Åkessons krokodiltårar


Sverigedemokraternas ungdomsförbund åkte till Estland för att diskutera politik och taktik, på överfarten sjöng de Horst-Wessel-Lied, som också kallas Die Fahne hoch. Det är nazisternas ”nationalsång”. ((http://sv.wikipedia.org/wiki/Nazityskland)) Det visar tydligt ur vilken mylla SD:s politik kommer. På samma resa stal de en radioreporters bandspelare, det troliga är att de kastade den överbord.

AB: ”Jimmie Åkesson hade inget förband. I stället spelades partiets valsång från 2010: ”Vi tar tillbaka vårt land”. Föreställningen att vi lever i ett land ockuperat av främmande makter är så galen att den egentligen inte har i en seriös politisk diskussion att göra. Än mindre från Olof Palmes gamla scen i Almedalen. Och definitivt inte mindre än ett år efter massakern i Norge…

…Sverigedemokraterna har sina rötter i den svenska nynazismen. Men det var länge sedan en sverigedemokratisk företrädare på nationell nivå var så öppet intolerant som Åkesson var i går. På lokal nivå är det dock vardagsmat. Som Sven-Erik Karlsson från Sverigedemokraterna i Högsby som gjort upprepade utspel om att Sverige borde bevilja Anders Behring Breivik politisk asyl.”

Att massmördaren Anders Behring Breivik förknippas med Sverigedemokraterna är inte så underligt, han delar SD:s uppfattning om att muslimerna håller på att invadera Europa, och han själv anser att SD är det enda vettiga politiska partiet i Sverige. Vi kan alla föreställa oss vilka konsekvenser det skulle få om Jimmie Åkesson och hans partikamrater fick majoritet i Riksdagen och därmed den yttersta politiska makten.

SD är inte anhängare av yttrande- och åsiktsfrihet, skulle de ha makten så skulle undertecknad i bästa fall fängslas. Jag kan nämna att jag hotats åtskilliga gånger av människor som är medlemmar i SD eller sympatiserar med gruppen. Jimmie Åkesson anser att SD är förföljt av sina kritiker, bara han kom till makten så skulle alla få se vilket fint parti SD är. Det är alla andra partier det är fel på, vilka konsekvenser ett sådant resonemang skulle få är lätt att inse.

it Andra om: , , , , , , , ab123456 gp123 ekot dn123456 svd1234567


8 svar till “Åkessons krokodiltårar”

  1. För en gångs skull negligerar inte media SD:s nazistiska förflutna, det var ju uppfriskande. Annars verkar de låtsas att SD är ett vanligt parti och bortse ifrån att de är sprungna ur ett gäng organiserade rasister som drev omkring i gäng och hotade invandrare och meningsmotståndare, en pöbel som klottrade och vandaliserade. Media har tidigare gjort jobbet enkelt för SD att tvätta bort sitt nynazistiska förflutna och deras förflutna som ligistgänget BSS. Våldet har alltid varit central i den rörelsen.

      • Jodå, silkesvantarna har varit på i många år nu. Att det är ett gammalt huligan/ligistgäng som bildat parti, det är de flesta yngre än mig ovetande om och det beror på det jag säger, att media har låtsats att SD är ett parti ibland andra. Inget annat parti hade kunnat ha sådana nötter i kommunerna och inte bli ställda till svars för dem på riksplanet.

  2. Det framgår inte vad det är du diskuterar, länka gärna till seriösa media! / Jinge

  3. Jag gillar dock inte ABs ordval på en punkt. Dessutom är det tyvärr alldeles för vanligt. Det är när man talar om Jimmie Åkessons gäng som ”nynazister”. De är NAZISTER. Samma skrot och korn som Adolfs gäng i Tyskland.
    Däremot är jag inte säker på att du ”… i bästa fall fängslas”. Utgången torde bli densamma, bara rubriken, och platsen, skiljer: ”misshandlad till döds av okända” respektive ”självmord genom att upprepat slå huvudet i väggen och kasta sig handlöst mot golvet”.

    • Nytt finns det, de är för Israel och väldigt nära israeliskt rent politiskt. Man kan knappt komma förbi deras sidor utan att hitta israeliska flaggor och pro-israeliska uttalanden. PI/Avpixlat hade förbud mot kritik av Israel.