Tippa koskit Wanja!

Nu startar LO sin kongress och det sägs att bunten med handlingar som ombuden har att ta del av, och ta ställning till, väger närmare fem kilo.


Media talar idag
om de svårigheter som LO står inför och kommer dessutom med ett antal förslag om hur man ska kunna gå framåt. En del av dessa handlar om hur man ska lyckas engagera unga men jag är rädd för att man inte kommer någonstans utan att visa med praktisk handling i stället för att komma med en massa tomma ord. Säga vad man vill om det fackliga arbetet i Sverige, men inte har man lyckats engagera allmänheten i facklig kamp på samma sätt som man gjort i t.ex. Frankrike.

Franska bönder har tippat tonvis med gödsel utanför parlamentet, fiskarna i landet har tippat tonvis med – död fisk. Sådana aktioner ger givetvis politiskt utslag, men det märks också i medlemstillströmningen. I Sverige har den borgerliga högerregeringen sagt sig vilja värna facket, men i praktiken tog man bort avdragsrätten för fackavgiften som första åtgärd. ”- Men vi värnar om facket”, sade man med fingrarna korsade bakom ryggen.

En sådan lögn är värd 50 sopbilars innehåll och 50 ladugårdars gödsel. Är man osäker på var det ska tippas så rekommenderar jag ett område runt Fredsgatan och Strömgatan samt

Helgeandsholmen både på Drottninggatan och på Norrbro. Ungdomarna skulle älska det, liksom diverse råttor och fiskmåsar…

Karta bifogas… AB1 DN

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Facket, Kongress, LO, Ungdomar, Facklig kamp, Avdragsrätten, Högerregeringen, Medlemsvärvning, Politik[/tags]

  5 comments for “Tippa koskit Wanja!

 1. Sara G
  31 maj, 2008 at 11:41

  ”- Men vi värnar om facket”, sade man med fingrarna korsade bakom ryggen
  Det är dagens sannaste kommentar, besk som malört att bita i…

 2. palle
  31 maj, 2008 at 12:06

  Håller med dig Jinge, vi svenskar är allt för lite bångstyriga. Vi har en del att lära av fransmän.

 3. 31 maj, 2008 at 12:25

  Skit ska skit ha!

  Rätta takter Jinge…..men det är dom nog för fega för, byt ut LO höjdarna.

  Nytt blod friska krafter det är vad facket behöver.

 4. Robban
  31 maj, 2008 at 18:24

  Bra skrivet Jinge! Det är banne mig ruter i dig!

  Synd bara att LO-topparna är så attans fega. De kröker rygg för minsta lilla kritik från borgerlighetens sida, t ex när man skickade ut brev till folk som bodde närmast borgerliga riksdagsledamöter för att protestera mot den kommande försämringen av sjukförsäkringen.

  Fortsätt skriva Jinge. Du är den enda vänsterbloggare som talar klarspråk om saker o ting i samhället.

 5. 1 juni, 2008 at 11:24

  Robban: ja det är fan i mig helt otroligt! Liksom en massa sossar som går och BER OM URSÄKT till borgarna för det här! De som gjort det kan dra åt helvete allihop!

  När LO för första gången på länge sticker näsan ovanför vattenytan börjar de yra om ”att legitimera galningars handlande” och annan defaitistisk smörja!

Comments are closed.