SD-Almqvist polisanmäld – Igen!

Erik Almqvists egna säpo-vakter tvingades förra helgen omhänderta sitt eget ”skyddsobjekt” sedan han bråkat med en vakt på en av krogarna vid Stureplan. Säpovakterna tvingades överlämna riksdagsmannen till ordningspolisen, och nu är han även misstänkt för – narkotikabrott.

AB: ”Efter att ha varit på kräftskiva förra helgen hamnade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist i handgemäng med en av vakterna på en nattklubb på Stureplan. När de ville vidare in på klubbens vip-våning blev det stopp och diskussion uppstod. Därefter går historierna isär.

Vakten har anmält Almqvist, för våld mot tjänsteman efter att ha fått en knuff i bröstet, och för hatbrott för att ha skrikit ”blattejävel”. Polisen misstänker även Erik Almqvist för narkotikabrott eftersom han enligt anmälan ”flipprar med fingrarna, har stora pupiller och muntorrhet”.”

Att han anmälts för hatbrott är knappast speciellt förvånande, jag undrar dessutom vilken gång i ordningen det är. Efter detta så har Almqvist lagt ut personuppgifter på vakten som anmälde honom på Facebook.

AB: ”Han har även skrivit om händelsen på bland annat Twitter och Facebook. I ett inlägg publicerade han ett utdrag med vaktens personuppgifter från upplysningsföretaget Ratsit. I ett annat länkade han till vaktens Facebook-sida.

Det ledde i veckan till en ny anmälan om förtal alternativt förolämpning.”

Jag tycker att det är bra att Säkerhetspolisen har livvakter som följer med dessa SD-riksdagsmän. Det hindrade Almqvist från att misshandla vakten ännu mer. Rimligen borde det betyda att brottsligheten bland dessa riksdagsmän sjunker, dessutom blir det tydligt att de ger sig på folk med utländsk bakgrund, något som tydligen gäller den misshandlade vakten på Stureplan.

Vilka som satt i den omtalade VIP-avdelningen på krogen är okänt, men man kan väl gissa att det rörde sig om kollegor från Riksdagen, kanske Fredric Federley och Annie Lööf, och andra från Stureplanscentern? Jag har tidigare skrivit om Almqvist här och här! Sedan kan man ju undra om inte dessa Säpo-vakter bör ha extra betalt när de ska vakta SD:s riksdagsledamöter, de tvingas dels skydda riksdagsmännen men får också skydda allmänheten från dessa riksdagsmän.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 sr svt

  13 comments for “SD-Almqvist polisanmäld – Igen!

 1. Alfons
  11 september, 2011 at 09:26

  tro mig, vakten var nog fullt kapabel att spöa skiten ur lille Erik:)

 2. lingon
  11 september, 2011 at 09:53

  Är det underligt att gemene man beter sig som de gör när de har landets ledarskikt som förebilder?!

 3. Anders Bergström
  11 september, 2011 at 10:36

  Jag undrar när domen faller någon som har ett datum när den här soppan går upp i rätten?

 4. Chamoun
  11 september, 2011 at 11:03

  det här partiet är omoget och många av de är fd brottslingar och ser man de i riksdagsdebatter så borde varenda en skämmas över att ens förlita sig på ett sådant omoget parti.
  de kan inte ens debattera som civiliserade människor och väldigt hatiska är de också när de hela tiden drar alla muslimer över en kam.
  det är bedrövligt att vi har ett sådant faschistiskt parti i riksdagen och om de blir större och större då kommer det inte att bli lätt att vara invandrare i Sverige i framtiden.

 5. Ebert
  11 september, 2011 at 12:25

  Man ska nog inte ha någon större tilltro vad krogvakter (entrévärdar) säger, vad man än tycker om Almqvist. Jag väljer att se detta som en winwin-situation, förutsatt att någon åker dit.

  Intressant att Sakine Madon kommenterat Almqvists egen utsaga på hans FB-sida, hon verkade köpa hans version helt.

  • 11 september, 2011 at 13:29

   Hon gillar väl inte Stureplan?

   • Ebert
    11 september, 2011 at 14:04

    Det vet jag inte, jag tyckte det mest var lustigt att de är kompisar på Facebook och till den grad att hon kommenterar hans inlägg.

  • Leif Kjellberg
   11 september, 2011 at 21:52

   Min tilltro till ordningsvakter/krogvakter/entrevärdar är låg.
   I det här fallet verkar det som om säkerhetspolisens livvakter, högst sannolikt spik nyktra och kompetenta poliser, (jag har haft förmånen att känna några personer från SÄK, och de tillhör inte poliskårens bottenskrap) tvingades omhänderta sitt skyddsobjekt.

   • Martin F
    12 september, 2011 at 00:11

    Jag har inga dåliga erfarenheter av ordningsvakter i krogmiljön men då håller jag ju mig å andra sidan till den gyllene regeln, käfta INTE emot en ordningsvakt i något sammanhang oavsett hur ’rätt’ du har.

    Då Almqvist dessutom ska ha varit på fest innan var han nog rätt dragen och min egen erfarenhet är att ens omdöme inte är det bästa när man fått lite innanför västen ;)

    • Sten
     12 september, 2011 at 09:03

     Du har inga dåliga erfarenheter av ordningsvakter för att du inte käftar emot oavsätt hur rätt du har? Det skulle jag kalla just dåliga erfarenheter.

     Jag har förövrigt hört att Almqvist hade både huggtänder och drack blod tidigare på kvällen. Sen har en kusin till hans moster i Mjölby en svensk flagga på tomten. Hemska människor det där.

     • 12 september, 2011 at 09:26

      Jag har förövrigt hört att Almqvist hade både huggtänder och drack blod tidigare på kvällen. Sen har en kusin till hans moster i Mjölby en svensk flagga på tomten. Hemska människor det där.

      Man kan skoja mycket om SD faktiskt, själv tycker jag förstås att det är skönt att Säpo sköter jobbet, http://jinge.se/mediekritik/har-bjornligan-lurat-sapo.htm

 6. Leif Kjellberg
  11 september, 2011 at 13:37

  Vem fan gillar Stureplan?
  SD verkar allt mer som det enkla gäng gatuboxare som de alltid varit även om de bytt bombarjackorna mot kostymer och slipsar.

 7. Ave
  11 september, 2011 at 18:16

  Tycker de e bra att SD gör bort sig mer o mer, bra att folk får se vad de är för slags människor som skall vara med & styra.

Comments are closed.