DN positiv till slöja / hijab


Idag är Dagens Nyheter positiva till Hajib på ledarplats. Det är en glädjande sak när det kommer från liberalt håll.

DN: ”Den svenska inställningen till invandrare är motsägelsefull men på det hela taget tolerant och fördomsfri. Däremot oroar en latent fientlighet mot muslimer.”

Förra valrörelsen så gjorde det liberala partiet sitt till för att propagera för att skolan skulle samarbeta med SÄPO, och mer lär det bli nästa valrörelse. För då ska man försöka ta röster från Sverigedemokraterna, partiet som har samma förebilder som folkpartiet, Det Danska Folkpartiet.

En gissning blir att främlingsfientligheten kommer att bli ett genomgående tema för (fp) då. Hoppas att DN är tillräckligt oberoende för att sätta ner foten då…

Andra bloggar om: , , , ,

Läs oxo Svensson

[tags]Islam, Hijab, DN, Mediekritik, Politik[/tags]


59 svar till “DN positiv till slöja / hijab”

 1. Den här blogposten handlar mera om Jinges oro för främlingsfientligheten som växer än om Islams nackdelar, om ni läser ordentligt vad Jinge skrivit här ovanför.
  Jag undrar vilka som har missförstått det hela? Och till den milda grad, så att Jinges intentioner blir till det motsatta.

 2. Och nu till tillbaka till ett sidospår ovan: Christer W – Var det en fråga du ställde om Hemsjön? Jag undrar om inte det samiska namnet för Hemsjön också är Urtimjaur precis som orten i närheten, men jag är inte så hemma i Sápmi så lång norrut, så jag kan ha fel.

 3. Urtimjaur ligger väl norr om Jokkmokk i Muddus nationalpark. Jag hade en kompis som hade ett hus där förr. Mygghål nummer ett utan konkurrens. Hemsjön är den stora bosättningen som ligger norr om Ritsem. man kan åka bil dit sommartid, men det är en gropig smal grusväg. Det är bara renskötande samer som bor där. Dvs 20 mil in från Porjus, förbi Stora Sjöfallet och ända fram till Ritsem, norr om Akkasisen. Därifrån är det ngn mil norrut i Sarek till Hemsjön.

  (Där såg jag tre kungsörnar på en och samma gång..)

 4. Gör man en så uppenbar fadäs att man missuppfattar ämnet för blogposten och inte vill stå för det, så kan man tydligen lätt prata bort misstaget.
  Synnerligen infantilt!!!

 5. Sara G, frågan berodde på att jag hittar rätt bra där uppe och många platser känner jag bara till under sina samiska namn eller i det få fall de förekommer på finska. ( jag hittar så pass bra att jag brukar glömma kartorna hem, ibland har jag fått för mig att traska över till norge, utan karta också)

 6. Gina:

  19:e september dränker den anti-muslimska fascisten Bratt Imam Keilani i gyttja i inlägget som du refererar till. 21:a september tar han tillbaks det genom att i ett brev till Keilani uppge att till och med han har nu fått reda på att Keilani har dementerat uppgifterna i artikeln. Med Jinges tillåtelse lägger jag in länken på hans blogg för allmän beskådan (http://hansiwanbratt.wordpress.com/). Allt som hade behövts var 5 sekunders tillägg av efterforskning. Jag tycker dock inte att jag ska behöva göra folks hemläxa, speciellt inte när de är så explicita med att påpeka dem och så säkra på sin ståndpunkt, för att i nästa stund slå undan fötterna på sig själva genom att undervärdera sin egen trovärdighet. Jag ska inte heller behöva påpeka källkritik och flexibilitet i informationsinsamling när man ska ge sig in på debatter, det förutsätter ju (förhoppningsvis) alla seriösa debattörer att andra deltagare har med sig i bagaget. Det var ju inte så länge sen både det ena och det andra hamnade i soporna och nu plötsligt ska det vara mitt personliga tillkortakommande att jag inte omedelbart kröp ur papperskorgen för att förklara mig. Det är så typiskt! Du kan inte släppa det där med att jag bara SKA spela på dina regler, utan även går ett steg längre och spelar offer för fyrtiofjortonde gången genom att göra mig till en bov som har inget annat för sig än att orättvist och orättfärdigt ge sig på stackars dig med personangrepp. Jag kan faktiskt inte göra något åt saker osm är självklara, såsom när de svart på vitt står i en text, precis som att jag inte kan göra något åt att du inte tittat genom Bratts blogg. Jag tycker att jag är nog tydlig med mitt uppsåt och mitt sätt att uttrycka mig och accepterar inte för fem öre, att försättas i en lägre position, speciellt inte när de är baserade på fördomar. Speciellt när det handlar om mig och min livsstil. Du uppger osäkerheten i dina uppgifter, men ändå känner att du har haft mer rätt i dem – för böveln, är det en Egyptisk pyramid jag försöker konversera med? Ifall du dömer ut allt detta som triumfering så är det endast ett solskensexempel på den offerinställning du hela tiden smetar ut.
  Faktum är att jag för mitt liv inte kan förstå varför denna s k ”diskussion” skulle föras med dina parametrar som grund. Du skulle fråga ut den åtalade och jag skulle snällt bara le och slänga ut sweet nothings och klargöranden. ”Allt jag hade behövt göra var att säga si och skriva så”. Det upprepar sig om och om igen och har även fått mig i en upprepningsrondell, och nu plötsligt ska jag skämmas för Saudiarabien. Alla uttalanden baseras på dina egna ord i denna tråd och om den utmaning de utsätts för inte faller dig i smaken så beror det på den fientlighet som de så flagrant manifesterar, eller hur var det du själv uttryckte det ”förutfattade meningar bestäms av mottagaren…”. De vidriga sexistiska anti-islamiska argumenten har förtjänat att utmanas för den klena bild de vill utmåla av islam, men det är tragiskt att den har övergått i begjutning av offerverksamhet. Hade vi levt i ett annorlunda värld så tror jag nog att den typen av åsikter hade tvingat mig till att bli en kopia. Den här farsen är för oförnuftig för min smak, jag begriper mig inte på dina hopp och påhopp och ärligt talat så är jag inte intresserad av att göra det längre. Det finns många fler som är intresserade av diskussioner utan arrogans, offermentalitet och rättshaveri. För min del är diskussionen och närvaron i denna tråd avslutad. Nu ska jag äta min middag efter dagens fastande.

  PS. Vill du veta varför Saudier gör som dom gör – fråga Saudiska myndigheter. Ambassaden är enligt mig bästa kortet, telefonnummer 08-23 88 00. Det är en vild gissning men för böveln, vad är livet utan sina risker….DS.