Polisens tillkortakommande

Idag har man bränt en nattklubb och en restaurang i Nyköping, igår brände man en restaurang på Drottninggatan i Stockholm.

Inte ens här i lilla Haninge
får dessa ställen vara ifred för pyromanerna, för något år sedan så brändes en krog ner i Jordbro. Men det är nog inga ”pyromaner” i egentlig mening som varit framme. Det handlar säkerligen om kriminella gäng och beskyddarverksamhet eller liknande. Krogägaren får reda på att någon vill ha tio tusen i veckan för att ”skydda” restaurangen mot inbrott, skadegörelse och bränder. Betalar man inte – så brinner det.

Den sortens brottslighet har väl funnits här en längre tid, men jag skulle tro att polisen kan bekräfta att den har ökat de senaste åren, tänk alltid något som man inte kan skylla på Reinfeldt. Men det är klart, har det inte lugnat ner sig om ett år så kan man peka mot honom med hela handen.

Jag tror att vi kommer att få se mer och mer liknande brott framöver. De kriminella gängen är numera inte enbart diverse motorcykelåkande gangsters, nu finns det ett flertal sådana som aldrig åker MC.

Polisen har sedan ett antal år skurit ner sin administration på ett kraftfullt sätt, tyvärr har en av effekterna blivit att alltfler poliser sitter inomhus och administrerar eftersom kanslisterna fick sparken. Det börjar bli dags att försöka frigöra dessa så att de kan ägna sig åt det som de är utbildade för, att vara poliser. Den organiserade brottsligheten kräver satsningar på de olika kriminalavdelningarna, och på den öppna polisverksamheten.

Något som borde skett redan igår.

Källor: DN AB SvD

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Restaurang, Krog, Bränder, Kriminella gäng, Organiserad brottslighet, Polisen, Politik[/tags]

  2 comments for “Polisens tillkortakommande

  1. 6 november, 2007 at 13:27

    Restauranger verkar eldfängda i största allmänhet? Det är nog både försäkringsbedrägeri och beskyddarverksamheter det handlar om. Skall aldrig bosätta mig i närheten av en restaurang…

  2. 6 november, 2007 at 14:46

    För djävligt vilka skador det blir av bränder. Har själv råkat ut för att de tänt på en fd arbetsplats och jag tror det tog flera månader att sanera.

    Det är väl därför mordbrand straffas hårt i lagen.

Comments are closed.