Så är Google Chrome på plats


Som vanligt tillhör jag de första som laddar hem och installerar ett nytt program, ett beteende som alltför ofta slutat med att jag fått en massa extra besvär.


Mina erfarenheter av webbläsare
är tämligen gedigna. Jag har själv kört Explorer, Opera, Netscape, Firefox och även några mer obskyra varianter som jag inte ens minns korrekt namn på. På senare åt har det varit Firefox och Opera som jag använt i första hand även om jag har en del andra installerade. När då Google släpper sin egen browser, låt vara bara i Beta-version, så nappar jag givetvis och installerar.

Så långt inga som helst problem, snabbt och smidigt och den startade snällt och fint. Och det som sticker ut mest är snabbheten. Firefox 3 har fram tills nu varit den snabbaste browsern. Har man mycket gott om tid så kan man använda Microsofts variant, men så mycket tålamod har inte jag. Inom något dygn kommer jag skriva samma sak igen men då kommer jag att skriva; – har man mycket gott om tid så kan man använda Firefox 3.

För det som häftigaste är snabbheten i Google Chrome. Själv har jag haft problem med nya Firefox som har en tendens att dyka lite då och då. Exakt vad det beror på vet jag inte, men det kan ha något att göra med min konfiguration av Vista, men jag är inte säker. I så fall lär det visa sig med Google Chrome också.

Chrome är snabb och snygg. Det går dessutom bra att tanka över alla bokmärken

Google Chrome

och lösenord från Firefox, men jag kan inte påstå att jag testat den färdigt än. Så besökarna här kan antagligen förvänta sig uppdateringar av information om Google Chrome inom kort. Men kör du Vista eller XP så kan du tanka hem den redan nu och testa själv.

Det jag kan säga i nuläget är att – det ser bra ut!

Ladda hem Chrome DN12 IDG1 SvD CS i t

Andra om: , , , , ,

[tags]Google Chrome, Internet, Webbläsare, Browser, Snabbast, Betaversion[/tags]


20 svar till “Så är Google Chrome på plats”

 1. Även jag tankade hem Crome! Visst är den snabb inte tvekan om det uttalandet, men frågan är ”Internet politiskt mångbottnad”. Själv sätter jag en är i att använda samt förespråka ICKE kommersiella lösningar som arbetats fram av hackerkukturen: Linux, Open Office, Firefox osv, osv. Google och Microsoft är för mig två amerikanska storföretag som gör upp dealer med Kinesiska censursamhälle inte ett alternativ! Googles maktposition över Internet är oroande. Mycket oroande! Snart har var och varannan inte bara deras sökmotor utan även deras gmaillösning och nu även webbläsare. Vi vet redan att gmaillösningen spar all information och vem vet till vem vad som händer med all den informationen? Facebooks policy känner vi redan till. Kanske Google redan i dag förser olika makter (CIA) med information från deras användare?

  Nej, motarbeta Google och Microsoft! Tack för ordet.

 2. Google är verkligen innovativa och det är en bedrift att få fram så bra mjukvara på så kort tid. Att göra en webläsare är mycket komplext. Men i sak håller jag med Nature.

  Goggle Chrome fick hela två minuter av min dyrbara tid…

 3. Så länge som licensen är fri och standarder följs, bör webläsaren bara kunna göra nytta.

  Själv väntar jag på Linux-versionen då jag inte fick igång window$-versionen i Wine. Jag tror däremot inte att den någonsin kommer att ersätta firefox på min burk.

 4. Angående att Chrome skulle vara nån sekund snabbare än Firefox, så vill jag bara invända att i så fall kan man ju sätta sig ner nån sekund tidigare framför datorn, så är det lilla problemet löst!

 5. Att Google släpper en webbläsare, som är snabbare än allt annat, renare än allt annat och tar all hänsyn till vad användare gör på webben idag.. Tummen upp!

 6. Efter at ha läst Jinges blogg om Googles webbläsare laddade jag hem den, men jag tyckte inte det var någon höjdare precis. Ingen skillnad mot IE, så Google åkte ut igen.

 7. Hmm… Du Nilsson, tyckte du inte att den var snabbare?

  IE är väl den avgjort långsammaste Browsern. Startar jag IE tar det FEMTON sekunder innan den startar och visar min blogg (startsidan). Samma sak med Googles variant tar mindre än TRE sekunder.

  Firefox 3.0.1 något mindre än SEX sekunder…

  Vista / AMD64 Athlon X2.

 8. Om det är bara snabbheten som räknas så är SeaMonkey på Puppy Linux helt outstanding. Den körs där direkt från ramminnet och är helt immun mot virus, maskar och annat skit som försvinner ut i elektronikens svarta nattmörker när datorn stängs av.
  Rekommenderar en test från CD-skiva utan installation.

 9. Hos mig går det inte snabbare med Googles webbläsare. Har också provat Firefox, men ingen skillnad där heller. Att IE är långsam är ju inget nytt, men de andra läsarna laddar inte snabbare de heller. Jag har dock inte klockat uppstarten av de olika browsers´en. tycker bara att det är allmänt segt med alla
  :-(

 10. Nilsson@

  Du måste ha en låångsam dator eller på tok för lite minne. Jag skulle tro att Chrome går att klocka till 2,5 sekunder medans IE säkerligen kan hamna över 15.

 11. Jag har en 2.4 Ghz och 1.75 GB i ram, XP Home SP2 (installerade SP3 men den ställde till probs så den åkte ut igen), men visst datorn känns nog en aningen seg.

 12. Nilsson@

  Du skulle nog tjäna på att rensa bort lite onödiga program från disken och sedan rensa registret, och köra en rejäl defrag på burken. Vilket påminner mig om att jag ska göra samma sak… :-)

  Att rensa ut cashe, temporära filer och alla gamla skräpprogram som man inte använder brukar göra susen.

  För Chrome är snabbt som attan, märks inte det så är det absolut pesen man behöver kolla upp…

 13. Hehe på vilket sätt ”hjälper” vi google att ta över världen när vi använder google chrome? den är ju opensource!!
  Så länge har jag faktist bara haft goda intryck av den nya browsern, speciellt hastighet!!
  http://www.chromeinfo.net/Google-chrome-speed/chrome-speed-tests/
  Känns som att firefox blir bara segare och segare, och det gillar jag inte. Däremot kan chrome behöva anskaffa sig lite fler plugins och möjligtvis mouse gestures! Men det kommer =)
  go google! :p

 14. Till en början såg browsern bra ut, men ju mer man använder den desto mer brister hittar man. Många gånger har Firefox fungerat både bättre och snabbare.
  Vissa spel laddas inte ens med Chrome, och då säger de själva att webbläsaren är utvecklad för denna generations Internet-användning.

  Att jag inte använder det ännu är dessutom att man inte kan scrolla genom att hålla in mushjulet och så kan man inte stänga av stavningskontrollen. Eftersom jag växlar språk hela tiden får jag röda sträck i alla inlägg och att byta språka är otympligt. Man måste gå in bland inställningarna och sedan stänga av Chrome för att det skall få någon verkan.

  Så i detta stadium, nej tack…

  nature: Intressant det du säger, men hittills tror jag inte vi behöver frukta Google som motarbetar Microsoft lite granna. Konkurrens är alltid bra och ger oss bra produkter. Om de sedan lyckas styra våra liv genom att manipulera alla sökresultat och diverse Internet-upplevelser får vi väl hoppas att det görs för människans bästa. ;)