Syrien – brittiskt provokationsförsök läcker ut på internet (Britamgate)
Voltairenet och Nyhetsbanken rapporterar att en ”talande läcka” upp på Internet 22 januari då den brittiska försvarstentreprenören BRITAM fick sin server hackad. Det viktigaste dokumentet är ett mail daterat på julafton 24 december 2012 från en av Britams direktörer David Goulding till en annan chef på företaget, Phillip Doughty, som tidigare varit officer i de brittiska specialstyrkorna SAS.

Jag har tidigare rapporterat här att den brittiska tidningen Daily Star skrev 26/8 i artikeln, “SAS jagar biologiska vapen” att “nästan 200 elittrupper (SAS och SBS trupper) i eller nära Syrien är på jakt efter massförstörelsevapen. Daily Star hävdar också att dessa elittrupper (SAS) åtföljs av personer från underrättelseorganisationerna MI6 och CIA, och av franska och amerikanska soldater.

Nätdiskussionen.
”Phil. Vi har ett nytt erbjudande. Det handlar om Syrien igen. Qatarierna föreslår en attraktiv affär och svär på att idén är godkänd av Washington. Vi måste leverera CW (chemical weapons=kemiska vapen) till Homs, en sovjetisk G-granat (explosiv projektil fylld med gas) från Libyen som liknar dem som Assad bör ha. De vill att vi ska använda våra ukrainska personal som ska tala ryska och göra en videoinspelning. Ärligt talat tror jag inte det är en bra idé men de föreslagna beloppen är enorma. Din åsikt?

Vänliga hälsningar David”

Syftet är med stor sannolikhet att förbereda en provokation.Britam skulle alltså använda sin ukrainska personal för att göra en videofilm som felaktigt dokumenterade Assad-regimens förberedelser för gaskrig. I de läckta dokumenten finns uppgifter om 58 ukrainska medborgare som arbetar för Britam Defence Ltd i Irak.

DN skrev redan 23 juli ”Barack Obama varnar Syriens president Bashar al-Assad för att använda sina kemiska vapen”
Enligt Syriens informationsminister Omran al-Zoubi pågick det en internationell kampanj som leds av USA-israelisk diplomati med av varningar för kemiska vapen som Syrien antas besitta. Syrien har i mer än två decennier krävt nedrustning massförstörelsevapen i regionen, vilket inkluderar israeliska kärnvapen.

Sedan december 2012 har åter källor i Mellanöstern och Israel spridit rykten om ”ryska trupper som kämpar för Assad” och att ”ryska styrkor tar syriska kemiska och biologiska vapen under kontroll”. Den kuwaitiska tidningen Al-Seyassah har nyligen publicerat ett par ”västerländska underrättelserapporter” om att ”Assad redan hade överfört kemiska vapen till terroristerna”.

Dagens Nyheter skrev 5/12 2012 idag ”USA överväger en militär intervention mot Syrien för att stoppa Syrien från att använda kemiska och biologiska vapen, uppger nyhetsbyrån AP. På måndagen offentliggjordes en amerikansk underrättelserapport som visar att den syriska regimen misstänks ställa i ordning kemiska och biologiska vapen.” Turkiet har bett om hjälp med att stärka försvaret utefter gränsen mot grannlandet. Kritiker ser det som ett steg mot en utländsk militär insats i Syrien.” Liknande uttalande kommer från NATO:s generalsekreterare, enligt bland andra Reuters, CNN Al Jazeera (Qatar) och Haaretz (Israel).

Den 15 januari i offentliggjorde USA-tidskriften Foreign Policy ett ”hemlig UD-telegram” om att syrisk militär sannolikt använde kemiska vapen mot sitt eget folk i en dödlig attack förra månaden.

Detta kan ses som ett exempel på ”Unconventional warfare” som USA bedriver en i militära manualer väl beskriver. Centrala komponenter är just desinformaration och krig genom ombud.

Enligt Wikipedia föreställer denna bild lager av senapsgas i USA. Har ni läst protesterna mot det? Berätta i så fall!

Jag vill gärna påminna om att länder i västvärlden är de som använt massförstörelsevapen mot fiender. Det gäller atombomberna över Japan (USA), användningen av Agent Orange i Vietnam (USA) som medförde hundratusentals skadade och användningen av uranvapen i Irak och på Balkan (USA & Storbritannien).

Jag påminner också om att en intervention i Syrien planerades för flera år sedan enligt en intervju med förre presidentkandidaten, general Wesley Clark. (Se tidigare blogginlägg).

Förslag: Trots osäker och motstridig information bör de flesta kunna enas om:
1. Fredlig lösning av konflikten.
2. Nej till utländsk intervention.
3. Upphävda sanktioner.
4. Inget svenskt stöd för krig mot Syrien.
5. För ett fritt, enat och självständigt Syrien.i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,

VoltairenetNyhetsbanken DN 14/2 SVD 14/2 Reuters AB 10/2Expressen 11/2 DN 10/2 SvT Agenda 10/2 kl 21.15SvD Telegraph Guardian Croneman NY Times DN 7/2SvD 9/2 Unconventional warfare dokument UW dokumentDN 22/1 Nyhetsbanken FIB-KulturfrontFIB-Kulturfront Profil Online DN 24/1 BjörnbrumYazbek DN 3/1 Veterans for Peace 19/12 Veterans for peace om Syrien Carla Stea i Globalresearch Hela pingstenSKP-blogg -uttlande från Syriens kommunistparti 5/1 Tarpleys artikel Pepe Escobars artikel Agrab Aron Lunds artikel på engelska USA-bloggen DN 25/12Björnbrum 23/12 SKP-bloggen DOHA-protokollet DN 26/12 SvD 25/12 SvD Clearinghouse SvD 20/12 ClearinghouseSvD 20/12 DN 20/12 SvT 20/12 FIB-KulturfrontCornucopia DN 16/12SvD 16/12 Michel Chossudovsky 14/12SvD II 14/12 Pakistan Observer 16/12 SvD 16/12 SvD 14/12 AB 14/12 Kommunisternas blogg 13/12New York Times 13/12 SvD 16/12 Russia Today 6/12 Turkish Weekly Syrian Perspective DN 11/12 SvD 12/12 Independent USA-bloggen 8 dagar8 dagar 11/12 Globalresearch 8/12 Proletären Flamman 28/11 FredsinitiativetPepprat och Rödgrönt DN 5/12 SvD 5/12 Worldcrunch Russia Today 3/12 Replik i AB 3/12 Einarsprachenvaria Aftonbladet 30/11 Anders Svenssons blogg Ulf Gudmundsson ledare i SvD 1/12 Hogrelius tankar Erik Weimans blogg DN 1/12Bilderblogg M Omars blogg Åtta dagar. Stefan Lindgren Röda Malmö USA-bloggen Björnbrum SvT om al-Qaida-svenskar Nyhetsbanken Sunday Express 19/11 New York Times 16/11 Folket i Bild Kulturfront Mohamed Omars tal på hans blogg Syriensolidaritets hemsida Stefan Lindgrens blogg New York Times 31/10 Washington Post 1/11 Bill Auken Countercurrents 2/10 Konflikt 27/10 S Hersh i The New Yorker 2007 Aftonbladet – Bildts strategiråd FolkrättsbevakningenDN 12/10Anförande av Rysslands ambassadör


4 svar till “Syrien – brittiskt provokationsförsök läcker ut på internet (Britamgate)”

  1. Jag betvivlar inte att det finns provokatörer, men man bör vara försiktig med att lita på läckor. Om de skulle visa sig vara fel; kan ens egen trovärdighet sänkas av krigshetsarna.

  2. Krigshetsen och provokationerna, desinformationen och propagandan fortplantad via US-amerikanska nyhetsstationer ägda av vapenindustrin är i dag så systematiserad och allenarådande att de snart sagt kan presenteras som vilken sanning som helst. Samma våg av lögnkampanjer spridda som nyheter i den imperialistiska världen, genom dess regimer och media (också de svenska).
    Vi ska naturligtvis inte använda samma metoder som krigshetsarna men när har någonsin USA-imperialismen med NATO-anhang och det ”internationella samfundet” kunnat ställas till svars för sina övergrepp, lögner och brott mot freden. Ta bara exemplet med Jugoslavien och Kosovo, där det har skrivits spaltkilometer som belägger USA:s krigsbrott, brott mot mänskligheten m.m. men som bara tystas ned.
    Sakargument mot kriget kommer alltid att finnas, det ligger i hela världens folks intresse, men varför beskrivs alltid motpartens uppgifter och argument med sådan lätthet som kommande från ”läckor”, antydande vara suspekta källor. Vilka är det som vill undanröja spåren efter WikiLeaks och Assange avslöjanden? Bara för att ta ett exempel.

  3. En viktig orsak är nog att ägarna av de stora massmedia värderings- och klassmässigt står det ekonomiska och politiska etablissemanget nära, eller snarare är en del av det ekonomiska etablissemanget. Det har under senare år skett en väldig koncentration av ägandet av massmedia till få aktörer. I USA äger 2011 6 bolag 90 % av mediamarknaden, jämfört med 50 bolag år 1983. De sex bolagen är General Electric (NBC, Universal), Newscorp (Fox & Wall Street Journal), Disney, Viacom (Paramount & MTV) och Time Warner (CNN, Time, Warner Brothers) och CBS. De är börsbolag som strävar efter största möjliga vinst, bl.a åt mäktiga aktieägare. Man kan inte vänta sig att deras massmedia, och journalister, bedriver någon oberoende journalistik, även om intressanta uppgifter då och då kommer fram.