Reinfeldt saknar Cojones!


Dagens Nyheter gör en lika rak som magnifik sågning av Mats Odell på ledarplats idag. Man konstaterar att – hur det än förhåller sig är han en fara för regeringen.

DN: ”För Mats Odell började Carnegieaffären i fredags – eller möjligen i torsdags kväll – när han fick kännedom om Finansinspektionens utom-
ordentligt skarpa kritik av investmentbanken Carnegie. Då började han omedelbart grubbla över följderna för sina medarbetare med bakgrunder i Carnegie och för regeringens vidare samarbete med banken.

Om detta är sant är finansmarknadsminister Mats Odell så isolerad från den verklighet han är satt att svara för att han måste betraktas som en fara för regeringen. Om detta inte är sant – och det förefaller, tyvärr, mer sannolikt – är Mats Odell utrustad med ett osannolikt dåligt politiskt omdöme. Och är därmed en fara för regeringen.”

Det finns all anledning att hålla med DN om detta, Mats Odell är rimligen så bortgjord som ett statsråd någonsin kan bli. Han virrar än hit och än dit och man kan under inga omständig-
heter fästa något större avseende vid vad han säger. Nu handlar det helt och enbart om en uppehållande defensiv taktik från hans sida, och troligen även från Reinfeldts. Men skadan är redan skedd och de närmaste dagarna kommer vi att få höra alltmer om detta tillkorta-
kommande.

Tidningar, Radio och TV kommer att anstränga sig till det yttersta för att förklara för sina kunder hela vidden av denna affär, det samtidigt som Carnegie antagligen utsätts för upphandlingsförsök. Företaget har några god-

bitar som andra är intresserade av och det samtidigt som deras namn är förstört för tid och evighet. Vi kan nu förvänta oss att drevet går i dess fulla styrka och förhoppningsvis blir vi inte bara av med ett par odugliga statssekreterare utan även en dito finansmarknadsminister.

Fredrik Reinfeldt vill förstås att alla ska sitta still i båten, det gungar tillräckligt på statsministerns lilla hav sedan drygt ett år. Men nu kommer Mats Odells huvud att krävas på ett fat, och hade Reinfeldt Cohones så skulle det levereras redan till morgonekot om ett antal timmar. Men nu är det som det är så det kanske det inte alls kommer, och då vet vi alla varför…

Källor: DN Ekonominyheterna SvD

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Mats Odell, Fredrik Reinfeldt, Drevet, Carnegie, Högerregeringen, Politik[/tags]


11 svar till “Reinfeldt saknar Cojones!”

 1. Hur ofta har vi inte fått höra om sverige styrdes av duktiga och driftiga företagare och folk från näringslivet så skulle det gå så bra.
  Nu styr dom och har vi någonsin se mer inkompetent samling tidigare, inte ens samlingsregeringen under kriget var så inkompetent.
  Och Odell… undra hur han driver sina företag, skulle han klara en skatterevision.

  Det som slår mig är, hur ser det under det borgerliga toppskiktet, för nu är det ju deras elit som ses i all sin prakt. Jag kommer osökt att tänka på isberg, det mesta av dem finns under ytan och syns inte.
  Ja, det kan nog vara så illa att det är ännu värre än vad vi hittills anat.

 2. Den enklaste sättet för Fredrik Reinfeldt att smita undan är ju naturligtvis att flytta ansvaret för ev. utförsäljningar av statliga bolag till näringsdepartementet, där de hör hemma. Då skulle visserligen inte Mats Odell få något att göra, och det tillsammans med att förbjuda honom att öppna munnen skulle ju göra det lite lugnare för regeringen.

 3. man börjar ju fundera på om detta är en ny strategi från alliansens sida, att fullständigt överösa folket med politiska skandaler … jag menar, fusk med tv-licens, svart arbetskraft, svartbygge etc, ter ju sig ganska harmlöst i ljuset av odell-affären. man blir snabbt avtrubbad.

  statsministerns huvudsakliga uppgift har ju det gågna året varit att utdela ”jag har fullt förtroende för nn/nn…”

  är det kalle anka-partiet i aktion, eller får vi snart se björnbusarna?

 4. Drevet går!!!?

  Ha! Det blir inga drev mot borgerliga regeringar, det blir det bara mot vänsterregeringar.
  Pressen är borgerlig, det vi nu ser är en krusning på vattenytan mot vad det hade varit med en annan mer väsntervriden regering.
  Dessutom kommer vinden att mojna rätt omgående så krusningarna upphör.

 5. jag tror att du har rätt Pasquale. 98 000 träffar på ”min” stavning på Google och många fler på din.

 6. Det är möjligt att uppståndelsen runt Odell mojnar, men för tillfället är även borgliga tidningar som SYD och Expressen inte nådiga. På både Rapport och Aktuellt var de politiska kommentatorerna mycket kritiska och uttryckte att Odells alltför nära sammankoppling med Carnieges kriminella affärer är alliansens största misstag hittills. Odell har varit senfärdig och inser inte själv hur felaktigt han handlat, i varje fall inte inför journalisterna. Han t.o.m försökte lägga in en trevar och skuldbelägga Leif Pagrotsky och förra regeringen. Fastän det var han själv som bara för tre veckor sedan anställde Urban Furuhed som statssekreterare, trots att Carneigeaffärens omfattning redan var känd och Furuhed var mer än lovligt inblandad i skandalen.
  Oppositionen kräver med rätta Odells avgång.

 7. I DN står det att Reinfeldt varit engagerade i händelseutvecklingen sedan fredagen och han och Odell har haft täta kontakter hela tiden.
  Ett har de bevisat, att utförsäljningen är viktigare än lagar och förordningar.
  Det andra de har visat på är så länge det inte passar deras intressen och mål gör de ingenting förrän det brinner i knutarna.
  De här borgerliga eliten vi har idag är nog den största och dyraste samlingen fuskare sverige någonsin har haft, förmodligen är är sjukkasse- och akasse-fusket en droppe i havet i förhållande till vad denna elit roffar åt sig av både samhället och företagen.

 8. I det här fallet så underlättar det för borgarpressen är det inte svider lika hårt att kritisera en klantig kristdemokrat som en kriminell moderat, samt att man förståss tycker att just pengar är riktigt viktigt till skillnad från många andra områden.

  Själv ser jag bara ”finansmarknadsminister – vafan!?” framför mig. Varför inte också ha två kulturminstrar, en för folklig kultur och en för dyr(=fin) kultur?

 9. Riksrevisionens kritik vid försäljningen av TeliaSoneras aktier påpekade att försäljningen var grundlagsvidrig.
  Men alliansen struntar fullkomligt i lagen för att blint följa sina intentioner att sälja ut statliga företag.
  Reinfeldts regering börjar bli mer än bekymmersam.
  Näringslivet och politiken har bildat en ohelig allians som kan bli förödande för mer än halva befolkningen, de mindre bemedlade…