Morgonrusning i Huvudkommunen – Dagens Bild


Stockholm

Det finns faktiskt vissa stunder då trafiken i Stockholm, eller Fjollträsk som vissa vill kalla staden, är praktiskt taget obefintlig. Men vill man uppleva dessa stunder så ska man befinna sig på plats vid tre-fyratiden under industri-
semestern, då kan det faktiskt vara en hyfsat bilfri stad.

Det syns på bilden att gårdagens luftföroreningar har försvunnit, samtidigt är den bedräglig. Tre timmar senare så fanns det bilköer så långt ögat kunde nå. Och ska man se det värsta scenariot så ska man ta samma bild 07.00 en vardag efter att skolorna börjat.

i Andra om: , , , , , , , , , ab ex svd dn t


5 svar till “Morgonrusning i Huvudkommunen – Dagens Bild”

  1. Ibland är du för djävla rolig Jinge! :-) ”Fjollträsk” !?

    Som gammal norrlänning så skrattar jag så jag håller på att kissa på mig… :-) :-) :-)

  2. Industrisemestern var ett minne blott redan i slutet av förra årtusendet. Vill jag hävda som jobbade på ett stort industriföretag. Är man ute en söndagsmorgon vid sju-åttatiden kan man ta bilder av en lika tom Västerbro ungefär vilken tid som helst på året tror jag.

    Intressant att se hur mycket vegetation det finns vid järnvägsspåren för övrig.

  3. Tilläggas kan att köerna uppkommer därför att folk färdas en och en i sina kära bilar (som har kapacitet för fem personer). Samt att många av bilarna är s k förmånsbilar, vilket innebär att innehavaren själv inte betalar tillnärmelsevis bilens faktiska marginalkostnader. Sammantaget är detta givetvis ett recept på onödig bilism och onödigt köande.
    Men om detta skall vi inte tala , utan snart sätts spaden i marken för nya gigantiska trafikleder…

  4. Det riktigt känns hur lätt luften är att andas på bilden. Jag ser den där trafikleden genom bilfönstret varje vardag, den har aldrig visat sig för mig på det sättet! :-)