Clinton, är det ”Change”?

En märklig skrivning i Aftonbladet förbryllar mig, Hillary Clintons make har uppenbarligen varit tvungen att godkänna att hustrun skulle få utses till utrikesminister. Det tycks ha något att göra med en stiftelse som den f.d. presidenten driver, men Aftonbladet förklarar inte hur, så läsarna får gissa.

AB: ”Hillary Clinton närmade sig möjligheten att få jobbet efter att Bill Clinton gått med på de villkor och begränsningar som krävdes för att hans hustru skulle kunna bli Barack Obamas utrikesminister.”

Jag läser just nu Barack Obamas ”Memoarer”, Min far hade en dröm, en bok som jag kommer att återkomma till inom ett par dagar. En lustig detalj är att han tydligen kallades ”Barry” av sina närmaste, och min bild av honom som person är att han alltid har varit en streber. En mycket begåvad sådan, och därför känns det underligt att läsa att han har för avsikt att utse sin främsta rival i primärvals-
kampanjen till utrikesministerposten.

En annan sak är att det är många vänner och kollegor till paret Clinton som nu får framskjutna poster i den kommande administrationen. Möjligen är det av taktiska skäl som dessa utses, eller också kan det vara just på grund av deras erfarenhet. Man ska inte glömma bort att ”Barry” bara har varit involverad i den nationella politiken ett par år, det verkar rimligt att han kan behöva ett antal gamla rävar vid sin sida. Han kanske ska akta sig för så gamla män så att det inte går för dem som det gjorde för USA:s justitieminister dock, han föll ihop mitt under ett tal igår men lär vara på bättringsvägen.

Talkshowvärdarna driver med Bush efter bästa förmåga, jag antar att de är mycket bekymrade över hur de ska fortsätta att driva med presidenten efter 20 januari. Obama har talets gåva och lär inte se så totalt förvirrad ut som George W Bush när han talar till folk.

Att Obama utser Hillary Clinton ger dock ett antal givna skämttillfällen. Letterman skojar jämt om hennes byxdress, och hur det går med den ”change” som Obama lovat när det sitter en Clinton i regeringen, och ett flertal av de andra har ett förflutet i Clintonadministrationen kan man undra. Hillary hade väl antagligen varit lämpligare som sjukvårdsminister dessutom.

Men antagligen är det något som Obama tvingats till av näringslivet. AB1 DBL SvD VG it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Obama, Barry, Clinton, Hillary, Utrikesminister, Change, Vita Huset, Regeringen, President, Politik[/tags]

  11 comments for “Clinton, är det ”Change”?

 1. Johnny
  21 november, 2008 at 11:10

  ”En mycket begåvad sådan, och därför känns det underligt att läsa att han har för avsikt att utse sin främsta rival i primärvals-
  kampanjen till utrikesministerposten.”

  Obama är ju stor beundrare av Abraham Lincoln, republikanske advokaten från Illinois, som efter inbördeskriget enade nord och syd, han visade ”storhet” genom att bilda en regering med politiska motståndare, så nu skall väl Obama göra något liknande genom att utse Hillary Clinton för att visa hur stor och vis han är, det är sådan där politisk skit som politiker ägnar sig år för att putsa på sina vackra egon, medans finans- och ekonomikrisen rasar för fullt och miljoner människor riskerar att förlora jobb och hem.

  Men var bara lugn, Obama kommer att fortsätta i god amerikansk ansvarslös politisk stil med att sänka skatter och höja utgifterna och skapa ännu större budgetunderskott och statsskuld och finansiera med tryckta pengar, varför bry sig man kommer aldrig att kunna betala statsskuld eller pensioner, lika bra fortsätta den kortsiktiga inflationspolitiken och hoppas att det håller till nästa val och USA kommer till slut att gå samma väg som Zimbabwe och amerikanerna kommer att jobba som hembiträden och trädgårdsmästare samt fruktplockare i Mexico och Kanada. Så nog kommer det att bli rejäl Change i Amerika.

  Annars tror jag Hillary Clinton skulle bli en bra utrikesminister, välkänd, vältalig, duktig, fighter och ser rätt bra ut. Betydligt mer stimulerande än John Kerry som är så tråkig att tänderna lossnar, men det är förstås bara min egen personliga uppfattning.

 2. 21 november, 2008 at 11:55

  Erbjudandet om att bli utrikesminister kunde i så fall lika gärna ha gått till McCain. Cue up the BeachBoys.

 3. haddock
  21 november, 2008 at 11:56

  ”Obama har talets gåva och lär inte se så totalt förvirrad ut som George W Bush när han talar till folk.”

  Nåja, när han står utan manus är han inte lika flödande. Det vore iofs nästan löjligt? Men han har det där som akademiker ofta gör för att behålla ordet ”ehhhhhhhh”, ”ömmmmmmmm”, ”ummmm”. Det är inte sådär jätteelakt, det är ju ett tecken på att han faktiskt tänker medans han talar, men det är väldigt mycket ”öh”-ande när man lyssnar på oförberedda frågor.

  Därför är det bästa och elakaste epitet jag hört om Obama – Wizard of Uhs!

 4. Palestinier
  21 november, 2008 at 14:02

  Barack Obama lovade en förändring men han ljuger och fortsätter på samma väg som Bush , Han valde medarbetare som är kända för att vara lojala för Israel och sionister och detta kommer att försvårar fredsprocessen i mellanöster
  1 – vice presidenten Biden som sa det finns ingen bättre vän till Israel än honom och han tillade jag har tillbringat 35 år av min karriär för att hjälpa Israel , jag skulle inte stått med Obama om han inte delar samma engagemang för Israel
  2 – Rahm Emanauel sionist som ska hantera amerikansk inrikespolitik för Israel
  3 – Dennis Ross sionist och palestinsk hatare ska hantera fredsförhandlingarna för Israel och mot palestinierna , denna man är väl känd för att vara fanatiker , han har saboterat Camp David förhandlingarna mellan Israel och palestinierna
  4 – Hillary Clinton som ska vara ansvarig för USA:s , utrikespolitik och hon är en skit stövel som hatar allt som heter palestinier , en fientlig och rasist

  Vi palestinier kommer inte att ha det så lätt och någon förändring kommer inte att bli

 5. Johnny
  21 november, 2008 at 15:08

  Om Hillary utses så blir Clinton anhängarna glada och enigheten i partiet blir bättre.

  Ungefär som när Reinfeldt (nymoderat, vänster) utsåg Bildt till utrikesminister så blev gammel moderaterna (höger) glada och det verkar enande på partiet.

 6. Mr.T
  21 november, 2008 at 15:46

  Vet Jinge varför han kallas för Barry?

  Hans riktiga namn är inte Barack Hussein Obama, hans riktiga namn är Barry Sotero, dessutom så har han fortfarande inte visat sitt födelsebevis som påvisar att han faktiskt är född i USA och inte i Kenya där hans far bor..

  Fattig familj som har råd med privatskola?

  http://abcnews.go.com/nightline/Story?id=3082803&page=1

  ”And while the school is elite and wealthy, the young Obama was not.”

  Obama gick även i skola i Indonesien..

  ”And the younger Barack was known as Barry by one and all when he moved from Hawaii to Indonesia at age 6 to live with his Indonesian stepfather.

  Obama’s mother tutored him with three-hour English lessons before he set off for public school in the Indonesian capital Jakarta, where the young student, although a Christian, received Islamic instruction perhaps once a week.”

  http://www.newsmax.com/insidecover/barry_obama_newsweek/2008/03/24/82747.html

  Denna person är allt annat än vad folk tror..
  Vänta er stora förändringar i Januari..
  Vi får väl se vad som händer, vem vet, kanske McCain blir president till slut iaf!

 7. 21 november, 2008 at 16:15

  Hans mamma gifte om sig med en man från Indonesien och han flyttade dit med henne från Hawaii som liten grabb. Möjligen tog de mannens familjenamn men hans riktige biologiske far hette Barack Obama och träffade hans mor då han studerade i Hawaii op universitetet där.

  hans riktiga namn är Barack Hussein Obama.

  Sprid inte en massa dynga!

 8. Mr Biz
  21 november, 2008 at 17:13

  Palestinier #4:
  Håller med! Det här ser inte bra ut men bilden av Yitzhak Rabin, Bill Clinton och Arafat i Oslo med fredsavtalet den 18 september 1993 borde utmanande finnas kvar även i Hillarys minne och som utrikesminister har hon nu chansen att uppnå och trumfa gubben Bills främsta prestation. Ge aldrig upp!

 9. lasse wilhelmson
  23 november, 2008 at 16:37

  Mr Biz: ”Ge aldrig upp”

  Israel kommer aldrig att släppa kravet på att vara en judisk stat, vilket är oförenligt med palestiniernas oförytterliga rätt att återvända och en livskraftig palestinsk stat. Oslo var bara ett sionistiskt trick för att vinna tid för att etablera mer ”facts on the ground”. Det har alltid bara funnits en princip för fred: lika rättigheter för alla mellan Medelhavet och Jordanfloden, oavsett var Arafat trodde.

  MVH

  Lasse W

 10. Mr Biz
  23 november, 2008 at 19:40

  Lasse W #10
  Jag vill ändå tro att ju mer tid de måste ägna åt att skapa bilden av möjlig fred kommer de också att snärja in sig själva mer och mer tills de står där med skägget i brevlådan. Men du har naturligtvis rätt – det var trick och illusioner som nu efter alla år blivit accepterade som fakta med nobelpriserna och allt.

  Hur som helst så visar Gilad Atzmon en kanske framkomlig väg på ett sätt som den store Wittgenstein skulle applåderat:
  palestinethinktank.com/2008/10/21/gilad-atzmon-tractatus-logico-palestinicus/

  Ge aldrig upp! :-)

 11. lasse wilhelmson
  23 november, 2008 at 22:08

  Det är de som sitter fast i Oslo som har gett upp, eftersom det innebär en acceptans av den rasistiska apatheidentiteten på stulet land.

  Atzmon säger det jag säger i min gästblogg här hos Jinge ”Om palestinarörelsens enhet och utveckling”, fast på sitt sätt.

  ”In Loving Memory Of America”, dvs det som var… av en av världens fn främste jazzsaxofonister som är född i Israel och lever i självvald exil i London: Gilad Atzmon:

  http://www.gilad.co.uk/

  MVH

  Lasse W

Comments are closed.