Idiotfisket på nätet

Ibland undrar jag över hur dumma vissa tror att andra egentligen är. Varje vecka flyter det in ett eller ett par e-postmeddelanden som vill att jag ska lämna inloggningsnamn och lösenord till antingen min ”internetleverantör” eller en fristående site som Facebook, Skype eller Paypal.

Oftast är det illa översatt utrikiska, ibland med häpnadsväckande språkfel. Jag inser motvilligt att det troligen finns människor som är tillräckligt godtrogna för att svara på dessa mail, annars skulle väl företeelsen snabbt försvinna. När det kommer den typen av nätfiske så skulle jag önska att jag hade ett program med extremt skadlig kod, helst något som omedelbart pulveriserade bootsektorn och FAT-tabellen hos mottagaren.

Idioten som döljer sig bakom svarsadressen secured00alert@peoplepc.com skulle jag också kunna tänka mig att skänka till någon institution för plågsamma djurförsök, bara man lyckades fånga in vederbörande. Visst, man kan relativt enkelt skapa en regel som gör att orden ”användarnamn” och ”lösenord” och deras engelska motsvarigheter hamnar direkt i raderade-lådan, men det räcker inte riktigt för mig, jag vill skada kräken – och göra dem illa.

Är det någon som har ett tips så berätta gärna för oss andra.

nätfiske

i Andra om: , , , , it-a idg1 ab1 dn1 av svd1 t

[tags]Nätfiske, Internet, Brottslighet, Spam, Bondfångeri[/tags] + accountupgrade_2009@mail2subscribe.com

  8 comments for “Idiotfisket på nätet

 1. nature
  5 augusti, 2009 at 06:22

  HA ha ha … Det har jag aldrig varit med om. Vem skulle gå på detta?

  Ha ha ha ha …

 2. 5 augusti, 2009 at 06:41

  Sådana mail får mig att skratta varje gång :) Man kan inget annat än att njuta av alla de löjliga försök som görs… men visst tycker jag synd om de stackare som faller för det.

  Bambu i väl valda delar av kroppen kanske?
  http://wikibin.org/articles/chinese-bamboo-torture.html

 3. Rudis
  5 augusti, 2009 at 10:01

  Jag tror inte riktigt att personerna bakom dessa mail tror sig kunna lura personer som har tillräcklig datorvana att driva sin egen blogg. Tror snarare att målgruppen är nya och ovana datoranvändare, kanske pensionärer som just fått upp ögonen för datorer och inte tänker sig för när man får mail från någon förment auktoritet.

  Sedan är det ju uppenbart att det ibland fungerar, annars skulle man ju inte fortsätta att sända ut dessa mail.

 4. Hans
  5 augusti, 2009 at 12:00

  Det finns snubbar som gått in för att jävlas med såna här personer. Typ de som skickar ut Nigeria breven. De mailar tillbaka och säger att de ska sätta in pengar, men de känner sig lite osäkra och ber om nånting för att göra det. Typ, skriva av halva bibeln för hand, fotografera sig med en död fisk på huvudet, etc. De är himla roliga att läsa eftersom förövarna verkligen utför alla knasigheter och skickar foton och sånt. Hittar inte sajten nu, men de är himla roliga historier.

 5. Mansour
  5 augusti, 2009 at 12:18

  Fick detta mail för många många år sedan, tyckte den var rätt rolig. Du kan ju alltid fråga, han kanske inte är å smart och gör det som står ;o)

  DEAR RECEIVER,

  You have just received an Albanian virus.

  Since we are not so technologically advanced in Albania, this is a
  MANUAL virus.
  Please delete all the files on your hard disk yourself and send this
  email to everyone you know.

  Thank you very much for collaboration…

 6. 5 augusti, 2009 at 12:41

  hehe. Jag fick ett mejl från Telias webbtjänst, vilket jag för övrigt inte använder, där de ”bönföll” mig att svara. Det gjorde jag inte. Undrar om de på telia blev ledsna?

  Mattias

  • 5 augusti, 2009 at 14:39

   Nu vid 14.30 så landade detta i min inbox:

   spam

 7. Ingmar
  5 augusti, 2009 at 22:16

  Haha tja såna här figurer verkar arbeta efter den kända hypotesen att ”den siste idioten är ännu inte född”.

  Men egentligen är det väl inte så mycket att skratta åt. En del datorovana och kanske speciellt äldre människor – som ofta tror människor om gott – kan säkert bli lurade av sån här skit. Nej såna här jäkla typer skulle strypas med deras egna tarmar.

Comments are closed.