WordPress 2.5 suger!


När nya WordPress 2.5 släpptes plockade jag hem den direkt. Jag är, precis som många andra, väldigt nyfiken på nya program-
versioner.


Vis av tidigare erfarenheter
så valde jag att inte uppdatera min hemsida direkt utan valde att installera den på min testblogg. Det är ett bra sätt för att förvissa sig om att ingenting går käpprätt åt skogen, samtidigt som man lär sig förstå nya funktioner och kolla att alla plugins fungerar som de ska.

Men igår visade det sig att jag är långtifrån vis av tidigare erfarenheter. Jag installerade 2.5 och idag ångrar jag mig bittert. Hela 2.5 känns som en betaversion av något som är illa genomtänkt och den borde inte ha släppts överhuvudtaget. Dessvärre bygger den om databasen under installationen så den är irreversibel i nuläget. Man kan givetvis slänga på sin senaste backup, men det är krångligt, dessutom så skriver jag så pass mycket att de senaste bloggposterna i så fall inte kommer med.

Jo jag vet, dessa kan jag kopiera och lägga in på nytt efter att jag lagt tillbaka en backup, men dessvärre försvinner i så fall över 100 kommentarer som skrevs igår. Så lyd ett gott


råd från en gammal man, behåll version 2.3.3 eftersom det är en stabil version utan en massa glitter på administrationssidan. För det är exakt så jag upplever den nya versionen, en modernare design på adminmiljön, en design som definitivt försvårar för den som bloggar.

Att man aldrig lär sig…

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Wordpress, WP 2.5, Bloggosfären, Ny version, Strul, Buggar, Betaversion, Admin, Bloggar, Bloggverktyg[/tags]


8 svar till “WordPress 2.5 suger!”

 1. Det värsta är att jag rekommenderade Lasse Strömberg att uppdatera igår.. :-(

  Ja det lär nog komma en 2.5.1 mycket snart…

 2. Jag hade ju dessutom admin-theme (Tiger) och dropdown menyer. Det sket sig ju totalt i 2.5. Har fått ordning på gränssnittet med en ny plugin (fluency) men det finns saker som verkligen är under all kritik. Sen måste man byta svenska översättningen också.

  Men nu kan jag iallafall köra bloggen. Men rådet är nog precis som andra säger att vänta med uppdateringen.

 3. Jag installerade det med en gång, som jag i princip alltid gör, men jag upplever det som en förbättring faktiskt. Det känns mer responsivt i det administrativa interfacet, för min del.

 4. Mer ”responsivt” !? :-) Inte speciellt intuitivt i alla fall…

  Hur editerar du en kommentar t.ex.?

  Jo jo, det går men inte är det speciellt självklart hur. Men 2.5 är ett nerköp, rakt av. man vänjer sig säkert men än så länge har jag reagerat på ett FLERTAL försämringar, bland annat widgethanteringen.

  OCH: Kan du placera en bild så att texten flyter runt den? Berätta gärna hur, det som var så enkelt i 2.3.3

 5. Tja alltså, jag hade problem innan med att när jag skrev långa dryga textinlägg blev själva ”editorn” segare och segare, till slut var den som sirap.

  Alla andra funktioner (som jag normalt sett använder) har jag hittat relativt omgående. Men det hela beror ju på vilka funktioner man använder och vad man prioriterar.

 6. Ja Lennart! Man bygger om tabeller, lägger antagligen in ett par nya. I alla händelser tycker jag att man bör avvakta 2.5.1 och INTE hoppa på denna. Men har du ingen testblogg du kan testa på?