WikiLeaks hostas av Piratpartiet

Ikväll, samtidigt med Rapportsändningen 19.30, så kom ett pressmeddelande från Piratpartiet. Man berättade att man skulle ta hand om en del av WikiLeaks servers utan kostnad för WikiLeaks.

Piratpartiet: “The Pirate Party will host several new WikiLeaks servers. This was agreed during Julian Assange’s visit to Stockholm last weekend, and the Pirate Party is happy to announce that everything has been finalized. – The contribution of WikiLeaks is tremendously important to the entire world, says Rick Falkvinge, leader of the Pirate Party. We desire to contribute to any effort that increases transparency and accountability of power in the world.”

Piratpartiet har redan tagit hand om The Pirate Bay, vad det betyder vet jag inte riktigt, mer förstås än att TPB fortfarande fungerar trots de rättsliga ansträngningar som pågått och pågår mot verksamheten. En sak som jag tänker på nu när man från PP också lägger sin skyddande hand över WikiLeaks, är att man så snabbt som det går måste ordna med ett utgivningsbevis för sidan så att servrarna skyddas bättre. Sverige är som bekant inte fredat från klåfingriga makthavare, dessutom finns det mäktiga stater som vill sätta P för WikiLeaks. Vi får väl hålla tummarna för att PP ska gå iland med uppgiften.

it , , , , , , , , , ab ex dn svd1 svt gp

  5 comments for “WikiLeaks hostas av Piratpartiet

 1. 17 augusti, 2010 at 22:25

  Politiska partier är som jag läst skyddade av grundlagen. Det vore extra bra om Wikileaks hade ett utgivningsbevis. Då blir det som jag uppfattat journalistik som Wikileaks sysslar med.

  • TF
   17 augusti, 2010 at 22:32

   Utgivningsbevis är på gång. Det jobbas på flera fronter med detta.

   • Donkey
    18 augusti, 2010 at 00:50

    Eh… ”jobbas på flera fronter med detta”… Att ansöka om ett utgivningsbevis i Sverige är pissenkelt och inget som man behöver jobba med på flera fronter. Viktigpetter som försöker få det att låta mer komplicerat än vad det är. Get a life..

 2. Erik
  18 augusti, 2010 at 00:15

  Ett politiskt parti som gör något och inte bara snackar – man blir nästan misstänksam. Är dom verkligen politiker eller är dom riktiga människor. Är inte just definitionen på en politiker ”wind them up and they do nothing”.
  Jag är glad att piratpartiet finns så kanske det kan bli lite förändring i världen… äntligen!

  • 18 augusti, 2010 at 00:21

   Världen är väl en alltför omfattande önskan, jag nöjer mig med att de blir tillräckligt stora för att spela en politisk roll.

Comments are closed.