Protestera vid Obamas besök i Sverige!


Över hela landet organiseras protester mot USA:s krigspolitik under president Barack Obamas Sverigebesök. Då detta skrivs (31/8) ska protestmöten och demonstrationer ske på 19 orter.

Dessa orter är Alingsås, Gislaved, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Karlskrona, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Nybro, Sandviken, Stockholm, Trelleborg, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Varberg och Örebro.. På länken http://www.kommunisterna.org/innehall/krigsforbrytaren-inte-valkommen hittade jag den mest utförliga informationen. Där finns en beskrivning av arrangemangen på olika orter. Kan vara ofullständig.

Regeringens inställning.
Barack Obama kommer till Sverige 4-5 september, som förste USA-president på officiellt statsbesök, frivilligt inbjuden av regeringen. Detta innebär att regeringen inte ser hans förfärliga, brutala utrikespolitik i strid med FN-stadgan och internationell rätt som orsak att avstå, och indirekt att Sveriges regering tar ganska lätt på denna. Utrikesminister Carl Bildt säger i en intervju i Dagens Nyheter igår att det är ”svårt att hitta något större problem” i relationerna till USA. Detta innebär att Sveriges regering tar tämligen lätt på USA:s planer att angripa Syrien i strid med FN-stadgan och USA:s förbrytelser och krigspolitik (se nedan).

Reinfeldt i Agenda igår kväll. Statsministern intervjuades i Agenda igår kväll av Camilla Kvartoft. Reinfeldt ansåg att besöket av krigspresidenten var ”hedrande för Sverige”. Men han betonade att det var viktigt att FN-systemet får tid, att det inte finns en militär lösning i Syrien. Detta är bra. Han menade att USA:s reaktioner var viktiga för mänskliga fri- och rättigheter, vilket verkar mycket naivit eller okunnigt. Tyvärr visade han viss förståelse för R2P ”Responsibility to Protect” och talade om ”utveckling av folkrätten”. Den icke objektiva utfrågaren sa att anfallet på Kosovo var ett exempel på R2P, men tycks inte veta att det var ett brott mot FN-stadgan och utfördes på falska premisser. Hon talade om vad som skulle ske om det fanns bevis för att Assad var ansvarig, men sa inget om vad som borde ske om rebellerna och/eller USA var ansvariga för gasattacken.

Irak.
Det framkom mycket tydligt att angreppet mot Irak skedde på basis av lögner. Bland annat intervjuades USA:s ”huvudkälla” 2003, som sa att uppgifterna om massförstörelsevapen var oriktiga. Och uppgifterna från USA inför krigen Libyen, Kosovo och i Vietnamkriget var oriktiga/fabricerade. Camerons bakslag i parlamentet kan uppfattas som ”Blairs testamente”. Detta framkom mycket detaljerat i ”Dokument utifrån” senare på kvällen. De falska uppgifterna kom inte minst från två redan då välkända lögnare, som användes av oärliga politiker som president GW Bush och premiärminister Blair för att rättfärdiga ett angrepp. Detta framgick klart vid intervjuer med ledande CIA-män i Europa som Bill Murray och Tyler D (Europachefen) och med huvudkällan ”Curveball”. Denne menade att kriget baserades på hans lögner. (I detta har han säkert fel, USA & Storbritannien hade använt andra falska uppgifter). Uppgifter som man lyckats få fram från en mellanhand till Iraks utrikesminister och spionchef om att massförstörelsevapen inte fanns eller planerades i Irak användes inte.

Är USA:s uppgifter om Syrien mer trovärdiga än de om Irak? Förmodligen är det tvärtom. Detta har jag berört tidigare och ska försöka att utreda i kommande blogginlägg. kl 9.15 sa i Radio P1 ambassadör Rolf Ekéus, f.d. chef för vapeninspektörerna i Irak att uppgifterna och data från USA om Syrien faktiskt kan vara fabricerade

Vietnamkrigsdemonstration images

Men alla fredsvänner måste vända sig mot Obama i protest. Det är en krigsförbrytare och krigshetsare som regeringen hälsar välkommen.
Obama president_official_portrait_hires

Barack Obamas förbrytarregister är långt och förfärande enligt denna ofullständiga lista från Kommunistiska Partiet:
• Som president har Obama trappat upp kriget i Afghanistan, naturligtvis med omedelbart stöd från det alltmer aktivistiska Sverige;
• han har dirigerat den imperialistiska interventionen i Libyen via NATO, också det med svenskt stöd;
• han använder terrorister för att destabilisera och ödelägga Syrien.
• han sanktionerar Israels ständiga övergrepp mot palestinierna.
• han har kraftfullt trappat upp USA:s drönarkrig mot länder som Pakistan, Jemen och Somalia, med nästan bara civila på dödslistan;
• han har dramatiskt utökat USA:s program för ”riktade mord”;
• han har utsatt Nordkorea för ständiga provokationer för att motivera USA:s militära närvaro i Ostasien;
• han upprätthåller det utomrättsliga koncentrationslägret i Guantanamo Bay, trots löftet om att stänga det;
• han har beordrat övervakning av hela världens telefon- och datatrafik;
• och sist men inte minst har han kraftfullt rustat upp USA:s sk missilförsvarsprogram, vilket visar att USA är berett att använda kärnvapen, om så skulle anses nödvändigt.
Obama krigare syrian-revolution

Inom USA har jurister i USA påvisat en klar minskning av demokratiska rättighet, och de stora ekonomiska skillnaderna har ökat ytterligare.

Det är viktigt att alla som:
– är för fred och mot krig;
– vill slå vakt om FN;
– vill motverka Sveriges anslutning till krigsorganisationen NATO;
– vill protestera mot Sveriges deltagande i USA:s krigsäventyr i Afghanistan och Libyen;
– är för nationell självbestämmanderätt i Sverige och i andra länder;
– är för demokrati och frihet;
– vill stödja kampen mot terrorismen

att delta i protestmötena och demonstrera

i Andra om: , , , ,,, , , , , , , , , , ,, ,

DN intervju med Carl Bildt Männen bakom Obama DN 31/8 Annarkia Kommunistiska Partiet DN 27/8 DN 28/8 DN 2 28/8 Bilderblogg 30/8BBC 29/8 Nyhetsbanken 29/8 Counterpunch 29/8Washington Post 14/6 Youtube-historikDN 27/8DN 27/8 Winiarski Bilderblogg Frödjpunktse Aska Globalresearch – H. Clinton medger stöd från al-Qaida
SvD 25/8 Wall Street Journal 25/8 DN 24/8 kl 14.21 SvD 24/4 emSvD 24/8 New York Times SvD Bildt & Storbritannien anklagar AssadSvD 23/8 Magnus Norell SvD 24/8 Expressen DN 22/8 II Nyhetsbanken 22/8 Aftonbladet 22/8 DN 22/8 DN 21/8 DN:s huvudledare 22/8 Syriens regering kräver FN-utredningDN 11/7 BBC – Rebeller använder gas?Resuters – rebellerna använder gas? Oppositionsledare avgårDaily Star Homs

  3 comments for “Protestera vid Obamas besök i Sverige!

 1. Ingvar
  3 september, 2013 at 12:01

  Jag skulle gärna se bilder på, helst runda, protestmärken mot Obamas besök publicerade på den här sidan. De kunde ha ett överkorsat Obama-porträtt i mitten, eller en överkorsad USA-flagga i mitten, och en lämplig text i cirkel runt om.

  Bruten länk: Om man klickar på det fyrkantiga märket till höger med texten NEJ TILL BIG BROTHER OBAMA på denna sida så kommer man till en webbsida som inte existerar.

  • 3 september, 2013 at 14:09

   Jag förstår inte riktigt vad du menar med att du inte kommer till en websida då du klickar på de fyrkantiga märket till höger?

Comments are closed.