december, 2009 at 14:19

  Vad säger vår ambassadör i Israel om utvecklingen? Ska hon nu ställa sig på barrikaderna och uttrycka sin avsky mot antisemitismen so frodas på Israels rättsmedicinska institut?

  Eller ska hon be svensk media om ursäkt?

 5. Daniel
  21 december, 2009 at 14:30

  Det är väl egentligen rätt uppenbart vad dom kommer att skylla på. Antisemitismen är ju uppenbarligen så utbredd så att även dom egna medierna och militären är antisemitisk. För ett annat alternativ såsom att antisemitjägarna skulle ha fel i detta fallet skulle nog aldrig hända.

 6. el persson
  21 december, 2009 at 18:02

  Jag får nog hålla med rubriken.
  Man håller ju på att bygga världens genom tiderna största judiska getto där. Vilket är oroande.
  Judiska getton brukar sluta med katastrof för både gettots innevånare och för omgivningen.

 7. nature
  21 december, 2009 at 18:53

  Trädet har fallit!

 8. MX
  21 december, 2009 at 21:07

  Det som är nytt är väl endast att Yehuda Hiss erkänner organstöld även från palestinier? Resten är ju känt innan men har gjorts upp i godo utanför domstol – och därmed utan något egentligt fällande.

  Men nyheten körs (just) nu även av SVT, vilket är bra.

 9. fofo
  21 december, 2009 at 21:26

  JA, NU FÅR VI SE HUR SPELET RULLAR VIDARE.

  sjuka jävlar………….

 10. Johan
  21 december, 2009 at 22:20

  Det kanske var tänkt som en tidig julklapp till palestinier och övriga Israelkritiker. Nej, det är nog bevisen som Jinge säger. Rädslan för bojott kan ju vara ett annat argument.

  God Jul på Er!

 11. Dan
  21 december, 2009 at 23:51

  Läs kommentarsreglerna! / Jinge

 12. boris
  22 december, 2009 at 00:22

  Ett citat från Svenska Dagbladets ledarsida för fyra dagar sedan:

  ”Att höstens stora Sverigenyhet har varit att vår största dagstidning sprider vandringssägner om organstöld, rotade i antijudiska myter, utan att klandras av regeringen, har knappast byggt broar.”

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/darfor-driver-carl-bildt-israelerna-till-vansinne_3953037.svd

 13. Isa
  22 december, 2009 at 00:39

  Konstigt. Hittar inget om detta i Expressen, Dn och Sd.

  Hur kommer det sig?

  • 22 december, 2009 at 01:13

   DN har den, SvD försöker snacka bort det i ledarbloggen.

   • XA
    22 december, 2009 at 10:58

    Snacka bort ja. Största ansträngningarna kommer nu att läggas på förstruntningen av denna oerhörda fråga. Ett annat ljud i skällan hade dövat både människor och jävlar om det hade varit tvärtom, ickejudar som stulit hornhinnor, hud och organ från dödade judar. Jag vill inte veta hur många böcker hade skrivits om det i generationer framåt. Hur många filmer, teateruppsättningar, operor och diverse högtidlighållanden av brotten.

    Men är det ju bara tvärtom. Det är israeler som avslöjats med fingrarna i de blodiga kropparna. Deras offer. Så det är väl inget? Dessuom har de ju tagit kroppsdelar av andra israeler och gästarbetare. De har visserligen inte själva dödat de två senaste kategorierna, men va fan…

 14. Palestinier
  22 december, 2009 at 07:36

  Nu vet vi att sionisterna och deras allierade och medarbetare har ljugit om Israel organ stöld , deras häftiga upprördhet och reaktion var falsk och syftade till att dölja sanningen om Israel
  Det är också en episod som tar upp historien om hur hela västvärlden har blivit lurad av sionister och deras gelikar , hur länge har de ljuget och vad har de ljugit om

  Det återstå att se vad kommer de att hitta på nu , Jag ser ingen skillnad mellan sionister och deras advokater , Bägge är kriminella

 15. AR
  22 december, 2009 at 12:57

  Är det inte dax för Dilsa Demirbag Sten att be Donald Boström om ursäkt inför hela Sverige? För inför hela Sverige kallade hon hans förmedlande av palestinska familjers misstankar för ”galenskaper” och var så snorkig att hennes ansikte såg ut som en fryst pannkaka.

  Och så vill jag gärna se Anna Veeders nuna idag. Och Cecilia Uddéns med, som så sent som i senaste Människor och tro ondgjorde sig över Donald Boströms artikel.

Comments are closed.